Πέμπτη, 22 Οκτωβρίου 2015

Ποιοι ποντάρουν σε μικρή συμμετοχή τι τελικά θα γίνει;

Στη ΝΔ θέλουν να κερδίσουν το στοίχημα του «μισού εκατομμυρίου»

Η ΜΙΚΡΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΕΥΝΟΕΙ ΤΟΝ ΕΥΑΓΓΕΛΟ ΜΕΪΜΑΡΑΚΗ 
Το 2009 από την ΝΔ είχαν δηλώσει πως στις εσωκομματικές εκλογές είχαν ψηφίσει πάνω από 700.000 πολίτες.
Τότε η νίκη του Αντώνη Σαμαρά είχε σηματοδοτήσει την αρχή του τέλους για την πράσινη κυριαρχία αφού μέσα σε τρία μόλις χρόνια κατάφερε να γίνει Πρωθυπουργός έστω και με την στήριξη του ΠΑ.ΣΟ.Κ και της ΔΗΜ.ΑΡ που μπήκε αρχικά στην κυβέρνηση.

Τρία χρόνια μετά και στις εσωκομματικές εκλογές που γίνονται πάλι στη ΝΔ αυτή την φορά κονταροχτυπιούνται τέσσερις υποψήφιοι και οι τρεις  προσδοκούν σε μια συμμετοχή μεγάλη.

Αυτός που δεν την θέλει και θα εξηγήσουμε παρακάτω είναι ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης.

Ουδείς  βέβαια μιλάει για 700.000 πολίτες αλλά πολλοί είναι αυτοί που θεωρούν πως κοντά στο μισό εκατομμύριο!!! θα είναι αυτοί που τελικά θα εκλέξουν τον νέο Πρόεδρο του κόμματος.

Οι δικές μας εκτιμήσεις είναι σαφέστατα μικρότερες αφού δεν θεωρούμε πιθανό οι πολίτες που τελικά θα πάνε θα ξεπεράσουν τις 300.000.

Όσο μικρότερη είναι η συμμετοχή τόσο ευνοείται ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης που δείχνει να έχει με το μέρος του τα περισσότερα κομματικά στελέχη της ΝΔ.

Άλλωστε τα παζάρια των τελευταίων ημερών έχουν φέρει στο πλευρό του, πολλούς Δημάρχους και στελέχη της τοπικής αυτοδιοίκησης στο νομό Αττικής.

Όπως και να έχει σε μια ανοιχτή διαδικασία εκείνο που μετράει είναι και το ποσοστό συμμετοχής αφού ο νέος αρχηγός του κόμματος πρέπει να έχει δυναμική μέσα στην κοινωνία εάν θέλει να κερδίσει εκλογές και να κυβερνήσει.

Θεωρούμε πως πολλοί πολίτες που στήριξαν ακόμα και στις τελευταίες εκλογές άλλα κόμματα θα πάνε και θα ψηφίσουν, αφού βλέπουν πως η απομάκρυνση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝ.ΕΛ από την εξουσία περνάει μέσα από τις εσωκομματικές διαδικασίες που θα γίνουν στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Όσοι πιστεύουν πως το αποτέλεσμα των εσωκομματικών εκλογών της ΝΔ θα επιβεβαιώσει τα φαβορί απλώς δεν γνωρίζουν πρόσωπα και καταστάσεις που θα διαδραματίσουν σημαντικό ρόλο και θα βγάλουν και τον μεγάλο νικητή. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: