ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ: Βασικά σημεία ομιλίας του υποψήφιου προέδρου της ΝΔ Απόστολου Τζιτζικώστα στην Κατερίνη

Τρίτη, 27 Οκτωβρίου 2015

Βασικά σημεία ομιλίας του υποψήφιου προέδρου της ΝΔ Απόστολου Τζιτζικώστα στην Κατερίνη


Τα βασικά σημεία της κεντρικής ομιλίας του υποψήφιου προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Απόστολου Τζιτζικώστα στην Κατερίνη.

-Για την προσφυγική κρίση:
Ο κ. Τσίπρας είναι εθνικά επικίνδυνος και μετατρέπει τη χώρα σε αποθήκη ψυχών
O κ. Τσίπρας είναι εθνικά επικίνδυνος, γιατί μετατρέπει την προσφυγική κρίση στη Συρία σε εθνική κρίση. Σε ένα διεθνές και ευρωπαϊκό πρόβλημα θα έπρεπε να απαιτεί ενεργητικές λύσεις ασφάλειας και από τον ΟΗΕ και από την Ευρωπαϊκή Ένωση.
Λόγω των ιδεοληψιών του και της κουτοπόνηρης λογικής του παίζει με τη φωτιά και τα εθνικά μας συμφέροντα. Και μετατρέπει τη χώρα, στην πιο αδύναμη στιγμή της, σε αποθήκη ψυχών. Χωρίς πραγματικά να νοιάζεται. Όπως ξεκάθαρα αποδεικνύει η συμπεριφορά του προς αυτούς τους δυστυχισμένους ανθρώπους. Σε μια χώρα που ξέρει τι θα πει προσφυγιά. Ο κ. Τσίπρας επιτρέπει να αναλάβει η Ελλάδα ένα ρόλο ευθύνης που δεν της αναλογεί, δεν μπορεί να διαχειριστεί και συγκαλύπτει –αδιάφορο με ποια ανταλλάγματα- όσους θα έπρεπε να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα.

-Για την ανακεφαλαιοποίηση των Τραπεζών:

Κανείς δε δικαιούται να παίζει με τις αποταμιεύσεις των πολιτών
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, βαδίζει στο επόμενο μεγάλο λάθος. Πιστεύει και πάλι ότι έχει χρόνο, όμως τους προειδοποιώ, “δεν έχουν”. Πρέπει άμεσα να προχωρήσει η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών. Όχι μόνο μόνο γιατί είναι ζωτική για τη βιωσιμότητα του τραπεζικού τομέα, και αναγκαία για τη λειτουργία της αγοράς και των επιχειρήσεων, αλλά και γιατί πρέπει να διαφυλαχθούν στο ακέραιο οι καταθέσεις όλων των πολιτών. Κανείς δε δικαιούται να παίζει με τον μόχθο και τις αποταμιεύσεις μιας ζωής, της σκληρά δοκιμαζόμενης ελληνικής οικογένειας.

-Για την προστασία της πρώτης κατοικίας:

Κανένας πλειστηριασμός, καμία υποχώρηση στα όρια προστασίας και το οικογενειακό εισόδημα
Από δικά τους λάθη δεν υπάρχει σήμερα, καμία πρόοδος στα λεγόμενα “κόκκινα δάνεια”. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ σπατάλησε το χρόνο στο επτάμηνο που προηγήθηκε. Έκλεισε τις τράπεζες και προκάλεσε τα capital controls, επανέφερε την αβεβαιότητα και βύθισε τη χώρα στη νέα ύφεση. Δημιούργησε το μείζον πρόβλημα με την “πρώτη κατοικία”. Αν δεν είχαν παραλύσει την οικονομία, αν δεν έβαζαν σε περιπέτεια το χρηματοπιστωτικό σύστημα και τη χώρα, δε θα έδιναν το πάτημα στους δανειστές να ζητούν αλλαγές. Τους καλώ άμεσα να σοβαρευτούν, να ακούσουν και να υλοποιήσουν αυτό που τους λέει η αγορά, οι ίδιες οι τράπεζες, οι δανειολήπτες. Υπάρχουν πολίτες που δεν είναι μπαταχτσήδες. Θέλουν να πληρώσουν όμως δεν μπορούν με όλα αυτά που έχουν υποστεί. Καμία υποχώρηση στα όρια προστασίας και το οικογενειακό εισόδημα. Κανένας πλειστηριασμός πρώτης κατοικίας κάτω από αυτά τα όρια.

-Για τη ζημιά στον τουρισμό:
Ο Τουρισμός σώθηκε από τους επαγγελματίες του τουρισμού
Πληρώνουμε και τα μεγάλα λάθη και τις γκάφες της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, πληρώσαμε το καταστροφικό επτάμηνο της “πρώτης φοράς αριστερά”: Με τη δήθεν “σκληρή” διαπραγμάτευση που έσπρωξε τη χώρα στο γκρεμό, και οδήγησε σε μαζικές ακυρώσεις τουριστικών κρατήσεων. Με τα capital controls στην αρχή της πιο κρίσιμης τουριστικής περιόδου, που θα κόστιζε πολύ ακριβά στον τόπο μας, όμως η ζημιά δεν έγινε, χάρη στις προσπάθειες των επαγγελματιών του τουρισμού, των ανθρώπων που έσωσαν την εικόνα της χώρας στο εξωτερικό.

Δεν υπάρχουν σχόλια: