Δευτέρα, 20 Ιουλίου 2015

Η Kristallnacht για την Αριστερά και το ευχαριστώ της κυβέρνησης στους Αμερικανούς


Του Μάκη Τριανταφυλλόπουλου


Τη βραδιά της νίκης του «ΟΧΙ», όπως αφηγήθηκε o Γιάνης Βαρουφάκης σε συνέντευξή του, μπαίνοντας στο Μαξίμου είδε κλίμα κατήφειας και ηττοπάθειας, όταν έξω ο κόσμος πανηγύριζε.

Κορυφαίο πρώην κυβερνητικό στέλεχος το επιβεβαίωσε, προσθέτοντας ότι το σχέδιο περιελάμβανε νίκη του «ΝΑΙ» υπό την τρομοκρατία των κλειστών τραπεζών και ως εκ τούτου την υπογραφή του μνημονίου με πόνο μεν, αλλά χωρίς συνέπειες και με σφραγίδα λαϊκής ετυμηγορίας.

Σατανικό σχέδιο και βλακώδες ταυτόχρονα, εφόσον η αλήθεια έχει κοντά πόδια, όπως λέει ο λαός μας, και κάποια μέρα με τον έναν ή τον άλλον τρόπο θα γινόταν γνωστό.

Έσπασε, λοιπόν, ο διάβολος το πόδι του, το «ΟΧΙ» έλαβε 62% και κατηφείς οι κύριοι του Μαξίμου, δίχως να έχουν εκπονήσει plan b, εκτός από τον Βαρουφάκη που το σχεδίαζε κρυφά με δική του ομάδα -εκεί πρέπει να ήρθαν στα χέρια με τον Παππά- ταξίδεψαν μέχρι τις Βρυξέλλες για το τυπικό της υπογραφής.

Φαύλος κύκλος υποκρισίας με λίγα λόγια και πολιτικά παιχνίδια, τα οποία ο απλός πολίτης δεν προλαβαίνει μέσα στην τρέλα της καθημερινότητας να τα διανοηθεί...

Το δεύτερο μέρος του σχεδίου ήταν ακόμα πιο συναρπαστικό. Δράστης της αποκάλυψης πάλι ο Βαρουφάκης:

Θα κάνουμε ό,τι χρειάζεται για να φέρουμε μια οικονομικά βιώσιμη συμφωνία, έγραψε σε άρθρο του στην Εφημερίδα των Συντακτών. Θα συμβιβαστούμε χωρίς να καταλήξουμε συμβιβασμένοι. Θα υποχωρήσουμε όσο χρειαστεί για να επιτευχθεί μια συμφωνία-επίλυση εντός της Ευρωζώνης. Όμως, αν ηττηθούμε από την καταστροφική λογική των μνημονίων, θα παραδώσουμε το κλειδί των γραφείων μας σε εκείνους που τα πιστεύουν, να έρθουν εκείνοι να τα εφαρμόσουν, με εμάς και πάλι στους δρόμους.

Κι αυτό το πληροφορηθήκαμε από πρώτο χέρι πολύ νωρίς και το γράψαμε στη «ζούγκλα», αλλά κάτι μεσολάβησε και ο Αλέξης Τσίπρας άλλαξε πάλι γνώμη.

Ο Λαφαζάνης αμετακίνητος κι ο Τσίπρας αμφιταλαντευόμενος, δήθεν ότι ζύγιζε αφενός τη ζημιά της πατρίδας κι αφετέρου τους τριγμούς εντός του κόμματος, θα παρέδιδε την εξουσία στους μνημονιακούς με ψήφο ανοχής και θα κυβερνούσε ουσιαστικά από απόσταση ασφαλείας χωρίς φθορά.

Γυρίστε πίσω στα δημοσιεύματα του zougla.gr για να διαπιστώσετε με πόση ακρίβεια είχαμε γράψει όλα όσα κατόπιν εορτής αποκάλυψε ο Γιάνης Βαρουφάκης.

Οι σύντροφοι του αριστερού ρεύματος ικανοποιημένοι, ο λαός έκπληκτος για την ανιδιοτέλεια του πρωθυπουργού, ο οποίος, αν και ισχυρός, παρέδιδε το τιμόνι στον αντίπαλο χάριν της πατρίδας, επιφυλασσόμενος παντός δικαιώματός του, κι ούτε γάτος ούτε ζημιά.

Όλα άλλαξαν μέσα σε ένα βράδυ.

Την Kristallnacht (Νύχτα των Κρυστάλλων) για το αριστερό ρεύμα του κόμματος, όταν ο Δραγασάκης βγήκε δημόσια να ευχαριστήσει τους Αμερικανούς, όπως ο Σημίτης των Ιμίων, και ο Τσίπρας επέλεξε τη ρήξη μέσα στο κόμμα, προκειμένου να απομακρύνει μεθοδικά τα αριστερά βαρίδια. Κάπως αλλιώς ίσως να τα αποκαλεί, αλλά δεν το αναφέρουμε για λόγους ευπρέπειας.

Έτσι τώρα έχει το βαρύ έργο, συρόμενος σε εκλογές, να δικαιολογήσει όλη την προ της συμφωνίας αντιμνημονιακή του επιχειρηματολογία και ρητορική, αφού αποκαταστήσει πρώτα τις ισορροπίες που απαιτούνται μέσα στο κόμμα και εν συνεχεία τη σχέση του με τη λαϊκή βάση.

Πόσοι θα πειστούν και πόσοι θα τον εγκαταλείψουν στο επόμενο διάστημα; Ο προβληματισμός είναι εάν η προπαγάνδα που έχει ήδη αρχίσει αποδώσει καρπούς, παρά την προσεκτική στάση του Γιάνη Βαρουφάκη και της Ζωής Κωνσταντοπούλου -όσο μπορεί η τελευταία- και ο Τσίπρας με την αυλή του κατορθώσουν να στήσουν το δικό τους μαγαζί από την αρχή, εγκαταλείποντας το παρόν σχήμα.

Το κραταιό ΠΑΣΟΚ προ των πυλών με εφαλτήριο τον Συνασπισμό-Σύριζα και άλλο όνομα φυσικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: