Παρασκευή, 25 Σεπτεμβρίου 2015

Νέα Δημοκρατία: «Σφίγγα» ο Τζιτζικώστας για τα σενάρια υποψηφιότητάς του


Δεν θέλει ακόμα να ανοίξει τα χαρτιά του ο περιφερειάρχης Κεντρικής ΜακεδονίαςΣε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι διεργασίες στη ΝΔ για την ανάδειξη της νέας ηγεσίας του κόμματος -ή για την παραμονή του Βαγγέλη Μεϊμαράκη στην προεδρία.
Ένα από τα ονόματα που «παίζουν» δυνατά είναι και αυτό του περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολου Τζιτζικώστα, ο οποίος ωστόσο τηρεί στάση αναμονής και δεν έχει ανοίξει ακόμα τα χαρτιά του.

Έτσι, όταν κλήθηκε, στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου με αφορμή κοινωνική δράση που διοργανώνει η Περιφέρεια, να σχολιάσει τα σενάρια περί υποψηφιότητάς του για την προεδρία της «γαλάζιας» παράταξης, ο κ. Τζιτζικώστας απέφυγε να απαντήσει στις επίμονες ερωτήσεις των δημοσιογράφων.

"Είμαστε στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας. Παρουσιάσαμε μια πολύ σημαντική δράση που θέλουμε οι πολίτες να την αγκαλιάσουν. Μην το επισκιάσουμε αυτό" είπε χαρακτηριστικά, επιχειρώντας να «ντριμπλάρει» τους δημοσιογράφιυς.

Και πρόσθεσε: "Επειδή παρουσιάσαμε μια πολύ σημαντική κοινωνική δράση για την Περιφέρειά μας, θέλουμε να περάσει ένα μήνυμα ότι εδώ στην Περιφέρεια ασχολούμαστε με τη δουλειά μας. Δεν νομίζετε ότι θα πρέπει καλύτερα να σας απαντήσουν επί της δράσης οι συνάδελφοι αντιπεριφερειάρχες; Και αυτά έχουμε χρόνο και χώρο να τα πούμε".

Αμέσως μετά, όταν ρωτήθηκε αν είναι έτοιμος ο κρατικός μηχανισμός να αντιμετωπίσει έκτακτα καιρικά φαινόμενα, απάντησε: "Είμαστε απόλυτα έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε ό,τι ανάγκες προκύψουν. Είμαστε έτοιμοι να επέμβουμε, και η Πυροσβεστική -είχαμε μια συνάντηση- και η Πολιτική Προστασία και οι φορείς όλοι, να αντιμετωπίσουμε, ω μη γένοιτο, μια τέτοια καταστροφή".

Δεν υπάρχουν σχόλια: