Τρίτη, 20 Οκτωβρίου 2015

Εσωκομματική κόντρα λίγο πριν το ταξίδι στη Μαδρίτη


ΕΛΠΙΖΟΥΜΕ ΠΩΣ ΔΕΝ ΙΣΧΥΕΙ ΤΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΚΑΙ ΟΣΑ ΙΣΧΥΡΙΖΕΤΑΙ Η ΝΤΟΡΑ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ 
ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΜΗΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΔΑ Η ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΕΛΚ 
Δύο «αιώνιοι» αντίπαλοι, συνδιεκδικητές της ηγεσίας της ΝΔ το 2009 έβγαλαν μαχαίρια την ώρα που το κόμμα βιώνει εύθραυστη εκεχειρία και εν όψει του κοινού ταξιδιού στη Μαδρίτη για τη συνεδρίαση του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος.
Η απόσυρση της υποψηφιότητας της Ντόρας Μπακογιάννη για την αντιπροεδρία του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος αναβίωσε την «ιστορική» κόντρα. Στα αντίπαλα στρατόπεδα ο Αντώνης Σαμαράς και η Ντόρα Μπακογιάννη η οποία σύμφωνα με γαλάζιες πηγές υποδεικνύει τον πρώην πρωθυπουργό ως τον υποκινητή εκστρατείας εναντίον της υποψηφιότητάς της.

Σύμφωνα με πηγές της Συγγρού η προσπάθεια που έγινε για σύναψη πολιτικών συμμαχιών με κεντροδεξιά κόμματα από την Ευρώπη ώστε να στηριχθεί η υποψηφιότητα της κ. Μπακογιάννη, δεν απέδωσε καθώς υπήρχαν απέναντί της ισχυρές υποψηφιότητες για τις δέκα θέσεις των αντιπροέδρων του ΕΛΚ.

Αυτή όμως είναι η επίσημη διαρροή. Η ανεπίσημη, αφορά στους ισχυρισμούς τόσο της Ντόρας Μπακογιάννη όσο και συνεργατών του προέδρου της ΝΔ περί παρέμβασης του Αντώνη Σαμαρά για να μπλοκάρει την υποψηφιότητά της.

Κύκλοι πάντως του πρώην πρωθυπουργού εξέφραζαν απορία και δυσαρέσκεια για το θέμα που ανέκυψε κάνοντας λόγο για τεχνητή ένταση που καλλιέργησε η Ντόρα Μπακογιάννη βλέποντας να χάνει την αντιπροεδρία από άλλες ισχυρές προσωπικότητες της Ευρώπης.

Οι Βαγγέλης Μεϊμαράκης αναχωρεί σήμερα για την ισπανική πρωτεύουσα, την Τετάρτη αναχωρούν οι Απόστολος Τζιτζικώστας και Άδωνις Γεωργιάδης ενώ την Πέμπτη κατά πάσα πιθανότητα ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Όλοι με διαφορετικές πτήσεις γεγονός που θα μπορούσε να είναι ή να χαρακτηριστεί τυχαίο αν δεν υπήρχε το εμφυλιοπολεμικό κλίμα.

Οι τέσσερις συνυποψήφιοι θα βρεθούν από τις εσωκομματικές συγκρούσεις στις ευρωπαϊκές επικρίσεις, καθώς το κλίμα που θα συναντήσουν στη Μαδρίτη αναμένεται ψυχρό και για τους τέσσερις. Σύμφωνα με πληροφορίες οι ηγέτες του ΕΛΚ θα τους απευθύνουν σφοδρές επικρίσεις για το γεγονός ότι πήραν θέση κατά του ελληνικού μνημονίου.

Σε άλλη πτήση προς Μαδρίτη θα βρίσκεται και ο Αντώνης Σαμαράς ο οποίος έχει προσκληθεί ως κεντρικός ομιλητής σε εκδήλωση με θέμα «Η Δημοκρατία δέχεται επίθεση: Η απειλή του λαϊκισμού στις σύγχρονες κοινωνίες».

Γεγονός είναι ότι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης σπαράσσεται από εσωτερικούς διχασμούς που κάθε λίγο και λιγάκι αναβιώνουν το φόβο για διάσπαση μετά την εκλογή προέδρου στις 22 Νοεμβρίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: