Κυριακή, 25 Οκτωβρίου 2015

Δημοσκόπηση Alco: Στο 47% ο Μεϊμαράκης, προβάδισμα +22,6% από τον Τζιτζικώστα


Ακόμη μια δημοσκόπηση, η 5η που διενεργείται για τη μάχη ηγεσίας στη Νέα Δημοκρατία, καταγράφει σαρωτικό προβάδισμα του Βαγγέλη Μεϊμαράκη, και δείχνει στην κατεύθυνση της εκλογής του από την πρώτη Κυριακή.
Η δημοσκόπηση διενεργήθηκε από την Alco για το “Πρώτο Θέμα”, και δείχνει τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη να συγκεντρώνει ποσοστό 47% έναντι 24,4% του Απόστολου Τζιτζικώστα, μεταξύ των ψηφοφόρων της ΝΔ.

Οριακά πίσω από τον Απόστολο Τζιτζικώστα, στο 18,1%, βρίσκεται ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ενώ στην 4η θέση είναι και πάλι ο Άδωνις Γεωργιάδης, με 7,5%.

Τα ευρήματα της δημοσκόπησης, και η διαφορά του +22,6% που χωρίζει τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη από τον Απόστολο Τζιτζικώστα, έρχονται να επιβεβαιώσουν τα αντίστοιχα ευρήματα και των προηγούμενων 4 δημοσκοπήσεων, των Metron Analysis, MRB, Prorata, Interview, που όλες δείχνουν επικράτηση Μεϊμαράκη από τον α’ γύρο, και σκληρή μάχη Τζιτζικώστα-Μητσοτάκη για τη 2η θέση.

Στο σύνολο των ψηφοφόρων, ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης διατηρεί επίσης καθαρό προβάδισμα 11% έναντι του Απόστολου Τζιτζικώστα (41,7%-30,7%), που καταρρίπτει τη ρητορική του επιτελείου του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, περί “ρεύματος στην κοινωνία”.

Δεν υπάρχουν σχόλια: