Δευτέρα, 14 Σεπτεμβρίου 2015

Πρόχειροι ανέτοιμοι και...συστημικοί!

Ο προεκλογικός βίος φανερώνει την παθογένεια των κοινοβουλευτικών πολιτικών σχηματισμών που διεκδικούν τη ψήφο του Ελληνικού λαού. 'Ετσι, πληροφορηθήκαμε από τον κ. Μιχαλολιάκο ότι πρέπει να παραμείνουμε στο ευρώ αφού το έχουμε πληρώσει, ενώ στη συνέχεια ο κ Κασιδιάρης αναλύοντας στο δεκάλεπτο τις θέσεις του κόμματος της "Χρυσής Αυγής" διατύπωσε την άποψη ότι θα πρέπει να παραμείνουμε για πέντε χρόνια στο ευρώ με πρόγραμμα ανάταξης και στη συνέχεια θα περάσουμε αφού προετοιμαστούμε στο εθνικό νόμισμα προκειμένου να κάνουμε ανταγωνιστική την οικονομία μας....Ερωτήματα που προξενεί η ανάλυση και η σκέψη των κορυφαίων στελεχών και του κόμματος.

α. Πως θα γίνει η ανάταξη της οικονομίας και μάλιστα με άξονα την πρωτογενή παραγωγή εντός των κανόνων της ευρωζώνης και της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Πως θα εφαρμοστεί ο προστατευτισμός των προϊόντων. Γνωρίζουν τα περί ποσοστώσεων και συμφωνιών ελευθέρων συναλλαγών.

β. Εάν η οικονομία έχει ανασυγκροτηθεί στα πλαίσια του ευρώ γιατί θα αλλάξει το νόμισμα προκειμένου να γίνει ανταγωνιστική, δεν θα είναι δηλαδή ανταγωνιστική, ήδη , αλλά τότε πως θα έχει ανασυγκροτηθεί; Η βελτίωση των όρων της οικονομίας εντός της ευρωζώνης , εφόσον κάποιος αποφασίσει αυτό το δρόμο μπορεί να γίνει μόνο με ανταγωνιστικότητα. Άρα,σε μια τέτοια πολιτική η ανταγωνιστικότητα δεν έπεται , προηγείται.

γ. Ο χρόνος μετάβασης για το εθνικό νόμισμα που συνεπάγεται ανεξαρτησία και έλεγχο της οικονομικής σου πολιτικής, μπορεί να είναι από οκτώ μήνες έως ένα χρόνο, διαφορετικά δεν έχει νόημα.

δ.Η εφαρμογή προγράμματος μιας πενταετίας εντός του ευρώ που προβάλλει ως επίσημη θέση το κόμμα της Χ.Α σημαίνει όπως απέδειξαν τα γεγονότα των τελευταίων επτά μηνών και πλήρη αποδοχή των όρων του μνημονίου καθώς διαφορετικά δεν υπάρχει χρηματοδοτική κάλυψη. Άρα, αποδέχεται πλήρως το 3ο μνημόνιο και της παρεπόμενες συνέπειές του.

ε. Το συγκεκριμένο κόμμα είναι στη Βουλή εδώ και χρόνια , διαθέτει μισθωτούς στη Βουλή , στα Βουλευτικά γραφεία, επιστημονικούς συνεργάτες, αποζημιώσεις Βουλευτών και για ένα διάστημα προ της φυλάκισης χρηματοδότηση. Πόσο δύσκολο επιτέλους είναι να μελετήσει τα προβλήματα της Ελληνικής κοινωνίας και οικονομίας από την οπτική του εθνικισμού.Η προχειρότητα στην αντιμετώπιση της κρίσης είναι χαρακτηριστικό του καταρρέοντος συστήματος.Περιλαμβάνει όπως φαίνεται και σχηματισμούς που κυρίως κινούνται με την σημαία του αντι- συστήματος. Εάν στα επιτελεία κάποιοι σκέφτηκαν ότι έτσι ικανοποιούμε αυτούς που φοβούνται την μετάβαση αλλά και εκείνους που την προτείνουν, τότε ξεπέρασαν σε αμοραλισμό και τους εκπροσώπους των μεγάλων μεταπολιτευτικών πρωταγωνιστών.

Στην ίδια κατεύθυνση και η εμφάνιση του Σ. Θεοδωράκη επικεφαλής του "Ποταμιού", στα Γρεβενά με γκλίτσα. Μας ανέφερε την ανάγκη να ενισχυθεί η ελληνική κτηνοτροφία όταν υπεραμύνεται όλων των νόμων και των πολιτικών που την έχουν εξοντώσει.

Αυτή η είναι η βαθύτερη αιτία για την οποία δεν ανησυχεί το σύστημα.Γιατί απέναντί του έχει πρόθυμους, ανέτοιμους και συνειδητά ή ασυνείδητα συστημικούς....Το συγκεκριμένο πολιτικό τοπίο παράγει λύσεις όπως είπε η κ. Μέρκελ, για αυτό ήθελε να είναι ξεκάθαρο, μόνον που αυτές οι λύσεις θα είναι σε βάρος του Ελληνικού λαού.

Εμ. Ν. Κώνστας

Γενικός Γραμματέας του Εθνικού Μετώπου

Δεν υπάρχουν σχόλια: