Δευτέρα, 17 Αυγούστου 2015

Οι γενίτσαροι του Μνημονίου


Θέμος Αναστασιάδης

Αν τον ΓΑΠ του Καστελόριζου τον λέγανε «ξενόδουλο», αν τον Σαμαρά και τον Βενιζέλο τους αποκαλούσαν προδότες... Γερμανοτσολιάδες οι σημερινοί κυβερνώντες, τώρα το ανώτατο στάδιο του προδότη θα πρέπει να είναι ο γενίτσαρος. Οχι μόνο επειδή αλλάζει απόψεις και ασπάζεται τη «θρησκεία» του αντιπάλου, αλλά και γιατί, προκειμένου να αποδείξει ότι σώνει και καλά έχει περάσει στη «σωστή» πλευρά, σφάζει πρώτος και με ιδιαίτερη αγριότητα το ίδιο του το «αίμα». Κάτι ήξεραν οι Τούρκοι πασάδες που χρησιμοποιούσαν τους Ελληνες που είχαν αλλαξοπιστήσει ως τους πιο πιστούς και αδίστακτους στρατιώτες τους, βάζοντάς τους ακόμα και στην «αυλή» του Σουλτάνου.

 Ουδείς ασφαλέστερος σύμμαχος από τον εθελοντικά προσκυνημένο. Ακούγοντας τους κυβερνητικούς μουεζίνηδες και τα «παπαγαλάκια» τους να παινεύουν με ενθουσιασμό τα υποτιθέμενα πλεονεκτήματα του «Πρώτη Φορά Αριστερά» Μνημονίου σε σχέση με τα προηγούμενα, νιώθεις αυτό ακριβώς: ότι για πρώτη φορά έχουμε και μνημονιακούς γενίτσαρους, που επειδή από τις πλατείες των Αγανακτισμένων, όπου έκαιγαν ομοιώματα του Σόιμπλε, βρέθηκαν ικέτες στην ποδιά (ή στα πόδια, βάλτε τον τόνο όπως θέλετε) της Μέρκελ, επιδεικνύουν τέτοιο φανατισμό μπας και πειστούν και τίποτα αφελείς δικοί τους. 


Οσοι απέμειναν. Διότι οι ίδιοι ασφαλώς και δεν τα πιστεύουν αυτά που λένε. Απλά, όπως κατ’ επανάληψη και κουραστικά (πλην μάταια! - ε, αυτά έχει η ζωή) τονίζαμε από δω, προτού και αφότου ανέλαβε ο ΣΥΡΙΖΑ, το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι να παραμείνουν στην εξουσία πάση θυσία. Εξ ου και υιοθέτησαν στο τέλος το πάση θυσία ευρώ, κάπως επιλεκτικά. Τα ευρώ δικά τους, οι θυσίες δικές μας.

Προοπτική; Αν υποθέσουμε ότι οι νέοι γενίτσαροι του Μνημονίου μείνουν στο γκουβέρνο να το εφαρμόσουν για… τρία χρόνια, όπως λένε, τότε το 2018, όταν θα λήξει θεωρητικά το πείραμά τους, θα είμαστε σε χειρότερη θέση ακόμα και από τους Σύριους πρόσφυγες και τους λαθρομετανάστες που έπεσαν και πέφτουν σαν τις ακρίδες στη χώρα μας. Διότι τους μεν τους προσκάλεσε, περιχαρής, στην Ελλάδα η ίδια η κυβέρνηση διά στόματος Τασίας, ενώ εμάς, όταν μετά από τρία χρόνια συριζοφρένειας θα φεύγουμε κολυμπώντας, δεν θα μας δέχονται ούτε στην Αλβανία, όπου έχουμε κάτι γνωστούς απ’ τις παλιές καλές εποχές.


Καλά, για την Ιταλία δεν το συζητώ, θα έχουν κλείσει τα σύνορα προς Ελλάδα προ πολλού. Είναι κι ένας από τους λόγους που πολλοί (απ' τον φόβο μη συμβεί και σ' εμάς) εξακολουθούν να βλέπουν με συμπάθεια και… αλληλεγγύη τους ταλαιπωρημένους και απελπισμένους ξένους που καταστρέφουν τον τουρισμό μας, χλευάζουν και προγκάρουν τους δύστυχους λιμενικούς. Επειδή τα είδα από κοντά στην Κω, οφείλω να πω ότι οι λιμενικοί μοιάζουν σαν τους φαντάρους του Ρούπελ που εξακολουθούσαν να κάνουν το καθήκον τους ενώ στην Αθήνα οι Τσολάκογλου είχαν ήδη υπογράψει την παράδοση.

 Το ίδιο πισώπλατα έχουν προδοθεί από τους αρμόδιους πολιτικούς και οι λιμενικοί, όπως και όλοι οι άνδρες και οι γυναίκες των Σωμάτων Ασφαλείας, που κάνουν τους τροχονόμους ή τους νοσοκόμους ασυγκράτητων παράνομων επισκεπτών! Και όχι μόνο αυτό, αλλά κινδυνεύουν να βρουν και τον μπελά τους από πάνω αν ρίξουν καμιά… φάπα, σαν αυτή που είδαμε στην τηλεόραση, ενώ εξαγριωμένοι πιτσιρικάδες απ’ όλες τις φυλές της Μέσης Ανατολής και της Αφρικής τούς φτύνουν, τους πετάνε αποφάγια ή διαπράττουν κι άλλες ασχήμιες που τις είδα -τονίζω- με τα μάτια μου. Τα ΜΜΕ εστίασαν στη... φάπα και όχι στο ότι τους στείλαμε ολόκληρο κρουαζιερόπλοιο 2.500 χιλιάδων ατόμων για να μείνουν στην Κω! 

Ο ΣΥΡΙΖΑ και η Τασία θα το χρεωθούν αυτό; Ανεξάρτητα από το αν η Ε.Ε. δεν είχε συγκεκριμένη μεταναστευτική πολιτική και επιμένει ακόμη να κάνει τη χαζή ενώ τα στίφη συνωθούνται μεταξύ Καλαί και Αγγλίας... η κυβέρνηση Τσίπρα είχε προηγηθεί κατά πολύ! Ο μοναδικός ΣΥΡΙΖΑ, ή ό,τι ακόμη αποκαλείται έτσι, κατάφερε μ’ έναν σμπάρο δυο τρυγόνια. Και έβλαψε ανεπανόρθωτα τον τουρισμό, και ΠΟΥΛΗΣΕ ΦΟΥΜΑΡΑ ακόμη και… στους λαθρομετανάστες ότι εδώ θα βρουν μια ζεστή αγκαλιά να τους περιμένει. 

Πραγματικά ρεκόρ Γκίνες για μια κυβέρνηση να εξαπατά, εκτός από τον δικό της, και 5-6 άλλους λαούς μαζί! Σύριους, Ιρακινούς, Πακιστανούς, Αφγανούς και βάλε. Μόνο η κυβέρνηση Τσίπρα κατέχει αυτό το παγκόσμιο ρεκόρ! Αν δηλαδή ανακαλυφθεί όντως ζωή σε έναν άλλο πλανήτη, όπως λέει η NASA, είναι πιθανό όταν προσεδαφιστούμε να αντιμετωπίσουμε την οργή των εξωγήινων που θα (προσπαθούν να) μας πουν: «Αλλα μας είχε υποσχεθεί ο ΣΥΡΙΖΑ!».

Για την ακρίβεια, ό,τι έχει απομείνει από τον παλιό ΣΥΡΙΖΑ και μάχεται με ενθουσιασμό υπέρ μιας νέας συνθήκης λιτότητας και βαριάς ύφεσης, που θα είναι το ΤΡΙΤΟ ΣΤΑΔΙΟ. Το πιο φαρμακερό και το πιο μοιραίο. Οι γενίτσαροι του μνημονίου, αν παρασύρουν και άλλους ανόητους και άφρονες πέραν όσων ήδη διαθέτουν (;) και παραμείνουν στην κυβέρνηση με κάποια καινούρια τρικ, θα πρωταγωνιστήσουν σε κάτι που στο μέλλον θα αποκαλείται από τους ιστορικούς και τους οικονομολόγους ΤΕΛΙΚΗ ΛΥΣΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΖΗΤΗΜΑΤΟΣ στην Ε.Ε.


Το πρόγραμμα που συμφώνησαν εκλιπαρώντας τους Ευρωπαίους, άσχετα αν στην αρχή τούς σνόμπαραν επιδεικτικά (θυμάστε τον ανεκδιήγητο Βαρουφάκη στην πρεμιέρα του με τον Ντάισελμπλουμ;) δεν αντέχει σε καμία σοβαρή συζήτηση: Με μια κουβέντα, μας φόρτωσαν 90 δισ. ευρώ (!) παραπάνω και βλέπουμε! (Είναι αυτό άραγε Απιστία εις βάρος του Δημοσίου, κύριε εισαγγελέα; Μπα...) 

Είναι βέβαιο ότι θα καταλήξει σε μια παταγώδη αποτυχία και θα αφήσει την Ελλάδα χωρίς πια κανένα περιθώριο διαπραγμάτευσης εκτός Ευρώπης. Αν υπάρχει -που πολύ αμφιβάλλω- μια θεωρητική πιθανότητα στοιχειώδους επιβίωσης, προϋποθέτει ένα τελείως άλλο κυβερνητικό σχήμα, με ή χωρίς Τσίπρα, που θα έχει το κύρος και την εμβέλεια να περισώσει ό,τι σώνεται. Αν σώνεται. Αλλιώς θα μας πάνε όπως η θεία Τασία τους πρόσφυγες και τους λαθρομετανάστες: ΑΠΑΤΟΥΣ και απατημένους.

ΥΓ.: Για να μη σταυροκοπιέστε μέρες που είναι, ο ΣΥΡΙΖΑ και ο Τσίπρας που ξέραμε μας τελείωσαν... Τα Μνημόνια πολλοί αγάπησαν, τους «μνημονιακούς», κάθε λογής, ουδείς.

Δεν υπάρχουν σχόλια: