Κυριακή, 12 Ιουλίου 2015

Για δες ρε ποιοι την πέφτουν στον Βαρουφάκη...


Του Μάκη Τριανταφυλλόπουλου


Παρακολουθώ με πόση ευκολία επιτίθεται στον Βαρουφάκη μερίδα του Τύπου και δεν εκπλήσσομαι, ακριβώς επειδή γνωρίζω πολύ καλά και τους συγκεκριμένους «αλήτες, ρουφιάνους, δημοσιογράφους» και τις μεθόδους τους.

Τον κατηγορούν ότι αποκάλεσε, πάνω στο αδιέξοδο του Eurogroup, «σκουπίδια» τους ομολόγους του και αναρωτιέμαι, είναι για να τον υμνείς ή να τον κατηγορείς, εάν όντως βρήκε το κουράγιο να τους χαρακτηρίσει έτσι. Τον κατηγορούν ότι δεν έμεινε κατά τη διάρκεια της ψηφοφορίας στη Βουλή και προτίμησε τη βίλα του στην Αίγινα.

Το ρεσιτάλ το δίνει ο Θέμος του «Θέματος», μοναδικός στις αθλιότητες, μαέστρος στις εργολαβίες του είδους.

Ποια βίλα, κακομοίρη; Είναι βίλα το σπίτι της γυναίκας του χριστιανού στην Αίγινα;

Έχεις δει τις βίλες όπου κατά καιρούς φιλοξενείσαι στη Μύκονο, γιατί η Αίγινα είναι πιο λαϊκό νησί και ως εκ τούτου γνωρίζεις πολύ καλά πώς είναι οι πραγματικές βίλες.

Ποιους μπράβους, ρε χέστη, όταν διαθέτεις στρατό μπράβων, σπίτια πολυτελείας, σκάφη, πισίνες και ουσιαστικά διαμένεις μονίμως σε πολυτελές προάστιο έξω από τη Ζυρίχη, χωρίς να έχεις παντρευτεί τη Στράτου, για να δικαιολογείς έστω ένα σπίτι από όσα χρησιμοποιείς κατά διαστήματα.

Κι αν δεν έμεινε στη Βουλή, για να ψηφίσει όσα ο ίδιος δεν πίστευε αλλά για λόγους ηθικής τάξης δημόσια υποστήριξε, ποιο είναι το μεμπτό;

Ε λοιπόν εγώ, που θα προτιμούσα λόγω πείρας να τον δω μέσα στη Βουλή την ώρα της κρίσης να τα χώνει, πολύ εκτίμησα ότι φρενάροντας το θυμικό του επέλεξε να χαρίσει περισσότερες ώρες στη μικρή του κόρη που έπρεπε να επιστρέψει στην Αυστραλία από μία θεαματική πολιτική παρουσία.

Ναι, με πείθει περισσότερο η αιρετική πολιτικά συμπεριφορά ενός στοργικού και συναισθηματικού πατέρα από έναν καθωσπρέπει επαγγελματία οικογενειάρχη πολιτικό, που μοιράζει τις φωτογραφίες της ανύπαρκτης οικογενειακής του ευτυχίας για να τις δημοσιεύετε εσύ και οι όμοιοί σου στα έντυπά σας με το αζημίωτο.

Είναι γνωστή η μέθοδος της λάσπης, με τον χυδαίο και λαϊκίστικο τρόπο της πρόκλησης των ταλαιπωρημένων συμπατριωτών μας, διά της προβολής ανύπαρκτου ή υπαρκτού πλούτου. Ο Βαρουφάκης όμως της μηχανής, του κράνους και του σακιδίου σάς χάλασε τη συνταγή κι ως εκ τούτου έπρεπε να τεθεί εκτός μάχης.

Μπορεί να μη διέθετε το ρευστό σας σε ελβετικές τράπεζες ή όπου αλλού έχετε καταχωνιάσει τα τζογαδόρικα πλούτη σας, μπορεί να μην έπαιζε τα παιχνίδια που είχατε συνηθίσει να παίζετε, μπορεί να μη γούσταρε την παρέα σας, μπορούσε όμως να σας παίζει στα δάχτυλα, επειδή, πολύ απλά, διέθετε το γνωστικό εργαλείο που εσείς όχι μόνον αδυνατείτε να κατανοήσετε, αλλά δεν διανοείστε ότι είναι αδύνατον να αντιμετωπίσετε.

Δεν τον γνωρίζω προσωπικά ούτε έχω μιλήσει ποτέ μαζί του, μόνον έχω διαβάσει βιβλία του κι επομένως μπορώ να πω με σιγουριά ότι τον γνωρίζω πολύ καλά, από την πλευρά που κάτι τύποι ημιμαθείς και πρωταθλητές της λάσπης θα δυσκολευτούν πολύ να τον μάθουν.

Τώρα οι πρώην συνομιλητές του δείχνουν το αληθινό τους πρόσωπο. Δείχνουν πόσο σκουπίδια είναι στην πραγματικότητα, όσο και τα δημοσιογραφικά παρελκόμενά τους από δω μεριά.

Τα Κολλητήρια τους, για όσους έχουν δει έστω και μία φορά παράσταση Καραγκιόζη...

Δεν υπάρχουν σχόλια: