Τετάρτη, 8 Ιουλίου 2015

Λεπέν: Η Ελλάδα πρέπει να σχεδιάσει την έξοδό της από τον σιδερένιο ζουρλομανδύα του ευρώ


Υπέρ της διάλυσης της Ευρωζώνης τάχθηκε στην ομιλία της στο Ευρωκοινοβούλιο, η επικεφαλής της γαλλικής ακροδεξιάς, Μαρίν Λεπέν.

«Αυτή την κρίση δεν θα μπορέσετε να τη σταματήσετε. Ήρθε η ώρα να διαλύσουμε με τρόπο συμπεφωνημένο την Ευρωζώνη», τόνισε η κ. Λεπέν και συμπλήρωσε:

«Το ευρώ δεν είναι κάτι το μη αναστρέψιμο. Δεν είναι για πάντα».

Η κα Λεπέν ανέφερε επίσης πως ευρώ και λιτότητα είναι σιαμαία αδέλφια, ενώ σημείωσε αν δεν βγείτε από το ευρώ δεν θα ξεφύγετε από τη λιτότητα, ενώ παρομοίασε το ευρώ με σιδερένιο ζουρλομανδύα.

«Η Ελλάδα πρέπει να σχεδιάσει την έξοδό της από τον σιδερένιο ζουρλομανδύα του ευρώ», τόνισε η κ . Λεπέν.

Στη συνέχεια η Μαρίν Λεπέν επιτέθηκε και κατά της ΕΚΤ για τη στάση που κράτησε απέναντι στις ελληνικές τράπεζες.

«Η ΕΚΤ προσπάθησε να προκαλέσει ασφυξία στις τράπεζες. Αλλά η οργή του ελληνικού λαού ήταν τέτοια που όλες οι μηχανορραφίες σαρώθηκαν. Ποιος λαός θα ήθελε να ζήσει για 5 χρόνια αυτά που έζησε ο ελληνικός λαός;», αναρωτήθηκε η κ. Λεπέν.

«Διαφωνούμε σε πολλά, αλλά χαρήκαμε για το δημοψήφισμα. Είναι η επιστροφή της πολιτικής με την ευγενή έννοια», συμπλήρωσε.

Η κ. Λεπέν εξαπέλυσε επίθεση επίσης και για την έκθεση του ΔΝΤ.

«Οι τεχνοκράτες έδειξαν το πραγματικό τους πρόσωπο. Ο πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου ζήτησε ακόμα και την ανατροπή της κυβέρνησής σας. Η Ευρωζώνη προσπάθησε να σταματήσει την έκδοση της έκθεσης του ΔΝΤ», υπογράμμισε.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΑΥΤΗ ΔΕ ΤΑ ΒΡΙΣΚΕΙ ΟΥΤΕ ΜΕ ΤΟΝ ΠΑΤΕΡΑ ΤΗΣ.

ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΕΥΤΥΧΩΣ ΟΙ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΜΠΑΧΑΛΑΚΗΔΕΣ ΣΕ ΔΕΞΙΑ ΚΑΙ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΠΕΡΙΘΩΡΙΟ.