Παρασκευή, 25 Σεπτεμβρίου 2015

Σύλληψη Πετρακάκου: Η γυναίκα μυστήριο και ο ρόλος τηςΣήμερα θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα μαζί με τη σύντροφό του και τα δύο αδέρφια που συνελήφθησαν Στα χέρια της αντιτρομοκρατικής βρίσκεται από τα ξημερώματα τηνς Πέμπτης ο Γιώργος Πετρακάκος, ο οποίος συνελήφθη έπειτα από μια κινηματογραφική επιχείρηση των αστυνομικών δυνάμεων έξω από το διαμέρισμα που διέμενε στο κέντρο του Βόλου.
Μαζί του συνελήφθσαν η νεαρή φίλη του και ένα ακόμη άτομο.

Σύμφωνα με την αντιτρομοκρατική, η σύντροφός του είναι αδελφή του Τάσου Θεοφίλου, ο οποίος έχει καταδικαστεί για την ένοπλη ληστεία τράπεζας στη Νάουσα της Πάρου και τη δολοφονία του οδηγού ταξί.

Ιδιαίτερη έμφαση δίνουν οι αστυνομικοί στο ρόλο της 36χρονης συντρόφου του Γιώργου Πετρακάκου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Αντιτρομοκρατική προσπαθεί να διαπιστώσει αν η 36χρονη είχε συμμετοχή σε τρεις τρομοκρατικές ενέργειες της οργάνωσης ΟΛΑ και συγκεκριμένα στην επίθεση στα γραφεία της ΝΔ, στο σπίτι του Γερμανού πρέσβη και στην πρεσβεία του Ισραήλ στις οποίες είχε διαπιστωθεί η συμμετοχή μιας γυναίκας.

Αξίζει να αναφερθεί ότι στο μικροσκόπιο των Αρχών μπαίνει και η ληστεία που είχε σημειωθεί στο νοσοκομείο «Σωτηρία» στις 25 Ιουνίου με λεία 125.000 ευρώ καθώς κι εκεί συμμετείχε μια γυναίκα. Το αυτοκίνητο με το όποιο είχαν διαφύγει οι δράστες βρέθηκε καμένο σε μικρή απόσταση, κάτι που παραπέμπει σε επίθεση ομάδων του αντάρτικου πόλης.

Οι αστυνομικές αρχές θέλουν να δουν από το υλικό του κλειστού κυκλώματος εάν ο σωματότυπος της γυναίκας παραπέμπει στη συγκεκριμένη ένοπλη ληστεία.

Σημειώνεται ότι η 36χρονη σύντροφος του συνεργού του Νίκου Μαζιώτη έχει στενή συγγένεια με φυλακισμένο άτομο που φέρεται να συμμετείχε σε επιθέσεις της οργάνωσης «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς» και συγκεκριμένα στην αιματηρή ληστεία στην Πάρο, όπου είχε χάσει τη ζωή του ένας οδηγός ταξί τον Αύγουστο του 2012.

Τέλος, όπως προέκυψε η 36χρονη γυναίκα κυκλοφορούσε με τα πραγματικά της στοιχεία και στο όνομά της είχε ενοικιαστεί το διαμέρισμα στο κέντρο του Βόλου. Στην ίδια ανήκαν και τα δυο εκ των τριών αυτοκινήτων που βρέθηκαν στα κρησφύγετα του Βόλου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: