Τετάρτη, 26 Αυγούστου 2015

Οκτώ χρόνια μετά τι;


Ξεκινώντας πριν οκτώ χρόνια αυτό το ιστολόγιο δεν φανταζόμασταν ποτέ πως θα είχαμε τόσα προβλήματα στο να το αποχωριστούμε μια μέρα.Άλλωστε το αρχικό μας χόμπι έχει αλλάξει πάρα πολύ και οσοι βλέπετε τις πρώτες δημοσιεύσεις του το έχετε καταλάβει. Την εποχή εκείνη τα ιστολόγια ήταν πολύ λιγότερα και αφορούσαν κυρίως περιπτώσεις δημοσιογράφων που έβρισκαν πίσω από την ανωνυμία τους την μεγάλη ευκαιρία να γράψουν όσα στα ΜΜΕ που εργάζονταν δεν μπορούσαν.


Μετά από πέντε χρόνια μνημόνια ακόμα και η ύπαρξη ιστολογίων αποτελεί θαύμα αφού κατέρρευσε στην ουσία όλη εκείνη η "καλή" ατμόσφαιρα διαπάλης που υπήρχε πριν μια εφταετία στο διαδίκτυο. Το διαδίκτυο καλύφθηκε και αυτό από συστημικές ιστοσελίδες και έτσι οι "πιτσιρίκοι" απέμειναν με ελάχιστους αναγνώστες.

Εντωμεταξύ η στυγνή δολοφονία του Σωκράτη Γκιόλια το καλοκαίρι του 2010 στέρησε από τα ιστολόγια το troktiko που ήταν μέχρι τότε πρώτο σε επισκέψεις από όλα τα άλλα ιστολόγια και τις ιστοσελίδες.

Η επιτυχία του φόβησε και έτσι τα μεγάλα οικονομικά συμφέροντα αποφάσισαν να βγάλουν από την μέση έναν "ενοχλητικό" δημοσιογράφο της σχολής Τριανταφυλλόπουλου που μπορεί πλέον να είχε άλλα αφεντικά αλλά την ερευνητική δημοσιογραφία δεν ήταν δυνατόν να την ξεπεράσει. Αργότερα είχαμε τα δήθεν αντιμνημονιακά ιστολόγια και ιστοσελίδες που τώρα ξαφνικά βλέπουν λογική την κωλοτούμπα του Αλέξη Τσίπρα και μιλάνε για χαρισματικό ηγέτη που μπορεί να χειριστεί καλύτερα τα μνημόνια!!!


Μέσα σε αυτόν τον ΟΧΕΤΟ της διαδικτυακής ενημέρωσης η δική μας παρουσία τείνει να ξεπεραστεί αφού εμείς βλέπουμε τελείως διαφορετικά τα πράγματα εδώ και 8 χρόνια!!!

Οι δικές μας επιτυχίες και προβλέψεις ήταν τόσο δυσάρεστες για τον ελληνικό λαό που σταδιακά και από δικά μας λάθη,  μας κατέταξε  ως  εικοστή και βάλε επιλογή του ενημέρωσης τα χρόνια των μνημονίων.

 Όλοι του έλεγαν πως θα σταματήσουν αλλά εμείς του λέγαμε ΟΧΙ , τώρα όλοι του λένε πως είναι ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ και εμείς του λέμε πως απέτυχαν και είναι πλέον ΟΡΑΤΗ και ΣΙΓΟΥΡΗ η επιστροφή σε εθνικό νόμισμα.

Περιτό να σας γράψω τι έχω ακούσει για μένα τα τελευταία χρόνια. Επιθετικούς χαρακτηρισμούς που με κατατάσουν σε διάφορους και εκ διαμετρικά αντίθετους ιδεολογικά πολιτικούς χώρους .

Απίστευτη κακοήθεια για θέματα που αφορούν την προσωπική μου ζωή και φυσικά ανώφελη και ανέξοδη κριτική για τα πεπραγμένα μου.

Λες και εγώ θα μπορούσα να αλλάξω , λες και είχα την δυνατότητα να αρνηθώ τον ίδιο μου τον εαυτό και να γίνω ένα με αυτούς που με κριτικάρουν.

Το ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ δεν έκανε λάθη στρατηγικής όπως νομίζουν αφελώς πολλοί. Και δεν έκανε γιατί δεν είχε καμιά στρατηγική!!

Ο καθένας μας έγραφε αυτό που πίστευε ως ΑΛΗΘΕΙΑ και ελάχιστα τον ενδιέφερε το όποιο κόστος. Έτσι πορευθήκαμε , έτσι εξακολουθούμε και "υπάρχουμε" , έτσι όπως εσείς ΠΟΤΕ δεν μας θέλατε.

Η δική μας ΑΛΗΘΕΙΑ ήταν βαριά για την "ανάλαφρη" ζωή σας το 2007 , και τώρα ένα βαρίδι για τα μελλοντικά σας όνειρα.

Η δική μας επανάσταση έχει πόνο , δάκρυα , και αίμα. Δάκρυ από αυτό που εμείς πρώτοι χύσαμε όταν σας παρουσιάζαμε μια τραγική Ελλάδα που έρχεται , πόνο όπως αυτόν που γευθήκαμε σε ισχυρές δόσεις πέντε χρόνια τώρα και τέλος αίμα που δεν μας αξίωσε ακόμα ο Θεός να δώσουμε για όλα αυτά που πιστεύουμε.

Λίγο πριν τις εκλογές και όσο εσείς θα ετοιμάζεστε να μας δώσετε την χαριστική βολή εμείς ως απόλυτα κακομαθημένα παιδιά θα σας διαλύουμε μία-μία όλες σας τις ψευδαισθήσεις.

Γιατί σε εμάς απέμειναν μόνο τα απομεινάρια μιας καλής ζωής και δεν πουληθήκαμε για να σας γράφουμε ψέματα.

Είμαστε ο ΕΦΙΑΛΤΗΣ σας, γιατί εάν επιβεβαιωθούμε και πάλι ,ξέρετε πως πολλοί από εσάς δεν θα μπορείτε πλέον να μας διαβάζετε.

Θα έχετε αφεθεί στη ΜΟΙΡΑ που σας επεφύλαξαν οι ψεύτες που επιλέγετε για την ενημέρωσή σας.

Το κακό και άδικο είναι πως εμείς θα εξακολουθούμε να πιστεύουμε πως δεν μας "σκοτώσατε" εσείς αλλά τα μεγάλα συμφέροντα.

Και αυτό θα είναι ίσως το μοναδικό ψέμα που θα θέλαμε να πιστέψουμε.

Σ.Μ

Δεν υπάρχουν σχόλια: