Τρίτη, 27 Οκτωβρίου 2015

Τζιτζικώστας: Ο κ. Τσίπρας μετατρέπει το προσφυγικό σε εθνική κρίση


Πυρά κατά του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα για τους χειρισμούς του στο προσφυγικό εξαπέλυσε ο υποψήφιος πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Απόστολος Τζιτζικώστας, μιλώντας σε συγκέντρωση στην Κατερίνη.
Ο κ. Τζιτζικώστας χαρακτήρισε «εθνικά επικίνδυνο» τον πρωθυπουργό, γιατί όπως είπε, «γιατί μετατρέπει την προσφυγική κρίση στη Συρία σε εθνική κρίση».

«Λόγω των ιδεοληψιών του και της κουτοπόνηρης λογικής του παίζει με τη φωτιά και τα εθνικά μας συμφέροντα και μετατρέπει τη χώρα, στην πιο αδύναμη στιγμή της, σε αποθήκη ψυχών» επεσήμανε χαρακτηριστικά.

Κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «βαδίζει στο επόμενο μεγάλο λάθος», στο θέμα της ανακεφαλαιοποίησης των Τραπεζών και σημείωσε:


Πιστεύει και πάλι ότι έχει χρόνο, όμως τους προειδοποιώ, δεν έχουν. Πρέπει άμεσα να προχωρήσει η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών. Όχι μόνο γιατί είναι ζωτική για τη βιωσιμότητα του τραπεζικού τομέα, και αναγκαία για τη λειτουργία της αγοράς και των επιχειρήσεων, αλλά και γιατί πρέπει να διαφυλαχθούν στο ακέραιο οι καταθέσεις όλων των πολιτών. Κανείς δε δικαιούται να παίζει με τον μόχθο και τις αποταμιεύσεις μιας ζωής.

Σε ότι αφορά στο ζήτημα της προστασίας της πρώτης κατοικίας είπε ότι δεν πρέπει να γίνει κανένας πλειστηριασμός, καμιά υποχώρηση στα όρια προστασίας και το οικογενειακό εισόδημα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: