Πέμπτη, 10 Σεπτεμβρίου 2015

Debate: μάπα το καρπούζι!Αυτό δεν ήταν debate, αλλά ντιμπέι που λέει κι ο Αλέφαντος. Όπως συμβαίνει με όλα τα ξενόφερτα δυτικά πρότυπα έτσι και αυτό της τηλεμαχίας το προσαρμόσαμε στα μέτρα μας. Παράλληλοι μονόλογοι, όπως αποφάσισαν τα κομματικά επιτελεία για να αποφύγουν τις γκάφες οι αρχηγοί τους. Μετά άνετοι βγαίνουν στις κάμερες και καταγγέλλουν τη διαδικασία που αυτοί επέλεξαν, λες και τους επεβλήθη από το Μνημόνιο number three.

Μέτριοι ηθοποιοί -πλην Καμένου που είναι ταλαντούχος- χιλιοπαιγμένο το έργο, ξύλινη λουστραρισμένη γλώσσα όσοι τηλεθεατές δεν κοιμήθηκαν πάσχουν από αϋπνίες, αλλά τα σκηνικά-κοστούμια ήταν για Όσκαρ!

Ο φωτισμός ήταν όσο ρομαντικός έπρεπε να είναι για την περίσταση.

Μιλούσαν οι αρχηγοί και μέχρι να ξαναπάρουν το λόγο έβγαιναν από την αίθουσα: είχαν χρόνο να τσιμπήσουν κάτι, να φρεσκαριστούν, να κάνουν επανάληψη το «ποίημα», να φλερτάρουν στο πόδι.

Διαψεύδεται η είδηση ότι ο Καμένος έφαγε όλα τα σταφύλια. Ίσα-ίσα που ζήτησε να ενημερωθεί για τις διαδικασίες προμήθειας τους από την ΕΡΤ.

Αυτό όμως δεν είναι πολιτικός πολιτισμός. Κανείς δεν προσφέρθηκε να αλλάξει CD στον Λαφαζάνη. Παίζει το ίδιο, ασχέτου ερωτήσεως: αντιμνημόνιο, εθνικό νόμισμα, όχι στο ευρώ, στις εισαγωγές και στο κόντρα ξύρισμα.

Ο Γιομπαζολιάς ολοκλήρωσε ερώτηση. Θαύματα γίνονται ακόμη και σε ζωντανή μετάδοση.

Ο συντονιστής είναι της σχολής Χατζηνικολάου: μιλούσε πιο αργά και από τον Βασίλη Τσιάρτα.

Η Τρέμη ήταν ψύχραιμη, αλλά με τις τηλεοπτικές άδειες ψάρωσε. Μια ζωή στη δημόσια διαβούλευση θα μείνει το σχετικό Νομοσχέδιο, αλλά μάλλον ανησυχεί για το τηλεοπτικό της μέλλον.

Ο Αλέξης έγινε Πρωθυπουργός και έχασε το χαμόγελο του. Μια χαρά ήταν φέρελπις. Τώρα έχει το ένοχο ύφος λουόμενου που έκανε την ανάγκη του στη θάλασσα.

Ο Μεϊμαράκης ήταν επικοινωνιακός και άνετος, ίσως υπερβολικά. Παίζει ενδεχομένως πολύ το «χαρτί» της συναίνεσης.

Ο Κουτσούμπας δεν μιλά για Μαρξ και Λένιν 12:30 τη νύχτα. Να σηκωθούμε στις πέντε να πάμε για κυνήγι να μας τα πει.

Μη φοβάστε τίποτα: η Γεννηματά θα αναγεννήσει τη σοσιαλδημοκρατία και ο Θεοδωράκης τον φιλελευθερισμό. Ο Σταύρος είχε την άνεση του παίκτη που παίζει εντός έδρας και θέλει και το σφύριγμα υπέρ του.

Αποτέλεσμα ντιμπέι λοιπόν για να τελειώνουμε: Τσίπρας-Μεϊμαράκης στον τελικό τη Δευτέρα, όπως είχε προαποφασιστεί.

Το σημερινό ήταν -λίαν επιεικώς- μάπα!

Μικρός Οδυσσέας

Δεν υπάρχουν σχόλια: