Δευτέρα, 21 Σεπτεμβρίου 2015

Καμιά επαφή με τα λαϊκά στρώματα δεν έχει η σημερινή ΝΔ


Όπως έδειξαν και οι χθεσινές εκλογές το κόμμα της ΝΔ καταποντίστηκε στις λαϊκές συνοικίες. Οι πρωτιές του ΣΥΡΙΖΑ με τεράστια διαφορά σε Δήμους όπως το Περιστέρι , το Αιγάλεω , η Νίκαια , η Αγία Βαρβάρα, το Πέραμα δείχνουν πως με Βαρβιτσιώτη , Μητσοτάκη και τους λοιπούς η ΝΔ δεν έχει καμιά εκλογική τύχη στα φτωχά λαϊκά στρώματα.
Οι πρωτιές της ΝΔ σε Γλυφάδα, Κηφισιά, Βριλήσσια , Φιλοθέη, Βουλιαγμένη δείχνει πως το κοινό της πλέον είναι όσοι από την μεσαία και ανώτερη κοινωνική τάξη δεν έχουν πληγεί από τα οικονομικά μέτρα που εφάρμοσε επί 2,5 χρόνια. Ο ΣΥΡΙΖΑ μαζί με τους ΑΝ.ΕΛ το επόμενο διάστημα θα χρειαστεί να συγκρουστούν με τις μνημονιακές επιλογές τους για να διατηρήσουν αυτά τα υψηλά ποσοστά στις λαϊκές συνοικίες.

Η δική μας εκτίμηση είναι πως πολύ σύντομα θα τους γυρίσουν την πλάτη σε αυτές. Βλέπετε το τρίτο και χειρότερο μνημόνιο θα ισοπεδώσει και θα εξαφανίσει την μεσαία τάξη ενώ θα ευνοηθούν μόνο οι πλούσιοι που για ακόμη μια φορά θα γίνουν πλουσιότεροι εις βάρος όλων μας. Το θέμα είναι πως στη ΝΔ δεν έχουν αντιληφθεί ακόμα πως υπάρχει έντονη διαπάλη ανάμεσα στις κοινωνικές τάξεις και πως δεν είναι δυνατόν να πιστεύουν ακόμα και σήμερα πως η φιλελευθεροποίηση της οικονομίας θα σβήσει αυτές τις κοινωνικές αδικίες.

Το ντόπιο κεφάλαιο το μόνο που έχει να κάνει το επόμενο διάστημα είναι να τα βρει με τον ΣΥΡΙΖΑ για να πληρώσει λιγότερα όπως συμβαίνει πάντα αλλιώς θα αρχίσει και αυτό να δέχεται κάποιες μικρές απώλειες στα υπερκέρδη του.

Γιατί σε περιόδους οικονομικές κρίσης υπάρχουν υπερκέρδη σε μικρές ομάδες που θησαυρίζουν από την δυστυχία μας.

Επειδή γνωρίζουμε πως η ΝΔ είναι δέσμια των τζακιών τα οποία την κυβερνούν δεν πιστεύουμε πως μπορεί να αλλάξει και να στραφεί πως τα φτωχά λαϊκά στρώματα.


Η ανάγκη ενός άλλου πολιτικού σχηματισμού είναι μονόδρομος εκτός και κάποιοι θέλουν τον ρόλο αυτό να τον διαδραματίσουν οι Χρυσαυγίτες που ελάχιστα δείχνουν να ενδιαφέρονται για τις ταξικές ανισότητες.

Πάντως εμείς εντοπίσαμε αυτό το εύρημα στα τελικά χθεσινά εκλογικά αποτελέσματα και θεωρήσαμε χρήσιμο να το αναφέρουμε. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: