Πέμπτη, 16 Ιουλίου 2015

Ο Πάνος Καμμένος πήρε, επιτέλους, την απάντηση που του αξίζει


ΣΤΑ ΤΕΣΣΕΡΑ Ο ΚΑΜΜΕΝΟΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΩΝ ΑΝ.ΕΛ 
«Εσείς στα τέσσερα... Στα τέσσερα!», είχε φωνάξει με αλαζονικό ύφος ο αρχηγός των Ανεξαρτήτων Ελλήνων πριν μερικές εβδομάδες στη Βουλή. Απευθυνόταν σε βουλευτή "μνημονιακού" κόμματος, κατηγορώντας τον για υποτέλεια στους ξένους, για ενδοτισμό μπροστά στους εκβιασμούς των δανειστών.
Το «Στα τέσσερα, στα τέσσερα» είχε συζητηθεί πολύ. Αναφερόταν στην παθητική στάση του doggie style ή στο υπάκουο σκυλάκι; Ήταν φράση σεξιστική/ομοφοβική ή απλά προσβλητική; Και γιατί η λαλίστατη συνήθως Πρόεδρος της Βουλής δεν αντέδρασε ή δεν τον επέπληξε;

Δεν νομίζω ότι ήταν έκπληξη ότι ο Πάνος Καμμένος για άλλη μια φορά, παρά τους αλλεπάλληλους λεονταρισμούς του, συντάχθηκε με την κυβέρνηση παρ' ό,τι -λέει ότι- δεν συμφωνεί με τα πεπραγμένα της. Και τον ακολούθησαν οι βουλευτές του, πολλοί απ' τους οποίους άφηναν υπονοούμενα πως θα καταψηφίσουν, όπως άλλωστε και ο αρχηγός τους.
Πριν λίγες ημέρες, στα επικριτικά σχόλια σχετικά με την αγάπη του για την υπουργική καρέκλα, ο κύριος Καμμένος είχε απαντήσει κάτι του στυλ «Μην παίρνετε τίποτα για δεδομένο», εννοώντας πως μπορεί να αποχωρούσε και απ' την κυβέρνηση. Κανείς δεν τον πίστεψε, και δικαίως.

Ο άνθρωπος που χρησιμοποιούσε μέχρι σήμερα πάσης λογής χαρακτηρισμούς για όσους ψήφιζαν μνημόνια, ψήφισε κι αυτός, για να βάλει πλάτες στην Ελλάδα, σύμφωνα με τον ίδιο, για να μη χάσει την κυβερνητική εξουσία, σύμφωνα με την κοινή λογική.

Κάποιος έπρεπε να το κάνει, και τελικά το έκανε το υπέρτατο εκνευριστικό τρολ της Βουλής, ο Άδωνις Γεωργιάδης. Έστω.

Στην ιστορική ονομαστική ψηφοφορία κάθισε πίσω απ' τα έδρανα των βουλευτών των ΑΝΕΛ, και κάθε φορά που ένας βουλευτής τους ψήφιζε ΝΑΙ, αυτός φώναζε ειρωνικά: «Στα τέσσερα, στα τέσσερα!». Το εν λόγω προσβλητικό αστειάκι, φαιδρό και άτοπο σε μια τόσο κρίσιμη ψηφοφορία, ήταν αντάξιο του κόμματος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων.

*ΝΑΙ ψήφισαν και οι 13 βουλευτές του "αντιμνημονιακού" κόμματος, μηδενός εξαιρουμένου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: