Πέμπτη, 22 Οκτωβρίου 2015

Συναντήσεις του υποψήφιου πρόεδρου της ΝΔ Απόστολου Τζιτζικώστα στο συνέδριο του ΕΛΚ στη Μαδρίτη

Στις εργασίες του εκλογικού συνεδρίου του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στηΜαδρίτη συμμετέχει για δεύτερη μέρα ο υποψήφιος για την προεδρία της Νέας Δημοκρατίας Απόστολος Τζιτζικώστας.
Ο κ. Τζιτζικώστας, μετά τη συμμετοχή του στις συνεδριάσεις των μελών τηςΕπιτροπής Περιφερειών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, συμμετείχε στις κεντρικές εργασίες του συνεδρίου του ΕΛΚ, παρακολούθησε τις ομιλίες των κ.κ. Βαγέλη Μεϊμαράκη, Δημήτρη Αβραμόπουλου και Αντώνη Σαμαρά, ενώ είχε σειρά σημαντικών επαφών, με στελέχη και προσωπικότητες του ΕΛΚ.

Στο περιθώριο του συνεδρίου, ο κ. Τζιτζικώστας συναντήθηκε με τον πρώην Πρόεδρο της Κομισιόν José Manuel Durrão Barroso, με τον οποίο συζήτησαν ζητήματα που αφορούν στην ευρωπαϊκή Κεντροδεξιά, ενώ ο κ. Barroso έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τις εκλογές στη Νέα Δημοκρατία. Ο κ. Τζιτζικώστας τον ενημέρωσε αναλυτικά για τις διαδικασίες της εκλογής νέου προέδρου του κόμματος.

Επίσης, ο κ. Τζιτζικώστας είχε κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον Επίτροπο Διεύρυνσης της ΕΕ Johannes Hahn, τον οποίο ευχαρίστησε και προσωπικά για τη συμβολή του στην υλοποίηση του ΕΣΠΑ 2007 – 2013, στην Ελλάδα και ιδιαίτερα στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, καθώς μέχρι πέρσι ο κ. Hahn ήταν Επίτροπος Περιφερειακής Πολιτικής της ΕΕ.

Όπως δήλωσε στον κ. Hahn ο Απόστολος Τζιτζικώστας, «η συμβολή σας ήταν εξαιρετικά σημαντική για την εκτέλεση του ΕΣΠΑ 2007 – 2013 και θέλω να σας ευχαριστήσω για τη συνεργασία που είχαμε και τη βοήθεια που μας προσφέρατε, ώστε να κατορθώσουμε να εμφανίσουμε εξαιρετικά αποτελέσματα στην υλοποίηση του προγράμματος. Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας είναι επί δυο συνεχόμενα χρόνια πρώτη σε απορρόφηση κονδυλίων του ΕΣΠΑ σε όλη την Ελλάδα και μερίδιο αυτής της επιτυχίας έχετε κι εσείς προσωπικά».

Αντικείμενο της συνομιλίας των δυο ανδρών αποτέλεσε και η διαδικασία διεύρυνσης της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ο κ. Τζιτζικώστας επέστησε την προσοχή του κ. Hahn στην τήρηση όλων των κανόνων της ΕΕ και του Διεθνούς Δικαίου στην είσοδο νέων μελών στην Ευρωπαϊκή Ένωση, υπογραμμίζοντας πως «τα νέα κράτη μέλη θα πρέπει να σέβονται και να τηρούν αυτούς τους κανόνες, χωρίς να θίγουν την ενότητα, τον αλληλοσεβασμό και την αλληλεγγύη, που έχει αποκατασταθεί επί δεκαετίες στην ευρωπαϊκή οικογένεια».

Ο κ. Τζιτζικώστας ευχήθηκε μάλιστα στον κ. Hahn καλή επιτυχία για τη σημερινή του υποψηφιότητα στις εκλογές για την ανάδειξη των Αντιπροέδρων του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος.

Επίσης, ο υποψήφιος για την προεδρία της ΝΔ Απόστολος Τζιτζικώστας είχε συνάντηση με τον Πρόεδρο του Δημοκρατικού Συναγερμού (ΔΗΣΥ), του κεντροδεξιού κόμματος της Κύπρου, Αβέρωφ Νεοφύτου, με τον οποίο αντάλλαξαν απόψεις για το κυπριακό και για την ανάγκη η ΕΕ να έχει πιο ενεργό συνδρομή στη διαδικασία των διαπραγματεύσεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: