Πέμπτη, 3 Σεπτεμβρίου 2015

«Η μεγάλη ομάδα δημιουργείται, δεν αγοράζεται»


Η ΑΕΚ δεν απέκτησε επιθετικό στο τέλος της μεταγραφικής περιόδου και η ΠΑΕ δημοσιοποίησε το σκεπτικό της απόφασης της. Όπως τονίζουν οι «κιτρινόμαυροι» οι μεγάλες ομάδες δεν αγοράζονται, αλλά δημιουργούνται.

Η θέση της ΑΕΚ:

Με πλήρη εμπιστοσύνη στο υπάρχον έμψυχο δυναμικό και μετά την αξιολόγηση που κάναμε δεν προχωρήσαμε σε άλλη μεταγραφή, μετά τους δέκα παίκτες που αποκτήθηκαν αυτό το καλοκαίρι και έχουν ήδη δώσει δείγματα της αξίας τους.

Κατανοούμε απόλυτα το ότι ο κόσμος της ομάδας έχει υψηλές απαιτήσεις κάτι που είναι και επιθυμητό και λογικό αφού έχει περάσει πολλά, μπορεί και εμείς να εκτοξεύσαμε τις προσδοκίες του, αλλά από την πλευρά μας οφείλουμε να υπερασπιστούμε το σχέδιο για τη δημιουργία μίας μεγάλης ομάδας με πεποίθηση ότι δεν αγοράζεται σε ένα καλοκαίρι αλλά δημιουργείται.

Σε καμία περίπτωση επίσης δεν συμφωνούμε στην απαξίωση ποδοσφαιριστών, που μέσα από τη συλλογική προσπάθεια άνοιξαν και πάλι για την ΑΕΚ την πόρτα της Εθνικής ομάδας και ευελπιστούμε ότι θα ακολουθήσουν περισσότεροι στη συνέχεια.

Είναι σαφές ότι δεν σκοπεύουμε να επαναλάβουμε τις παλινωδίες του πρόσφατου παρελθόντος που έφτασαν την ομάδα στη χειρότερη καμπή της ιστορίας της.

O στόχος παραμένει και είναι ένας και μοναδικός. Μία ΑΕΚ οικονομικά αυτόνομη και ανταγωνιστική σε όλα τα επίπεδα για να επιστρέψει πανίσχυρη στη φυσική της έδρα.

Ας μην απαξιώσουμε αυτή την προσπάθεια, πριν καν ξεκινήσει για τα όποια λάθη τυχόν έχουν γίνει. Πρώτα θα δώσουμε τη μάχη, που μόλις ξεκινήσαμε, και μετά βεβαίως θα κριθούμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: