Παρασκευή, 4 Σεπτεμβρίου 2015

Δ. Κουτσούμπας: «Nέοι» και «παλιοί» μας φόρτωσαν το τρίτο μνημόνιο


Κάλεσμα μάχης με το ΚΚΕ, απεύθυνε ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, μιλώντας το βράδυ της Παρασκευής σε συγκέντρωση της ΚΝΕ στο Θησείο.

Όπως τόνισε μεταξύ άλλων: «Λύση από τα καθημερινά αδιέξοδα που ζει η νεολαία υπάρχει: Με το ΚΚΕ, στο δρόμο της αμφισβήτησης και της ανατροπής του σημερινού σάπιου συστήματος.

Την επόμενη μέρα των εκλογών, το πιο πιθανό είναι να υπάρξει μια κυβέρνηση συνεργασίας.

Οι πρόθυμοι πολλοί και ο σκοπός ένας: Η υλοποίηση του 3ου σκληρού μνημονίου και των μέτρων που αυτό φέρνει, δηλαδή η συνέχεια στο δρόμο που χρεοκόπησε το λαό και τη νεολαία και με τα προηγούμενα μνημόνια.

Δικό τους εργαλείο και όργανο είναι και οι κυβερνήσεις. Τέτοια ήταν και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ που απέδειξε πολύ γρήγορα ότι όταν αποδέχεσαι σαν «ιερό και όσιο» τον καπιταλιστικό δρόμο και τις δεσμεύσεις της ΕΕ, τότε θα οδηγηθείς στην ίδια αντιλαϊκή πολιτική με τους προηγούμενους, να υπογράφεις μνημόνια».

Συνεχίζοντας ο κ. Κουτσούμπας ανέφερε πως: «Η πλειοψηφία της νεολαίας, που ζει στο πετσί της τη σύγχρονη βαρβαρότητα, έχει κάθε συμφέρον να απαντήσει στις επιδιώξεις των κάθε είδους εκμεταλλευτών του λαού:

Όσοι υπερασπίζονται το σημερινό σάπιο σύστημα, που στερεί από τη νεολαία τις σύγχρονες ανάγκες, προσπαθούν να το εξωραΐσουν, να το καλλωπίσουν, να το ανανεώσουν, για να κάνουν λίφτινγκ στο καθεστώς της εκμετάλλευσης.

Αυτοί που δεν μπορούν να δώσουν λύση στα προβλήματα της νεολαίας, παρουσιάζουν σαν «νέο» διάφορα κόμματα ή πρόσωπα προστατεύοντας το ίδιο το σύστημα.

Πέρα από τα συνθήματα, το σύστημα, που υπερασπίζονται όλα τα άλλα κόμματα και αυτοί που θέλουν και από κυβερνητική θέση να το υπηρετήσουν, είναι ό,τι πιο παλιό και σάπιο. Και οδηγεί συνεχώς προς τα πίσω τη ζωή της νεολαίας.

Γι’ αυτό και η σημερινή νέα γενιά ήδη ζει χειρότερα από την προηγούμενη.

Ο ΣΥΡΙΖΑ ζητάει στήριξη γιατί ισχυρίζεται ότι πρεσβεύει το νέο πολιτικό σύστημα απέναντι στο παλιό.

Αλήθεια, όμως, ποιες από τις αμαρτίες των παλιών δεν αντέγραψε ο ΣΥΡΙΖΑ;

– Δεν εκμεταλλεύτηκε τον πόθο της νεολαίας και του λαού για να απαλλαγεί επιτέλους από τα μνημόνια και αντί γι’ αυτό μας έφερε το 3ο και χειρότερο μνημόνιο;

– Δεν πούλησε και αυτός το μεγάλο ψέμα ότι με μία ψήφο τον περασμένο Γενάρη, αρκεί να βελτιωθεί η ζωή της νεολαίας χωρίς να θιχτούν ούτε στο ελάχιστο οι μεγάλοι ένοχοι;

– Δεν τήρησε στο ακέραιο μόνο τις δεσμεύσεις του για προνόμια και παροχές στους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους;

– Δεν υπηρέτησε πιστά τις απαιτήσεις των ομίλων που από χέρι σημαίνουν μόνο νέες θυσίες για το λαό και τη νεολαία;

-Δεν υπηρέτησε πιστά τις κατευθύνσεις και τις δεσμεύσεις της ΕΕ παρά το ότι μας έλεγε ότι θα βαράει τα νταούλια και θα τους χορεύει; Κι αντί γι’ αυτούς χόρεψαν αυτόν στο ταψί;

– Δε συμμετείχε ενεργά σε ασκήσεις και στρατιωτικά γυμνάσια μαζί με το ΝΑΤΟ; Δεν προωθεί νέα αμερικανική βάση στο Αιγαίο;

– Ακόμα και τις πρακτικές των πελατειακών σχέσεων ακολούθησε, παρά το ότι δεν έχανε ευκαιρία στα προεκλογικά λόγια να μιλάει κατά της διαφθοράς και της ρουσφετολογίας…

Αυτά τα «έργα και ημέρες» δεν έχουν μόνο την υπογραφή Τσίπρα.

Έχουν και τις υπογραφές του Λαφαζάνη, του Στρατούλη και των υπολοίπων που τώρα που έφυγαν από τον ΣΥΡΙΖΑ».

Ασκώντας κριτική στο ΣΥΡΙΖΑ 2 όπως αποκάλεσε τη Λαϊκή Ενότητα, ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ είπε ότι: «Όλο το προηγούμενο διάστημα, η λεγόμενη Λαϊκή Ενότητα έδινε το απαραίτητο "αριστερό" άλλοθι στην κυβέρνηση, ήταν το όχημα μέσα στην κυβέρνηση για να σέρνει το ριζοσπαστισμό του κινήματος, τη θέληση του λαού και της νεολαίας για να απαλλαγεί από τα μνημόνια, στην ενσωμάτωση, στον παροπλισμό, στην αγωνιστική καθυστέρηση, δίνοντας όλη την ευκαιρία να περάσει τα αντιλαϊκά μέτρα και βγήκε μετά να μας πει ότι «είδε το φως το αληθινό» μόνο όταν η κυβέρνηση αποφάσισε τις εκλογές…

Δυστυχώς, βγαίνουν με περίσσιο θράσος να ζητήσουν την ψήφο των αριστερών, των ριζοσπαστών, της νεολαίας, των αγωνιστών, για να μας προτείνουν πάλι την ίδια εκδοχή του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ που πλέον δοκιμάσαμε στην πλάτη μας, να σκορπίσουν ξανά ψεύτικες ελπίδες και προσδοκίες σε μια αποτυχημένη πολιτική πρόταση και στρατηγική για τη διέξοδο από την κρίση.

Την ίδια στιγμή που συμβαίνουν αυτά ανάμεσα στις διάφορες εκδοχές της «πρώτης φορά αριστεράς», ο ΣΥΡΙΖΑ υπό τον κ. Τσίπρα συνεχίζει να αυτοπροβάλλεται σαν το νέο, η δε ΝΔ υπό τον κ. Μεϊμαράκη τους λέει να φύγουμε μπροστά…».

Έχουμε δει, έχουμε ζήσει, σχεδόν όλες τις κυβερνήσεις.

Κυβερνήσεις μονοκομματικές, πολυκομματικές, σοσιαλδημοκρατικές, φιλελεύθερες, κυβερνήσεις συνεργασίας με τη συμμετοχή τεχνοκρατών και τώρα κυβέρνηση της «αριστεράς» με ολίγον βέβαια «λάιτ ακροδεξιά», κάποιους «ψεκασμένους»…

Έχετε δει πρόσωπα και κόμματα να λανσάρονται σα νέα αλλά να συνεχίζουν στην παλιά πεπατημένη. Στη συνέχιση της αντιλαϊκής πολιτικής.

Έτσι «νέοι» και «παλιοί» μας φόρτωσαν το 1ο, 2ο και τώρα το 3ο μνημόνιο.

Την ίδια περίοδο είδαμε και αγώνες, κινήματα, όπως αυτό των «πλατειών» ή κινήματα μέσω του διαδικτύου, χωρίς ξεκάθαρο στόχο και προσανατολισμό, με άσφαιρα πυρά να δρουν τελικά παραλυτικά. Άμα δεν βάζεις στο στόχαστρο τον πραγματικό αντίπαλο, τότε μοιραία σηκώνεις μετά τα χέρια ψηλά.

Έτσι, δυστυχώς, αξιοποιήθηκαν αρχικά ενάντια στο οργανωμένο λαϊκό κίνημα, για να αφομοιωθούν στη συνέχεια από το ίδιο το σύστημα και τα επιτελεία του. Αυτά έπαθαν και οι διάφοροι Τσίπρες, Λαφαζάνηδες, άλλοι και άλλες όψιμες «πασιονάριες»…

Γι’ αυτό καμία ψήφος που έφυγε να μην επιστρέψει στη ΝΔ ή το ΠΑΣΟΚ. Είναι φανατικοί υποστηρικτές της πολιτικής του κεφαλαίου που έχει τσακίσει τις λαϊκές οικογένειες. Τώρα μπορεί με εμπιστοσύνη να κατευθυνθεί σωστά μόνο στο ΚΚΕ.

Ακριβώς αυτόν το δρόμο ανάπτυξης, αυτό το σύστημα υπερασπίζεται και η κακογραμμένη κόπια του ΣΥΡΙΖΑ, η λεγόμενη «Λαϊκή Ενότητα». Τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ 2, όπως έκαναν και όταν ήταν στον ΣΥΡΙΖΑ, κολακεύουν τη νεολαία, μιλάνε με μεγάλα λόγια για την άθλια κατάσταση που ζει σήμερα η νέα γενιά, αλλά στο διά ταύτα…, η πρόταση τους είναι πρόταση διαχείρισης του σάπιου συστήματος.

Του συστήματος που γεννάει ανεργία, κρίσεις και φτώχεια. Γι’ αυτό και ο ΣΥΡΙΖΑ 2 είναι 100% συστημικό κόμμα».

Σε άλλο σημείο της ομιλίας του ο κ. Κουτσούμας ανέφερε πως: «Αυτό το σύστημα δε φτιασιδώνεται. Δημιουργεί μόνο νέα θύματα που είναι πάντα οι λαοί, σε όλο τον κόσμο.

Δημιουργεί τις καραβιές προσφύγων που βλέπουμε τον τελευταίο μήνα να φτάνουν στη χώρα μας προσπαθώντας να γλιτώσουν από τους πολέμους που φουντώνουν στην ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής. Το ΝΑΤΟ, η ΕΕ, οι ιμπεριαλιστές, που δημιούργησαν το πρόβλημα, δεν πρόκειται να το λύσουν.

Η σπίθα που ανάβει τη φωτιά του πολέμου είναι οι ανταγωνισμοί που οξύνονται στην περιοχή μας για το ποιος θα ελέγχει τις πλουτοπαραγωγικές πηγές, τους δρόμους του πετρελαίου.

Σε αυτούς τους ανταγωνισμούς παίρνει μέρος και η αστική τάξη της χώρας μας, μεγαλώνοντας τους κινδύνους για το λαό και τη νεολαία μας.

Δίνουμε το χέρι μας, δυναμώνουμε την αλληλεγγύη στους πρόσφυγες και τους μετανάστες. Τον αγώνα για να παρθούν άμεσα μέτρα για την υποδοχή και τη φιλοξενία αυτών των ανθρώπων, προτάσεις που έχει καταθέσει το Κόμμα μας.

Να μην πιάσει τόπο το ρατσιστικό δηλητήριο που βρήκαν ευκαιρία να ρίξουν πάλι οι φασίστες εγκληματίες της Χρυσής Αυγής.

Οι θέσεις και πολύ περισσότερο οι πράξεις της Χρυσής Αυγής για την ανεργία και τους ανέργους αποδεικνύουν ότι πρόκειται για μια οργάνωση του κεφαλαίου, για μαντρόσκυλο των αφεντικών.

Η ναζιστική Χρυσή Αυγή εχθρεύεται ό,τι έχει να κάνει με τα δικαιώματα της νεολαίας, γιατί είναι δύναμη των εκμεταλλευτών.

Τώρα χρησιμοποιούν ξανά τη δημαγωγία, χαρακτηριστικό των φασιστικών οργανώσεων, την «αντιμνημονιακή ρητορεία» μπας και κρύψουν ότι είναι τσιράκια των αφεντικών».Τέλος και αφού ανακοίνωσε ότι λόγω των εκλογών το φεστιβάλ της ΚΝΕ και του «Οδηγητή» θα διεξαχθεί στο πάρκο Τρίτση, στις 8-9 και 10 Οκτώβρη, ο κ. Κουτσούμπας τόνισε: «Δυναμώνουμε το ΚΚΕ, γιατί είναι η δύναμη που μπορεί να οργανώσει τον αγώνα για το δικαίωμα στη μόρφωση και τη ζωή της νεολαίας, για να δυναμώσει η λαϊκή αλληλεγγύη.

Αυτές τις θέσεις υπερασπίστηκε και πάλεψε και μέσα στη Βουλή το ΚΚΕ με ερωτήσεις, σχέδια νόμου και παρεμβάσεις. Γι’ αυτό, λοιπόν, δυνατό ΚΚΕ, γιατί δεν κάνει σκόντο τις σύγχρονες ανάγκες μας για να καλοπερνάνε μια χούφτα παράσιτα.

Παλεύει μαζί με όλους και όλες εσάς για ζωή με αξιοπρέπεια. Δυνατό ΚΚΕ, γιατί είναι εγγύηση.

Δε δέχεται να κάτσει στο σβέρκο του λαού να γίνει το αγωνιστικό άλλοθι σε κυβέρνηση εντός των τειχών της ΕΕ και του καπιταλιστικού συστή-ματος. Δυνατό ΚΚΕ, γιατί εκφράζει το γνήσιο, το ανυποχώρητο ΟΧΙ στα μνημόνια και τα αντιλαϊκά μέτρα, προτείνοντας στο λαό έναν άλλο δρόμο ανάπτυξης, χωρίς κρίσεις, ανεργία, φτώχεια…

Στην απογοήτευσή σας, στην αμφισβήτησή σας απέναντι στο σύστημα και στα κόμματά του, σε όσους διέψευσαν ελπίδες σας και προσδοκίες, από το Γενάρη έως σήμερα, μπορείτε να δώσετε ενεργητική και όχι παθητική απάντηση. Να πάτε στην κάλπη. Και να ψηφίσετε ΚΚΕ. Αυτή είναι η απάντηση σήμερα».

Δεν υπάρχουν σχόλια: