Δευτέρα, 26 Οκτωβρίου 2015

Φίλης: «Ο πρωθυπουργός της χώρας δεν είναι εύπορος; Φτωχός είναι; Δουλεύει και η γυναίκα του»


Ο υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης, μιλώντας στον Real Fm, επεσήμανε ότι είναι θέμα λίγων ημερών η επιβολή του ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση. Σύμφωνα με τον κ. Φίλη, η μεγάλη πλειοψηφία ενδιαφέρεται για τη δημόσια ευθύνη, ενώ επεσήμανε ότι είναι υπόθεση της κάθε οικογένειας που θέλει να στέλνει το παιδί της στο ιδιωτικό σχολείο, να πληρώνει και το κόστος.

Αξίζει να σημειωθεί ότι απευθυνόμενος στους ιδιοκτήτες των ιδιωτικών τους πρότεινε να μοιραστούν το κόστος με τους γονείς. «Να μην συμπεριφέρονται σαν να έχουν μαγαζί σούπερ μάρκετ», είπε χαρακτηριστικά.

«Δεν υπάρχουν προνομιούχοι και μη προνομιούχοι, όλοι βράζουν στο ίδιο καζάνι. Εγκαλέστε με για τα κενά. Η ουσία είναι το δημόσιο σχολείο», ανέφερε χαρακτηριστικά ενώ πρόσθεσε πως «το δημόσιο σχολείο θέλουμε να ενισχύσουμε και όχι την ιδιωτική εκπαίδευση».

Αναφερόμενος στον ΦΠΑ και το γεγονός ότι οι δανειστές δεν δέχονται κλιμακωτούς συντελεστές, ο υπουργός Παιδείας ανέφερε πως «είναι μια πληροφορία που και εγώ έχω δημοσιογραφικά, αυτές είναι συζητήσεις που γίνονται στο οικονομικό επιτελείο. Πιστεύω ότι θα βρεθεί λύση», ενώ συνέχισε λέγοντας πως «αν τα ισοδύναμα αφορούν όλους τους πολίτες, προτιμώ το 23%. Δεν είναι δυνατόν οι πολίτες να πληρώνουν 23% στο κρέας για να στείλουν κάποιοι τα παιδιά τους στο ιδιωτικό σχολείο».

Από την άλλη πλευρά αναφορικά με το γεγονός ότι ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στέλνει τα παιδιά του σε ιδιωτικό σχολείο ο κ. Φίλης είπε: «Ο πρωθυπουργός της χώρας δεν είναι εύπορος; Φτωχός είναι; Δουλεύει και η γυναίκα του».

«Ένας που έχει 60.000 και 70.000 εισόδημα τον χρόνο, δεν είναι φτωχός. Δίνει 7.000 τον χρόνο στα ιδιωτικά. Δεν απαντάω στο πρόβλημα που έχει μια εύπορη οικογένεια. Δουλειά του υπουργού να διασφαλίσει το κατά το δυνατόν αξιόπιστο σχολείο για όλα τα παιδιά».

Τέλος σχολιάζοντας τις δηλώσεις του Στέφανου Μάνου για την Παιδεία και στην έκφραση που χρησιμοποίησε «θα τουφέκιζα τον Νίκο Φίλη, ο υπουργός Παιδείας ανέφερε: «Φαντάζομαι ότι ήταν σχήμα λόγου, δεν θέλω να συνεχίσω έναν διάλογο με τουφέκια και εκτελέσεις».

Δεν υπάρχουν σχόλια: