Πέμπτη, 23 Ιουλίου 2015

Στο δημοσιογραφικό χώρο γνωριζόμαστε όλοι πολύ καλά

Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδος κατά Δημητρακόπουλου για τον Β. Ρέστη
Με αφορμή το "θάψιμο" από τα περισσότερα ΜΜΕ της είδησης άσκησης  ποινικής διώξης εναντίον του Εφοπλιστή και επιχειρηματία Βίκτωρα Ρέστη ο οποίος είχε συστήσει εγκληματική οργάνωση εμείς θέλουμε να απευθυνθούμε σε όλους εσάς που μας στηρίζετε ρίχνοντας μια ματιά και σε εμάς.


Είδαμε πως π.χ το ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ του Θέμου Αναστασιάδη αντί να σας παρουσιάσει την είδηση σας έβαλε την υβριστική εναντίον της Ελληνικής Δικαιοσύνης απάντηση του συνηγόρου του εφοπλιστή κ. Δημητρακόπουλου.

Για αυτή την ανακοίνωση ήδη αντέδρασε ΗΔΗ η Ένωση  Εισαγγελέων Ελλάδος βγάζοντας την παρακάτω ανακοίνωση. Αφού την διαβάσετε να πούμε ένα -δυο κουβέντες σε όλα αυτά τα σαπρόφυτα του διαδικτύου που προσπαθούν να φιμώσουν ένα ιστολόγιο που τα έβαλε με όλα τα λαμόγια που έκλεβαν με τις πλάτες των ΜΜΕ τον ιδρώτα των συμπολιτών μας.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Ένωσης Εισαγγελέων Ελλάδος έχει ως εξής:

«Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Εισαγγελέων Ελλάδος, λαμβάνοντας αφορμή από δημόσια Δήλωση του δικηγόρου Αθηνών Μ. Δημητρακόπουλου, στην οποία –εκτός άλλων- στρέφεται προσωπικά κατά Εισαγγελέως Πρωτοδικών Αθηνών, αναφερόμενος ειρωνικά στη «μέγιστη νομική της κατάρτιση», για το λόγο ότι ο χειρισμός εκ μέρους της υπόθεσης, την οποία εκείνος ανέλαβε ως συνήγορος υπεράσπισης, δεν ικανοποίησε τον ίδιο ή τον εντολέα του, περιορίζεται να υπογραμμίσει τα ακόλουθα :

(α) Στους λειτουργούς της Δικαιοσύνης, το Σύνταγμα και ο νόμος επιφυλάσσουν πλήρη λειτουργική και οργανική ανεξαρτησία κατά την άσκηση των καθηκόντων τους, ο δε έλεγχος του βαθμού ανταπόκρισης στα καθήκοντά τους έχει ανατεθεί στα οικεία Συμβούλια Επιθεώρησης (80 επ. Ν 1758/1988) και όχι στους συνηγόρους των υπ’ αυτών ποινικά ελεγχομένων προσώπων.

(β) Οι προσωπικές αναφορές σε δικαστικό λειτουργό, στην προαναφερθείσα Δήλωση του δικηγόρου Αθηνών, εξαιτίας του ότι εκείνη δεν ενήργησε με τρόπο ευνοϊκό για τον εντολέα του, απάδει, πέραν άλλων, στο πλαίσιο υποχρεώσεων που ο Κώδικας περί Δικηγόρων διαγράφει, όσον αφορά στη χρηστή και ευπρεπή συμπεριφορά των τελευταίων (49 επ. ΝΔ 3026/1954). Τούτο όμως, εμπίπτει στην ελεγκτική αρμοδιότητα του ΔΣ του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών».

Είχε προηγηθεί χθες το δελτίο Τύπου που εξέδωσε ο συνήγορος του Β. Ρέστη, Μιχ. Δημητρακόπουλος εκτοξεύοντας «πυρά» για το εισαγγελικό πόρισμα αλλά και την ποινική δίωξη σε βάρος του εφοπλιστή.

Από το ύφος και το περιεχόμενο του δελτίου Τύπου, ήταν σαφής η επιχείρηση «στοχοποίησης» που στήνει ο Βίκτωρας Ρέστης για τους εισαγγελείς οι οποίοι διενήργησαν την έρευνα που κατέληξε στην άσκηση σωρείας κακουργηματικών πράξεων σε βάρος του. Λίγες ώρες μετά την ποινική δίωξη που ασκήθηκε εναντίον του για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης με στόχο εκβιασμούς και απειλές σε βάρος επιχειρηματιών, ληστείες ακόμη και απόπειρα δολοφονίας, ο Βίκτωρας Ρέστης φαίνεται πως συνεχίζει να…. τρομοκρατεί.

Στο πλαίσιο του εκφοβισμού μάλιστα που ασκεί ο εφοπλιστής δεν παραλείπει να εξαπολύσει έμμεσες απειλές και κατά των δημοσιογράφων για τη δημοσιοποίηση στοιχείων του πορίσματος. Κυρίως όμως «στο κάδρο» βάζει την εισαγγελέα Ελένη Τουλουπάκη η οποία ήταν επικεφαλής της έρευνας που διενεργήθηκε από τέσσερις συναδέλφους της. Απώτερος στόχος του βέβαια, είναι η εξαίρεσή της από τις υποθέσεις που τον βαρύνουν και οι οποίες είναι πολλές (βλ. δάνεια FBBank και Tαχυδρομικού Ταμιευτηρίου, υπόθεση Καρούζου).

Ο κατηγορούμενος εφοπλιστής βλέποντας, όπως φαίνεται, να κινδυνεύει και πάλι με τον κίνδυνο της προφυλάκισης, δίνει την ύστατη μάχη να κρατήσει δεμένα τα χέρια των εισαγγελικών και δικαστικών λειτουργών αλλά και …κλειστά όλα τα στόματα. Σε δελτίο Τύπου που εξέδωσε ο συνήγορος του εφοπλιστή , Μιχ. Δημητρακόπουλος, απαντώντας σε όσα του καταλογίζει το εισαγγελικό πόρισμα αν και αρχικά αμφισβητεί ακόμη και την ύπαρξή του, τελικά ομολογεί πως πρόκειται για μια «βορβορώδη δικογραφία» που έχει σχηματιστεί σε βάρος του.

Ο κ. Δημητρακόπουλος απευθύνει ευθείες βολές κατά της εισαγγελέως Ελένης Τουλουπάκη που συνέταξε το πόρισμα «καταπέλτη», όπως το χαρακτηρίζει, σε βάρος του Βίκτωρα Ρέστη. Σε δελτίο Τύπου που εξέδωσε ο κ. Δημητρακόπουλος αμφισβητεί τη νομική επάρκεια της εισαγγελέως την οποία κατηγορεί για τη διαρροή στον Τύπο στοιχείων του πορίσματος το οποίο, όπως τονίζει, αποτελεί «απόρρητο υπηρεσιακό έγγραφο».

Επίσης, προσπαθώντας να υποβαθμίσει τη βαρύτητα των κατηγοριών που αντιμετωπίζει ο κ. Ρέστης, μιλά για μόνο μία (!) μήνυση που έχει κατατεθεί σε βάρος του από δικηγόρο και επικαλείται τη επαγγελματική του πορεία και τη «φιλανθρωπική του δράση» για να καταδείξει πως «ουδεμία σχέση» έχει με όσα του αποδίδονται.

Βλέπουμε λοιπόν πως δεκάδες ιστολόγια που δήθεν υπερασπίζονται τα συμφέροντα των πολιτών στην ουσία εξυπηρετούν τα συμφέροντα επιχειρηματιών με όφελος βέβαια την ίδια την επιβίωσή τους. 

Διαφημίσεις από εταιρείες του Ρέστη και του Λαυρεντιάδη αλλά και εκατομμύρια ευρώ μαύρο χρήμα διακινούσαν οι δυο επιχειρηματίες για  να πείσουν τους ιθαγενείς για τις σπουδαίες υπηρεσίες που προσφέρουν στην Πατρίδα. 

Ακόμα και η Ορθόδοξη Εκκλησία έμπλεξε και εγκωμίασε τον κ. Λαυρεντιάδη αλλά δεν είναι της ώρας να σας θυμίσουμε εκ νέου τι έχει συμβεί. 

Εκατοντάδες δημοσιογράφοι έγιναν τα παπαγαλάκια τους στο διαδίκτυο , στα ραδιόφωνα αλλά και στις εφημερίδες αφού και οι δυο επιχειρηματίες είχαν εμπλακεί με αγορά μετοχών σε ΜΜΕ. 

Το ξέπλυμα από το μαύρο χρήμα που διακινούσαν πήγε και σε πολλούς δημοσιογράφους χωρίς η ΕΣΗΕΑ να τιμωρήσει ΠΟΤΕ έναν από αυτούς. 

Η Ένωση κάνει πως δεν ξέρει τι συμβαίνει στο χώρο και πως τα λαμόγια της δημοσιογραφίας πέτυχαν να κάνουν όλους εμάς τους υπολοίπους να ντρεπόμαστε κάθε φορά που δηλώνουμε δημοσιογράφοι.

Ευτυχώς για τον γράφων η ΕΣΗΕΑ δεν του έκανε την "τιμή' να τον εντάξει στους κόλπους της παρόλλο που επί 20 συναπτά έτη (με αποδείξεις) υπηρετούσε από διάφορα τηλεοπτικά μέσα όσα εγώ πίστευα πως σημαίνει δημοσιογραφία. 

Το μεγάλο λάθος μου ήταν πως συνεργάστηκα με τις εκπομπές του Μάκη Τριανταφυλλόπουλου και οι "ανορθόδοξες" μεθόδους που χρησιμοποιούσαμε για την αποκάλυψη της ΑΛΗΘΕΙΑΣ δεν ήταν συμβατές με την ΟΜΕΡΤΑ που έχει επιβληθεί σε όλα τα συστημικά ΜΜΕ. 

Ακόμα και σήμερα όμως ο κόσμος όσο παραπλανημένος και εάν είναι στηρίζει και έχει στην κορυφή του διαδικτύου την zougla.gr και το γράφω αυτό χωρίς να έχω οποιαδήποτε επαγγελματική εξάρτηση με το έν λόγω site. 

Βλέπετε όταν ο άλλος όσο ηλίθιος και να είναι βλέπει πως του κρύβουν ειδήσεις τότε ρίχνει μια ματιά και σε αυτούς που του γράφουν ό,τι π.χ μια ΕΝΤΙΜΗ εισαγγελέας ΥΨΩΣΕ το ανάστημά της και είπε στον κ. Ρέστη πως είναι μέλος εγκληματικής συμμορίας. 

Εμείς εδώ δεν είμαστε καθόλου αισιόδοξοι για την πορεία όλων αυτών των υποθέσεων γιατί γνωρίζουμε και το έχουμε γράψει κατά επανάληψη πως η Ελληνική Δικαιοσύνη ΝΟΣΕΙ βαρύτατα. 

Οι αποκαλύψεις των εκπομπών ΖΟΥΓΚΛΑ και ΚΙΤΡΙΝΟΣ ΤΥΠΟΣ για το παραδικαστικό κύκλωμα και το πως βγαίνουν τα απαλλακτικά βουλεύματα για τους οικονομικά ισχυρούς ήταν μια μόνο μικρή απόδειξη για την διαφθορά που υπάρχει. 

Η νέα Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝ.ΕΛ αφού τίποτα απολύτως δεν θα πετύχει στα οικονομικά της πατρίδας μας προσπαθεί να εκμεταλευθεί τους πολίτες λέγοντας πως θα κάνει επιτέλους ΚΑΘΑΡΣΗ. 

Και εμείς μαζί της όπως ήμασταν μαζί και με την Κυβέρνηση Σαμαρά όταν έβαλε ένα -δυο λαμόγια μέσα αλλά μετά δυστυχώς το γύρισε και τους άφησε ελεύθερους!!

Άλλωστε το ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ είναι ταυτισμένο στη συνείδηση των Ελλήνων ως το ιστολόγιο που έφερε στο φως της δημοσιότητας όλες τις έκνομες δραστηριότητες(που γνώριζε) επιχειρηματιών -κλεφτών και μάλιστα όταν αυτοί ήταν στα φόρτε τους και όχι όταν ξαφνικά "εξέπεσαν" από τους ψεύτικους θρόνους που είχε στήσει η εγχώρια διαπλοκή για αυτούς. 

Μας έβριζαν , μας λοιδορούσαν , μας έκαναν μηνύσεις , μας απειλούσαν αλλά εμείς αγέρωχοι δεν πήγαμε μαζί τους. 

Είμαστε άλλοι πάστα , δεν έχουμε σχέση με το δημοσιογραφικό συνάφι που μολύνει το λειτούργημα που εμείς ασκούμε. 

Είμαστε πολύ στεναχωρημένοι για την απομόνωσή μας στο διαδίκτυο αλλά είναι και αυτό μέρος του ρίσκου που πέρνουμε όντας αθεράπευτα ρομαντικοί και ιδεαλιστές. 

Όχι δεν είμαστε μ@λ@κες που δεν τα πήραμε και εμείς είμαστε ΕΝΤΙΜΟΙ και για αυτό ακόμα και εσείς δεν μας διαβάζετε. 

Άλλωστε η ΣΗΨΗ της Ελληνικής Κοινωνίας είναι τέτοια που μόνο το πορτοφόλι κάποιου μετράει. 

Και ευτυχώς ή δυστυχώς το δικό μας παραμένει άδειο παρόλλο που έχουμε ξεπουλήσει ό,τι ακίνητη περιουσία μας άφησαν οι δικοί μας. 

Ελπίζω από εκεί ψηλά που βρίσκονται να νιώθουν υπερήφανοι για τον δύσκολο δρόμο που ακολουθούμε. 

Έναν δρόμο που αργά ή γρήγορα θα μας στείλει κοντά τους μακριά από την κακία ενός κόσμου που δεν έχει σωτηρία εάν δεν αλλάξει. 

Ναι θέλουμε να αλλάξουμε τον κόσμο και εάν δεν μπορέσουμε το σίγουρο είναι πως δεν θα χαλάσουμε μαζί του. 

Σ.Μ

Δεν υπάρχουν σχόλια: