Κυριακή, 9 Αυγούστου 2015

Εκλογές στις 27 Σεπτεμβρίου βλέπει ο Γιώργος ΚουρήςΕκλογές στις 27 Σεπτεμβρίου βλέπει η εφημερίδα του Γιώργου Κουρή που στηρίζει με πάθος την κυβέρνηση Τσίπρα .
Οι "Αυριανιστές" που ήταν πριν λίγους μήνες "κόντρα" στα μνημόνια τώρα στηρίζουν τον άθλιο Πινόκιο Πρωθυπουργό να εφαρμόσει το τρίτο και χειρότερο μνημόνιο εναντίον των Ελλήνων.

Με δεδομένο πως η ΝΔ δεν μπορεί να προσελκύσει πλέον τους δεξιούς ψηφοφόρους με τα απανωτά της λάθη είναι φανερό πως εάν δεν δημιουργηθεί κάποιος καινούργιος δεξιός σχηματισμός μέσα στον Αύγουστο χιλιάδες ψηφοφόροι της θα κινηθούν προς το ακροδεξιό κόμμα της Χρυσής Αυγής.

Είναι οδυνηρό που τόσα ικανά στελέχη της δεξιάς παράταξης μένουν στο απαξιωμένο κόμμα της ΝΔ και δεν δημιουργούν κάτι καινούργιο στο χώρο της κεντροδεξιάς.

Είναι βέβαιο πως όποιος το δοκιμάσει θα εξασφαλίσει 1-2 τετραετίες στη Βουλή αφού το 3% που είναι το όριο καλύπτεται  πολύ εύκολα με όσους επιθυμούν να εγκαταλείψουν μια δια παντός τη ΝΔ. 

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Αλλαγές στη λειτουργία της αγοράς

Μέτρα που περιλαμβάνονται στο πολυνομοσχέδιο επιβάλλουν αλλαγές στη λειτουργία της αγοράς.

Στο εν λόγω σχέδιο νόμου προβλέπονται μεταξύ άλλων αλλαγές στις προσφορές/εκπτώσεις των καταστημάτων καθώς και μέτρα απελευθέρωσης για πώληση του γάλακτος και του ψωμιού.

Υπενθυμίζεται ότι ο ΟΟΣΑ έχει προτείνει την πλήρη απελευθέρωση των εκπτώσεων - προσφορών, δηλαδή η κάθε επιχείρηση να πραγματοποιεί εκπτώσεις όποτε αυτή επιθυμεί και να μην καθορίζονται από το κράτος, όπως ισχύει σήμερα.

Όσον αφορά στην πώληση του ψωμιού αίρονται οι περιορισμοί αναφορικά με τα σημεία πώλησής του και πλέον θα επιτρέπεται να γίνεται εμπόριο και από άλλες επιχειρήσεις, αλλά πάντα με αυστηρή τήρηση των νόμων για την υγεία και την ασφάλεια των καταναλωτών, ενώ θα επιτρέπεται στα πρατήρια άρτου να ολοκληρώνεται το ψήσιμο ψωμιού από έτοιμα προϊόντα ζύμης κάνοντας χρήση της ονομασίας «αρτοποιείου».

Για τη διάρκεια ζωής του φρέσκου γάλακτος ο αρχικός σχεδιασμός με βάση τις συστάσεις του ΟΟΣΑ προέβλεπε την κατάργηση της καθοριζόμενης από το κράτος διάρκειας ζωής του γάλακτος και ο καθορισμός αυτής να γίνεται ελεύθερα από τον παραγωγό με βάση τη μέθοδο παστερίωσης. Με αυτόν τον τρόπο ένα γάλα φρέσκο θα μπορούσε να έχει διάρκεια ζωής ακόμη και 11 ημέρες.