Πέμπτη, 23 Ιουλίου 2015

Δεν αξίζει στην Ελλάδα αυτό το πολιτικό προσωπικόΜετά από τόσα χρόνια που πέρασαν από την ιστορική φράση για το απέραντο φρρενοκομείο αλλά και για το ποιος κυβερνά αυτόν τον τόπο ο Αλέξης Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ προσωποποίησαν αυτό που συμβαίνει. Η επιστήμη σηκώνει τα χέρια ψηλά για τα όσα συμβαίνουν στη Βουλή και τη χώρα. Όλη η Βουλή, όλα τα κόμματα βρίζουν το μνημόνιο αλλά το ψηφίζουν. Ο ίδιος ο πρωθυπουργός συνεχίζει να μιλά για συμφωνία που δεν πιστεύει αλλά είναι αυτός που κάνει τα πάντα για να ψηφιστεί.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης ομολογεί ότι δεν του αρέσει ο νόμος που φέρνει ο ίδιος! Η Ζωή επιτίθεται με σφοδρότητα... αντιπολίτευσης στον πρωθυπουργό και την κυβέρνηση και στη συνέχεια χειροκροτεί τον Τσίπρα.

Ο Μεϊμαράκης επιτέλους κατάλαβε ότι έπρεπε να πει μια κουβέντα για την κυβέρνηση Σαμαρά και τι πέτυχε αντί να ασχολείται με καλαμπούρια. Ο δε Θεοδωράκης επιτίθεται στην Πρόεδρο της Βουλής αλλά δεν τολμά να μαζέψει 50 βουλευτές και να την διώξουν.

Μια Βουλή σουρεάλ που η κυβέρνηση φέρνει νόμους που δεν πιστεύει, το ένα τρίτο της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ κάνει αντάρτικο και σώζεται από τις ψήφους της αντιπολίτευσης.

Μια Βουλή που τελειώνει στις 4 τα ξημερώματα και που κανείς σοβαρός άνθρωπος δεν παρακολουθεί τις ψεύτικες μάχες και τα ευφυολογήματα του καθενός. Όταν η Ελλάδα αναστενάζει στις τράπεζες, όταν καταστρέφονται επιχειρήσεις και μένουν χιλιάδες άνεργοι, στη Βουλή με ευθύνη του κ. Τσίπρα και της ανεκδιήγητης κυβέρνησής του τα κόμματα ασχολούνται με ανοησίες και διαδικασίες του...πισινού.

Πρόκειται για μια θλιβερή εικόνα του πολιτικού συστήματος που δεν αντιλαμβάνεται τι συμβαίνει στην κοινωνία. Που οδηγεί τον κόσμο στην απόγνωση ή στα άκρα. Και που θα πληρώσει όλη η χώρα την έλλειψη σοβαρότητας και οράματος για τη χώρα.

Μα που πάει αυτός ο τόπος με αυτό το πολιτικό προσωπικό; Ποιος οδηγεί τον τόπο αυτό στην καταστροφή και κανείς δεν στρίβει το τιμόνι; Ο Βαρουφάκης, η Ραχήλ, ο Τσακαλώτος, ο Καμμένος, ο Αλέξης; Όλοι αυτοί που δεν είναι στα τέσσερα αλλά έχουν βάλει όλη τη χώρα να σέρνεται στα τέσσερα. Ντροπή για την κατάντια, δεν αξίζει στην Ελλάδα αυτό το πολιτικό προσωπικό. Τα μαύρα της μεσάνυχτα έχει η Βουλή και δεν θα αργήσει η στιγμή που ο λαός εξοργισμένος και πεινασμένος θα τους μουτζώνει ξανά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: