Δευτέρα, 24 Αυγούστου 2015

Κανείς δεν θα μας σώσει εάν οι ίδιοι δεν αντιδράσουμε


ΚΑΠΟΤΕ ΥΠΗΡΧΑΝ ΚΑΙ ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΟΙ ΤΩΡΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΙΠΟΤΑ
Δεν μπορείς να μην βάλεις την ψυχή σου σε ένα κείμενο που θέλεις να διαβάζετε και μετά από 10-20 χρόνια. Αυτό το καλοκαίρι το χειρότερο της τελευταίας δεκαετίας είχα όλο  το χρόνο να σκεφτώ πως για να σωθεί κάποιος από κάτι πρέπει και να το θέλει.Η θέληση βέβαια δεν είναι κάτι το οποίο μπορεί να σε σώσει από το πεπρωμένο σου όμως χωρίς αυτήν ακόμα και οι ήρεμες στιγμές φαντάζουν βουνό στα μάτια σου.

Βλέπω όπως οι περισσότεροι συμπολίτες μου ένα άθλιο και ανίκανο πολιτικό σύστημα να κυβερνά την Πατρίδα και να μην έχει όχι μόνο λύσεις όπως θα έπρεπε αλλά ούτε καν προτάσεις.

Το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης του Τσίπρα που δεν εφαρμόστηκε ποτέ τείνει να γίνει μνημείο της ανευθυνότητας όλου του πολιτικού κόσμου.

Γιατί και οι άλλες μνημονιακές δυνάμεις μας προτείνουν το μνημόνιο τρία που λένε πως δεν είναι καλό αλλά δεν υπάρχει κάτι άλλο.

Και αντί να κάτσουν να σκεφθούν κάτι άλλο περιμένουν από τους κακούς δανειστές να μας στείλουν το λογαριασμό αλλά και το σχέδιο για να βγούμε από την κρίση.

Θυμάμαι τον Τσίπρα που έλεγε για το λάθος φάρμακο που μας σκοτώνει , τα Ζάππεια του Σαμαρά , τις ατάκες Καμμένου για τα καταστροφικά μνημόνια και αναρωτιέμαι ποιον θέλουν πάλι να κοροϊδέψουν όλοι αυτοί που τα ψήφισαν.

Εμάς ή τους εαυτούς τους πως δεν υπήρχε άλλη βιώσιμη λύση/ Λες και η λύση αυτή είναι βιώσιμη σε ένα χρέος το οποίο όλο και μη βιώσιμο γίνεται.

Ήθελα να ήξερα γιατί δεν λένε και οι αντιμνημονιακοί σε πόσες μέρες , μήνες ή έτη θα πάμε σε εθνικό νόμισμα και ποιες θα είναι οι επιπτώσεις.

Έχουμε δικαίωμα να μάθουμε το δικό τους σχέδιο διαφυγής, και έχουν υποχρέωση όσοι ασχολούνται με τα κοινά  να μας λένε τις αλήθειες.

Από ψέμα σε ψέμα , από μύθο σε μύθο, και από προφητεία σε προφητεία η ζωή δεν προχωρά απλώς εμείς έχουμε την ψευδαίσθηση ότι ζούμε.

Τελικά μάλλον δεν έχουμε την θέληση να αλλάξουμε την μοίρα μας απλώς να μεμψιμοιρούμε για την κακή μας τύχη!

Σ.Μ 

Δεν υπάρχουν σχόλια: