ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ: Η Πείνα

Κυριακή, 27 Σεπτεμβρίου 2015

Η Πείνα

Μόνο εμείς είχαμε από το 2008 αντιληφθεί την πείνα που έρχεται. Παρόλα όμως που το περιμέναμε δεν θεωρούσαμε πιθανό να συνεχίσει να υπάρχει για πάνω από πέντε έτη αυτή η τραγική εικόνα. Έλληνες και Ελληνίδες που δεν έχουν να φάνε στην κυριολεξία. 
Παλιότεροι ίσως να έχουν ανάλογα βιώματα από την περίοδο της Κατοχής. Μα και τώρα κατοχή έχουμε και μάλιστα χειρότερη γιατί οι συνέλληνες δεν αντιδράμε στον εχθρό μας. Ο δικός μας εχθρός είναι κυρίως η εμμονή μας πως μπορούμε να επιβιώσουμε εντός μνημονίων. Ακόμα και σήμερα το πολιτικό μας σύστημα αλλά και  οι περισσότεροι που πήγαν να ψηφίσουν στήριξαν την "ευρωπαϊκή" μας πορεία και δεν θέλησαν να δοκιμάσουν κανένα άλλο πείραμα!!! 

Όσοι πήγαν βέβαια να ψηφίζουν γιατί το 45% σχεδόν του Ελληνικού Λαού δεν πήγε μη θέλοντας να νομιμοποιήσει τον μνημονιακό μας αυτό μονόδρομο. Η Πείνα λοιπόν που έχει συγκεκριμένα χαρακτηριστικά είναι εν έτη 2015 όχι μόνο παρούσα στην Ελλάδα μας , αλλά πολλές φορές αναρωτιέμαι εάν για αυτή θα τιμωρηθεί ποτέ κανείς. 

Η καπιταλιστική μας κοινωνία έχει περιθωριοποιήσει περί το 1.500.000 συμπολίτες μας που δεν έχουν εργασία και ούτε μπορούν να βρουν. Βλέπετε τα φθηνά εργατικά χέρια αντικαταστάθηκαν από τα καθόλου χέρια αφού μια-μια όλες οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις της πατρίδας μας κλείνουν. Οι μεγάλες απασχολούν κάποιους ενώ στον ορίζοντα δεν φαίνεται πως θα αλλάξει κάτι τα επόμενα 3-4 χρόνια. 
Όμως η ΠΕΙΝΑ δεν έγινε μόνο επειδή δεν υπάρχουν δουλειές αφού οι υψηλοί φόροι μάζεψαν και το τελευταίο ευρώ του Έλληνα που δεν ήθελε να χρωστάει στο Κράτος. ΕΝΦΙΑ , φόρος εισοδήματος από ενοίκια , φόροι για τα αυτοκίνητα, φόροι παντού. Αύξησαν και τον ΦΠΑ στο 23% αλλά ακόμα λένε πως το παλεύουν για να μας σώσουν. 

Μάλλον για να μας πεθάνουν θα λέγαμε εμείς. Άλλωστε σε 3-4 χρόνια που θα κριθούν και πάλι το μόνο θετικό που θα έχουν να πουν είναι για συσσίτια που μοιράζουν στις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες. 

Όμως τα συσσίτια δεν φθάνουν και τα μνημονιακά χρόνια περνάνε αφήνοντας πίσω τους χιλιάδες νεκρούς αυτόχειρες μιας λαίλαπας που ελάχιστοι θα μείνουν τελείως αλώβητοι. Πιστεύαμε πάντα πως ο λαός παρασύρεται από τους πλέον δημαγωγούς και οι αποφάσεις του δεν είναι πάντα οι σωστές. 
Σήμερα πιστεύουμε πιο πολύ από ΠΟΤΕ πως ο Ελληνικός λαός δεν αποφάσισε ποτέ το ΟΡΘΟ σε καμιά κρίσιμη στιγμή για τον Τόπο. Από την δολοφονία του Καποδίστρια , από την φυλάκιση του Κολοκοτρώνη , από την αρχαία ακόμα Ελλάδα φαίνεται το αυτονόητο. 

Ο λαός όταν πεινάει ψηφίζει οποιονδήποτε του τάξει μια δουλειά , λίγα χρήματα ένα υποτιθέμενο καλύτερο μέλλον. Οι σημερινοί ψηφοφόροι των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝ.ΕΛ φέρουν ακέραια την ΕΥΘΥΝΗ για την καταστροφή της Χώρας. 

Το ξεπούλημα , την μιζέρια , την πείνα , τις αυτοκτονίες που θα αυξηθούν , για όσους ακόμα φύγουν στο Εξωτερικό. Επειδή οι περισσότεροι διαδικτυακοί ιστότοποι σταμάτησαν τον δήθεν αντιμνημονιακό τους αγώνα τώρα με την αριστερή Κυβέρνηση να τους θυμίσουμε πως η Κατοχή δεν πέρασε. 

Σήμερα περισσότερο και από το 2012-2013 άνθρωποι είναι σε απόγνωση και αυτοκτονούν εξαιτίας των οικονομικών μέτρων που αποφάσισαν εναντίον μας οι δήθεν "εταίροι" μας. Δεν ξέρουμε εάν μας σώσουν από τα χρέη μας οι Αμερικάνοι , αυτό που ξέρουμε είναι πως η παραμονή μας στο κοινό ευρωπαϊκό νόμισμα είναι κάτι παραπάνω από προβληματική. Βλέπω τα ταξίδια του Τσίπρα στις ΗΠΑ , στην πρωτεύουσα του Καπιταλισμού και φαντάζομαι την απογοήτευση όσων θεωρούσαν πως θα μας έσωζαν οι Ρώσοι. 

Τελικά όλοι αντιλαμβάνονται πως στη σύγχρονη εποχή ισχύει ό,τι και στην εποχή του ψυχρού πολέμου. Αμερικανοί και Ρώσοι έχουν ακόμα χωρισμένο τον κόσμο σε σφαίρες επιρροής και αυτή που τους δημιουργεί πρόβλημα είναι η Ε.Ε. Το πιο πιθανό να την διαλύσουν , γιατί για να τους διαλύσει αυτή δεν φαίνεται. Εδώ δεν μπορεί η Ε.Ε να λύσει το πρόβλημα των προσφύγων , την ουκρανική κρίση (στην ουσία την διχοτόμηση ενός κυρίαρχου εθνικού κράτους) θα τα βάλει με Αμερικανούς και Ρώσους; 

Όσο ο κόσμος συνεχίσει να πεινάει αυτοί θα κυβερνάνε και για τον λόγο αυτό οι κρίσεις του καπιταλισμού έχουν ως μόνο χαμένο τον πολίτη που υπό τον φόβο της πείνας υπακούει. Η Μέση Ανατολή δεν θα γίνει αιτία ρήξης ΗΠΑ-Ρωσίας όπως πιστεύουν κάποιοι αφελείς αλλά λόγος για να χωρίσουν εκ νέου τον κόσμο σε σφαίρες επιρροής. 
Βλέπετε οι σημερινές ΗΠΑ του Ομπάμα δεν πιστεύουν στους πολέμους αλλά στις καλές συμφωνίες. Η στάση τους έναντι της επιθετικότητας του Πούτιν είναι μετριοπαθής και επιχειρούν με κάθε τρόπο να αποφύγουν την ρήξη μαζί του. 
Η Ελλάδα δεν έχει να περιμένει απολύτως τίποτα από κανέναν από τους μεγάλους παίχτες παρά παράταση της κατοχής της από ξένες δυνάμεις. Άλλωστε ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ δεν ήμασταν και ΠΟΤΕ. Πάντα σε σφαίρες επιρροής αλλά πολύ καλύτερα από σήμερα. 

Εάν ξεπεραστεί η Ευρωπαϊκή Κρίση τα επόμενα 2-3 χρόνια ίσως η Ελλάδα ανασάνει σε 10!!! αλλιώς δεν υπάρχει ορατό μέλλον για τίποτα θετικό. Και αφού σας κουράσαμε και σήμερα με τις αναλύσεις μας να σας πούμε και ένα ευχάριστο. Το διαδικτυακό μας ταξίδι φτάνει στο τέλος του και ο επόμενος σταθμός μας είναι........εκτός

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ 

Δεν υπάρχουν σχόλια: