ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ: Ενώπιον της Δικαιοσύνης η Μαρίν Λεπέν για υποκίνηση μίσους

Τετάρτη, 23 Σεπτεμβρίου 2015

Ενώπιον της Δικαιοσύνης η Μαρίν Λεπέν για υποκίνηση μίσους


Η "ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ" ΕΥΡΩΠΗ ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΕΙ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΕΝΩ ΔΕΝ ΛΥΝΕΙ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ 
H επικεφαλής της γαλλικής Ακροδεξιάς Μαρίν Λεπέν θα βρεθεί ενώπιον της Δικαιοσύνης την 20ή Οκτωβρίου σε δικαστήριο της Λιόν, καθώς το 2010 συνέκρινε τους μουσουλμάνους πιστούς που προσεύχονται στους δρόμους με τη ναζιστική κατοχή.

Είναι η πρώτη φορά που η πρόεδρος του Εθνικού Μετώπου (FN) καλείται να δώσει εξηγήσεις ενώπιον δικαστή σχετικά με την κατηγορία της «υποκίνησης σε φυλετικό μίσος».

Σε ερώτηση που της έθεσε σήμερα το Γαλλικό Πρακτορείο για τη δίκη, η οποία θα πραγματοποιηθεί σε έναν μήνα, η Μαρίν Λεπέν απάντησε: «Μα, ναι, βέβαια! Δεν θα τη χάσω αυτήν την ευκαιρία».

Η αντίδρασή της ωστόσο ήταν πιο οργισμένη όταν έκανε δηλώσεις στο πρακτορείο Reuters.
«Πρόκειται για σκάνδαλο όταν ένας πολιτικός ηγέτης οδηγείται στη Δικαιοσύνη επειδή εξέφρασε τα πιστεύω του» είπε.

«Εκείνοι που καταγγέλλουν την παράνομη συμπεριφορά των φονταμενταλιστών είναι πολύ πιο πιθανό να οδηγηθούν στη Δικαιοσύνη από τους φονταμενταλιστές που υιοθετούν παράνομη συμπεριφορά», πρόσθεσε.

Τον Δεκέμβριο του 2010, κατά τη διάρκεια πολιτικής συγκέντρωσης ενώπιον κομματικών στελεχών στη Λιόν, η Μαρίν Λεπέν, ενώ πραγματοποιούσε εκστρατεία της για την προεδρία του Εθνικού Μετώπου, κατήγγειλε σε μια ομιλία της «τους μουσουλμάνους πιστούς που προσεύχονται στον δρόμο», συγκρίνοντάς τους με την ναζιστική κατοχή στη Γαλλία κατά τη διάρκεια του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου.

«Λυπάμαι, όμως για εκείνους που αρέσκονται στο να μιλάνε για τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, εάν μιλάμε για κατοχή, θα μπορούσαμε να μιλήσουμε, για την περίπτωση αυτή, καθώς πρόκειται ξεκάθαρα για μια εδαφική κατοχή», είχε δηλώσει η Μ. Λεπέν υπό το ενθουσιώδες χειροκρότημα των παρευρισκομένων.

«Πρόκειται για μια κατοχή τμημάτων γης, συνοικιών όπου εφαρμόζεται ο θρησκευτικός νόμος, πρόκειται για μια κατοχή. Σαφώς, δεν υπάρχουν τεθωρακισμένα, δεν υπάρχουν στρατιώτες, ωστόσο πρόκειται σίγουρα για μια κατοχή και οι κάτοικοι υποφέρουν από αυτήν» είχε προσθέσει.

Δεν υπάρχουν σχόλια: