Πέμπτη, 27 Αυγούστου 2015

Ο Π. Χαϊκάλης παραδέχθηκε ότι διαθέτει offshore εταιρία


Ο υφυπουργός Εργασίας, Παύλος Χαϊκάλης, παραδέχθηκε οτι διαθέτει εξωχώρια εταιρία, μετά από συνεχείς ερωτήσεις που του έκανε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Λευτέρης Αυγενάκης, στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου.Σύμφωνα με το MEGA, ο υπουργός παραδέχθηκε ότι διαθέτει offshore εταιρία με έδρα στην Κύπρο, υποστήριξε όμως ότι την ίδρυσε για να προστατέψει πνευματικά δικαιώματα που είχε ως ηθοποιός κατά την περίοδο που συμμετείχε σε θεατρικές παραστάσεις στην μεγαλόνησο.

Ο ίδιος υποστήριξε επίσης ότι η συγκεκριμένη εταιρία δεν έχει κέρδη γι αυτό και δεν την δήλωσε στο “πόθεν έσχες” που κατέθεσε στην Βουλή. Είπε επίσης ότι δεν έχει αποκρύψει από τις αρχές φορολογητέα ύλη. Ανέφερε τέλος ότι η offshore είναι ουσιαστικά ανενεργή από το 2011.

Ωστόσο, παρά τους ισχυρισμούς του κ. Χαϊκάλη προκύπτει παραβίαση του σχετικού νόμου καθώς απέκρυψε από το αρμόδιο Συνταγματικά όργανο την κατοχή της εξωχώριας εταιρίας. Εκτός αυτού ο ίδιος νόμος απαγορεύει σε υπουργούς να έχουν στην κατοχή τους offshore εταιρίες.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΝΑ ΤΟΝ ΒΑΛΕΙ Ο ΚΑΜΜΕΝΟΣ ΠΡΩΤΟΝ ΣΤΟ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ.
ΣΗΜΑΙΑ !!!

Ανώνυμος είπε...

ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΟΣ ΣΤΗ MONOPOLY.
ΑΣ ΑΦΗΣΕΙ ΤΟ ΤΡΕΝΑΚΙ ΜΕ ΤΟΝ ΑΛΕΞΗ Ο ΚΑΜΜΕΝΟΣ ΚΑΙ ΑΣ ΠΑΙΞΕΙ ΑΥΤΗ ΤΗ ΦΟΡΑ MONOPOLY ΜΕ ΧΑΙΚΑΛΗ.