Τετάρτη, 23 Σεπτεμβρίου 2015

Ξεκίνησαν οι διαδικασίες για την εκλογή νέου Προέδρου στη ΝΔ


Ή ΑΛΛΑΖΟΥΝ Ή ΒΟΥΛΙΑΖΟΥΝ 

Μετά την συντριβή της ΝΔ στις εκλογές όπου έχασε με 7,5 μονάδες διαφορά από τον μνημονιακό πλέον ΣΥΡΙΖΑ ,ξεκίνησαν όπως μάθαμε οι διαδικασίες για την εκλογή νέου Προέδρου του κόμματος.Ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης που όπως όλα δείχνουν δεν θα είναι υποψήφιος για Πρόεδρος αντιλήφθηκε πως όσο νωρίτερα ξεκινήσουν οι διαδικασίες  τόσο περισσότερο χρόνο θα έχει ο νέος αρχηγός να αλλάξει τα πάντα στο κόμμα ώστε σε 1-2 χρόνια να είναι σε θέση να προβάλει ένα νέο διακύβευμα που θα είναι ελκυστικό στο λαό.

Ίσως μείνει στην Ιστορία ως ο τελευταίος Αρχηγός της ΝΔ που έγινε Πρωθυπουργός ο Αντώνης Σαμαράς εάν δεν αλλάξει άμεσα ρότα η κεντροδεξιά παράταξη

Η δική μας άποψη είναι πως η σημερινή ΝΔ δεν είναι σε θέση να αντιμετωπίσει το φαιμόμενο Τσίπρα. Με φθαρμένα στελέχη που έχουν εμπλακεί σε ένα σωρό σκάνδαλα και με απογοητευμένους τους οπαδούς της από τις συνεχόμενες εκλογικές ήττες θα ήταν ίσως προτιμότερο να δημιουργηθεί ένας καινούργιος πολιτικός σχηματισμός που να έχει έντονα στοιχεία ευρωσκεπτικιστικά.

Δεν είναι δυνατόν να πειστούν πλέον οι Έλληνες και οι Ελληνίδες για τα καλά της Ε.Ε την ώρα που βιώνουν ανθρωπιστική κρίση από τα μέτρα που μας επιβάλλουν.

Πάντως εάν η ΝΔ θέλει να έρθει ξανά στα πράγματα θα πρέπει να πετάξει όλα τα τζάκια από μέσα και τους βαρώνους που οδήγησαν το κόμμα σε αυτά τα χάλια.

Δεν είναι δυνατόν να ακούμε πως θα κατέβουν για υποψήφιοι αρχηγοί στελέχη της που έχουν εμπλακεί σε σκάνδαλα.

ΤΕΤΟΙΕΣ ΝΙΚΕΣ ΔΕΝ ΘΑ ΞΑΝΑΔΟΥΝ ΠΟΤΕ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΒΡΕΙ ΤΟΝ ΚΑΤΑΛΛΗΛΟ ΗΓΕΤΗ 

Είναι αδιανόητο για τον απλό ψηφοφόρο της ΝΔ να στηρίξει όσους με τις επιλογές τους τον έφτασαν σε αυτή την τραγική οικονομική κατάσταση.

Νέα άφθαρτα πρόσωπα χρειάζεται η ΝΔ σε όλες τις καίριες θέσεις του κομματικού μηχανισμού και καταδίκη της αριστερής ιδεολογίας σε κάθε επίπεδο.

Όσοι νομίζουν πως μπορούν να αναστήσουν την κεντροδεξιά πετώντας την δεξιά εκτός κόμματος θα διαψευστούν από τις εξελίξεις.

Η ΝΔ δεν έχει καμιά άλλη επιλογή από το να φέρει πάλι κοντά και μέσα στο κόμμα όλους τους δεξιούς που την αποχαιρέτησαν την τελευταία πενταετία εξαιτίας της λάθος πολιτικής που εφάρμοσε στην κοινωνική της πολιτική.

Πάντως και για να τελειώνουμε επειδή εμείς δεν πιστεύουμε σε θαύματα θεωρούμε πως το εγχείρημα για να απαλλαγεί η ΝΔ από τα βαρίδια της δεν θα έχει ευτυχή κατάληξη.

Η ΝΔ είναι ένα κόμμα με συγκεκριμένους ιδιοκτήτες που ως βαρόνοι μιας άλλης εποχής δεν έχουν καμιά επαφή με την βάση της που δοκιμάζεται οικονομικά και στρέφει το βλέμα της ακόμα και προς τα αριστερά!!

Έτσι την κατάντησαν που πρώην οπαδοί της επειδή δεν υπήρξαν ποτέ δεξιοί πήγαν και ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ.

Χρειάζεται ιδεολογικός αγώνας γιατί το κόμμα που στηρίζονταν στους βαρώνους και τα ρουσφέτια δεν μπορεί να ανακτήσει εκ νέου τους οπαδούς-πρόβατα που το ψήφιζαν για το δικό τους όφελος.

Η ΝΔ των Καραμανλήδων και των Μητσοτάκηδων  έχει μπει ήδη στο χρονοτούλαπο της Ιστορίας αφού το κόμμα που ίδρυσε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής μετατράπηκε σε ένα νεοφιλελεύθερο κόμμα στην οικονομία, με απόψεις που ελάχιστα θυμίζουν το κόμμα που ίδρυσε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής με αποτέλεσμα να απωθεί όλο και περισσότερο τους νέους ανθρώπους.

Όσοι δεν το έχουν αντιληφθεί αυτό το γεγονός θα υποστούν και άλλες εκλογικές ΗΤΤΕΣ στο μέλλον από τον "καταληψία" Αλέξη Τσίπρα που ήρθε για να μείνει.

Σ.Μ 

Δεν υπάρχουν σχόλια: