Σάββατο, 18 Ιουλίου 2015

Κυβέρνηση περιορισμένων δυνατοτήτων

ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΔΟΣΙΛΟΓΩΝ ΑΠΟ ΑΝΑΓΚΗ ΝΑ "ΣΩΘΕΙ" Η ΠΑΤΡΙΔΑ ΑΛΛΑ ΜΑΛΛΟΝ ΕΝΝΟΟΥΝ ΤΗΝ ΠΑΡΤΙΔΑ  !!!!!!! ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΛΑΚΟΥΣ ΤΟΥΣ ΝΟΙΑΖΟΝΤΑΙ ΜΟΝΟ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝ.ΕΛ 
Έλειπε από την Κυβέρνηση αυτή ένας επαγγελματίας κωμικός γιατί κωμκοτραγικές φιγούρες είχε πάρα πολλές.Έβαλαν λοιπόν να μας λύσει τα προβλήματα με τα ασφαλιστικά μας ταμεία τον κ. Πέτρο Χαϊκάλη. Δεν θα πούμε τίποτα άλλο για έναν ανασχηματισμό ο οποίος είχε αποκλειστικό στόχο να "διορθώσει" τις αντίθετες φωνές μέσα στην Κυβέρνηση ,και να πετάξει έξω από αυτήν όσους ψήφισαν ΟΧΙ στα μέτρα-θάνατο ,που έφερε προς ψήφιση η Κυβέρνηση στη Βουλή.

Το ΜΝΗΜΟΝΙΟ νούμερο τρία περισσότερο καταστροφικό για την Ελληνική Οικονομία από τα δύο προηγούμενα είναι το στοίχημα όχι αυτής της Κυβέρνησης αλλά της επόμενης.

Αυτή στήθηκε πρόχειρα για να οδηγήσει την χώρα σε εκλογές αφού η πρωτιά του ΣΥΡΙΖΑ στις δημοσκοπήσεις του δίνει το δικαίωμα να ελπίζει πως θα είναι ακόμα πρώτο κόμμα τον Σεπτέμβριο πριν η λαίλαπα των νέων μέτρων απομακρύνει μια για πάντα όσους μικρομεσαίους πίστεψαν στον Αλέξη Τσίπρα και τις προεκλογικές του παροχολογίες.

Τώρα που τα ΜΜΕ είναι ακόμα στο γλύψιμο αφού έφτασαν οι αχρείοι να τον αποκαλούν ήρωα που έσωσε τάχα την πατρίδα και διέλυσε το κόμμα του!!

Είναι αυτοί που αρνούνται να πληρώσουν όσα οφείλουν και που πιστεύουν πως εάν μείνουμε ακόμη τρία χρόνια στη ζώνη του ευρώ θα γεμίσουν και άλλο τα πορτοφόλια τους με ένα ισχυρό νόμισμα που έχει αξία.

Βλέπετε με δραχμές ο Θέμος δεν θα μπορεί να νοικιάζει βίλες στην Ελβετία για να ζει πολυτελώς η οικογένειά του ενώ με ευρώ μπορεί και σας δουλεύει ακόμα.

Από υποστηρικτής του Γιωργάκη Παπανδρέου το ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ , πέρασε στην υποστήριξη του ΣΑΜΑΡΑ και φυσικά ο "λογικός" Αλέξης Τσίπρας είναι για αυτούς καλύτερος από μια Χρυσή Αυγή που θα απαιτήσει να δώσουν τα ΜΜΕ εξηγήσεις για τα χρήματα που αρνούνται εδώ και χρόνια να πληρώσουν.

Η εφημερίδα άλλωστε του Θέμου Αναστασιάδη είναι και η πλέον ΑΞΙΟΠΙΣΤΗ απέναντι στους υπαλλήλους της αφού πολλές άλλες πληρώνουν το προσωπικό τους 1-2 φορές το χρόνο!!!

Τώρα για την στροφή του ΣΚΑΙ και της Καθημερινής τι να σχολιάσεις; Μιλάμε πως για αυτούς όποιος εφαρμόζει την καταστροφή της Πατρίδας είναι ο μεγάλος μεταρρυθμιστής και φυσικά όποιος δεν αγγίζει τον Αλαφούζο που σε κανένα άλλο πολιτισμένο κράτος δεν θα κυκλοφορούσε ελεύθερος.

Δεν πληρώνει ούτε για την ομάδα που δήθεν αγαπάει , θα πληρώσει για τις τηλεοπτικές άδειες ;

Μέσα σε αυτό το νοσηρό κλίμα και αφού ουδείς φαίνεται πως μπορεί να συσπειρώσει γύρω τους όσους καταλαβαίνουν τα ψέματα του ΣΥΡΙΖΑ , οι μόνοι κερδισμένοι των επόμενων εκλογών θα είναι το ΚΚΕ και η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ.

Για την τελευταία βέβαια πολλά θα εξαρτηθούν από την δικαστική απόφαση που αναμένεται(άραγε πότε θα βγει;) που θα την αθωώνει ή θα την καταδικάζει ως εγκληματική οργάνωση.

Γιατί με τα κορυφαία στελέχη της φυλακισμένα είναι αδύνατον να πιάσει ποσοστά Αξιωματικής Αντιπολίτευσης κάτι όμως που φαντάζει πιθανό σε περίπτωση που τα κορυφαία στελέχη της ΑΘΩΩΘΟΥΝ.

Η Νέα Δεξιά του Μαυρίκου  δεν έχει τύχη , όπως και οι Ρίζες του Μπαλτάκου εφόσον δεν έχουν μια ηγετική μορφή που θα τραβήξει δεξιούς ψηφοφόρους στο να ταχθούν στο πλευρό τους.

Προσπάθεια δημιουργίας κεντροδεξιού κόμματος βλέπουμε μετά την εκλογή αργηγού στη ΝΔ , οπότε τότε θα είμαστε κοντά σε εκλογές και δεν θα προλάβει το νέο εγχείρημα να έχει θετικά αποτελέσματα.

Μιλώντας κυρίως με δεξιούς ψηφοφόρους αντιλαμβάνομαι το αδιέξοδό τους να υποστηρίξουν μια Ε.Ε που φέρεται με τόσο εξευτελιστικό τρόπο στην Ελλάδα.

Μέσα στους ψηφοφόρους της ΝΔ , το κίνημα των ευρωσκεπτικιστών ξεπερνάει το 25% κάτι που μεταφράζεται σε ένα ποσοστό της τάξεως του 3-5%  ικανό να εισέλθει στη Βουλή εάν βρει εκπροσώπηση.

Να σας πούμε τώρα και τα βιογραφικά των νέων μελών της Κυβέρνησης για να έχετε κάθε λόγο να ανησυχείτε για την αποτελεσματικότητά της.

Παύλος Χαϊκάλης 
Υφυπουργός για Θέματα Κοινωνικών Ασφαλίσεων

Γεννήθηκε στις 30 Οκτωβρίου του 1959 στο Κατάκολο Ηλείας και έζησε δύσκολα παιδικά χρόνια στην Πάτρα.
Επάγγελμα: Ηθοποιός. Σημείωσε λαμπρή καριέρα στον κινηματογράφο, το θέατρο και την τηλεόραση. Είναι απόφοιτος του Πάντειου Πανεπιστημίου.
Στις βουλευτικές εκλογές του 1993 ήταν υποψήφιος βουλευτής με την Πολιτική Άνοιξη αλλά δεν εξελέγη.
Στις εκλογές του Μαΐου του 2012 εξελέγη βουλευτής με τους Ανεξάρτητους Έλληνες για πρώτη φορά και επανεξελέγη στις εκλογές τον Ιούνιο του 2012.

Παύλος Πολάκης
Υφυπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης

Παύλος Πολάκης είναι Χειρουργός - Εντατικολόγος και Διευθυντής της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας του «Πειραϊκού Θεραπευτηρίου».
Υπήρξε μέλος του Δ.Σ. του Συλλόγου Φοιτητών Ιατρικής και μέλος του Κεντρικού Συμβουλίου της ΕΦΕΕ. Ως ειδικευόμενος και εξειδικευμένος υπήρξε πολλές φορές εκλεγμένο μέλος του Δ.Σ. της ΕΙΝΑΠ και του Γενικού Συμβουλίου της ΟΕΝΓΕ.
Τον Μάιο του 1999, ήταν ο επικεφαλής της μεταφοράς ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γιουγκοσλαβία της Ένωσης Γιατρών Αθήνας - Πειραιά.
Στις δημοτικές εκλογές του 2014, εκλέχθηκε Δήμαρχος Σφακίων.

Δημήτρης Βίτσας
Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Άμυνας


Ο Δημήτρης Βίτσας γεννήθηκε το 1956 στο Κερατσίνι και από το 1960 ζει στο Χαϊδάρι.
Σπούδασε Νομικά στο Πανεπιστήμιο της Αθήνας και παρακολούθησε σεμινάρια marketing και management.
Εργάστηκε στον ιδιωτικό τομέα ως στέλεχος στο χώρο της διαφήμισης και των γραφικών τεχνών και από τον Φεβρουάριο είναι διευθύνων σύμβουλος της ΑΥΓΗΣ Α.Ε. και της LEFT MEDIA A.E.
Το 1974 εντάχθηκε στη ΚΝΕ και το 1977 στο ΚΚΕ του οποίου υπήρξε μέλος της ΚΕ που εκλέχθηκε στο 13ο Συνέδριο. Μέλος του ΣΥΝ από την ίδρυση του, μέλος της ΚΠΕ σε διάφορες περιόδους, γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής Δυτικής Αθήνας ως τον Απρίλιο 2009.
Τον Ιούλιο του 2009 εκλέχθηκε Γραμματέας ΚΠΕ του ΣΥΝ,
θέση στην οποία παρέμεινε έως την αυτοδιάλυση του ΣΥΝ τον Ιούλιο του 2013.
Τον Ιούλιο 2013 εκλέχθηκε στην θέση του Γραμματέα Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ.


Ιωάννης Αμανατίδης
Υφυπουργός Εξωτερικών


Γεννήθηκε το 1961 στο Κιλκίς από γονείς εκπαιδευτικούς. Έζησε μέχρι το 1978 στην Τερπνή Σερρών.
Το 1981 ολοκλήρωσε τις σπουδές του στο τμήμα Χημικών Πετρελαίου Καβάλας και το 1985 αποφοίτησε από την Παιδαγωγική Ακαδημία Θεσσαλονίκης.
Μέλος από το 1996 του Δ.Σ., γραμματέας του Α΄ συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. Θεσσαλονίκης, μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της Ε.Δ.Ο.Θ./Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ και αντιπρόσωπος σε Γενικές Συνελεύσεις της Δ.Ο.Ε., της Ε.Δ.Ο.Θ. και της Α.Δ.Ε.Δ.Υ., παρών στα κινήματα και στην πρωτοβουλία πρωτοβάθμιων σωματείων.
Μέλος της Π.Κ. εκπαιδευτικών Π.Ε. του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ.
Μέλος της Επιτροπής Εργασιακών του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.


Σία Αναγνωστοπούλου
Αναπληρώτρια Υπουργός Εξωτερικών για Θέματα Ευρωπαϊκών Υποθέσεων


Η Αθανασία (Σία) Αναγνωστοπούλου είναι αναπληρώτρια καθηγήτρια Ιστορίας στο Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Ιστορίας του Παντείου Πανεπιστημίου και γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Πάτρα.
Πήρε πτυχίο από τη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών όπως και πτυχίο στην Τουρκική γλώσσα και τον πολιτισμό από το INALCO (Institut National des Langues Orientales) στο Παρίσι.
Έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στη Σορβόννη Paris-I στο Παρίσι και πήρε το διδακτορικό της πάνω στην Ιστορία από την Ecole des Hautes Etudes en Sciences Sociales (EHESS), επίσης στο Παρίσι.
Ήταν επί 9 χρόνια (1995-2004) καθηγήτρια στο Τμήμα Τουρκικών και Μεσανατολικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Κύπρου και από το 2004 διδάσκει στο Πάντειο Πανεπιστήμιο.
Έχει διδάξει, ως επισκέπτρια καθηγήτρια, σε πολλά Πανεπιστήμια, στην Ευρώπη και στην Αμερική ενώ διαθέτει μεγάλο συγγραφικό έργο. Γνωρίζει τρεις γλώσσες: Γαλλικά, Αγγλικά, Τουρκικά.
Είναι μέλος της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ όπως και μέλος του ΔΣ της «Αυγής» και του ραδιοφώνου «στο Κόκκινο». Είναι μέλος του ΔΣ του Ινστιτούτου Ν. Πουλαντζάς και των ΑΣΚΙ.
Αρθρογραφεί στις εφημερίδες «Αυγή» και «Εποχή». Είναι μέλος της Πανευρωπαϊκής Επιτροπής της Ακαδημίας για την Ευρωπαϊκή Ιστορία που έχει συγκροτηθεί στο Παρίσι από το Transform! Europe.

΄Ολγα Γεροβασίλη
Υφυπουργώς παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητική Εκπρόσωπος

H Όλγα Γεροβασίλη γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Άρτα. Σπούδασε στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών. Αποφοίτησε το 1988.Είναι ιατρός ακτινοδιαγνώστρια και ασκεί ελεύθερο επάγγελμα στην Άρτα.
Από τα φοιτητικά της χρόνια συμμετέχει ενεργά σε συνδικαλιστικούς, πολιτικούς και κοινωνικούς αγώνες
Διετέλεσε Γραμματέας της Ιατρικής Εταιρείας Άρτας και του Ιατρικού Συλλόγου Άρτας.
Στις Βουλευτικές εκλογές του 2000 ήταν υποψήφια βουλευτής Νομού Άρτας, συνεργαζόμενη ως ανένταχτη με το ψηφοδέλτιο του «Συνασπισμού» και στις Ευρωεκλογές του 2004 ήταν υποψήφια ευρωβουλευτής με το ψηφοδέλτιο «Γυναίκες για μια άλλη Ευρώπη».
Στις Δημοτικές εκλογές του 1998 εκλέχθηκε για πρώτη φορά Δημοτική Σύμβουλος με την «ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ».
Στις Δημοτικές εκλογές του 2006 και του 2010 ήταν υποψήφια Δήμαρχος Αρταίων, επικεφαλής της «ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΛΛΑΓΗΣ» και μέχρι σήμερα είναι επικεφαλής της παράταξης και Αντιπρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου.
Είναι παντρεμένη με τον Γιώργο Παππά, Χημικό Μηχανικό και έχουν τρία παιδιά, τον Φαίδωνα, την Αγγελική και τον Κωνσταντίνο.


Χριστόφορος Βερναρδάκης
Αναπληρωτής Υπουργός για θέματα Διοικητικής Μεταρρύθμισης


O Χρ.Βερναρδάκης είναι Επίκουρος Καθηγητής στο Τμήμα Πολιτικών Επιστημών του ΑΠΘ στο αντικείμενο «Πολιτική Ανάλυση: Κόμματα και Πολιτική Συμπεριφορά».
Από τον Οκτώβριο του 2004 έως τον Νοέμβριο του 2009 υπηρέτησε ως Λέκτορας στο Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης του Πανεπιστημίου Κρήτης και στο γνωστικό αντικείμενο «Ποσοτική Ανάλυση Πολιτικής».
Απόφοιτος το 1985 του Τμήματος Πολιτικής Επιστήμης και Δημόσιας Διοίκησης του Πανεπιστημίου Αθηνών, έγινε κάτοχος του μεταπτυχιακού διπλώματος (D.E.A.) Πολιτικών Επιστημών από το Πανεπιστήμιο της Σορβόννης (Paris II) το 1987.
Κατά την περίοδο 1987-1988 πραγματοποίησε επίσης μεταπτυχιακές σπουδές στην Πολιτική Φιλοσοφία (Σορβόννη - Πανεπιστήμιο Paris I). Η διδακτορική του διατριβή (1995) στο Πανεπιστήμιο Αθηνών είχε ως αντικείμενο τα πολιτικά κόμματα της περιόδου 1974-1985 και την ενσωμάτωσή τους στο νομικο – πολιτικό θεσμικό σύστημα της περιόδου.

Ασχολείται ιδιαίτερα με τη θεωρία των πολιτικών κομμάτων, την πολιτική συμπεριφορά, την εκλογική-κοινωνική έρευνα και ευρύτερα το χώρο της πολιτικής κοινωνιολογίας.
Από το 1984-1988 υπήρξε μέλος της Συντακτικής Ομάδας του μηνιαίου περιοδικού ΣΧΟΛΙΑΣΤΗΣ, ενώ κατά την περίοδο 1986-1990 μέλος της Συντακτικής Επιτροπής του περιοδικού ΘΕΣΕΙΣ.
Διετέλεσε μέλος του Δ.Σ. της Ελληνικής Εταιρείας Πολιτικής Επιστήμης (ΕΕΠΕ) από τον Ιούνιο του 2008 έως τον Ιούνιο του 2014. Είναι μέλος του ΔΣ του Ινστιτούτου "Νίκος Πουλαντζάς", καθώς και του Ιδρύματος Γληνού.
Στο διάστημα 2010-2014 διετέλεσε μέλος της Επιτροπής Επικοινωνιακής Πολιτικής του ΑΠΘ. Από τον Δεκέμβριο του 2006 έως το Νοέμβριο του 2009 διετέλεσε εκλεγμένο μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ενιαίου Φορέα Διδασκόντων της Σχολής Κοινωνικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Κρήτης.
Συμμετέχει στην Επιστημονική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ για τις αλλαγές στο Κράτος, το Πολιτικό Σύστημα και το Σύνταγμα, συντονίζοντας την ειδική υπο-επιτροπή για το Πολιτικό Σύστημα.

Τρύφωνας Αλεξιάδης
Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών για Θέματα Εσόδων


Γεννήθηκε το 1960 στην Καβάλα από δασκάλους γονείς. Κατοικεί στη Νίκαια με τη σύζυγό του Σοφία Γιάννου και τις κόρες τους Κατερίνα και Ευδοκία.
Οικονομολόγος, πτυχιούχος ΑΣΟΕΕ (Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων).
Εργάστηκε από το τρίτο έτος των σπουδών του σε λογιστήρια μεγάλων επιχειρήσεων, μέχρι τον διορισμό του στο Υπουργείο Οικονομικών το 1987.
Διετέλεσε μέλος της Κεντρικής Διοίκησης του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος και Αντιπρόεδρος (για 10 χρόνια) στο Ταμείο Επαγγελματικής Ασφάλισης του Υπουργείου Οικονομικών.
Συντονιστής του Τμήματος Οικονομικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ σε θέματα φορολογικής πολιτικής. Εκπρόσωπος (για πολλά χρόνια) του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ στις επιτροπές διαλόγου του Υπουργείου Οικονομικών, για θέματα φορολογίας.
Επιστημονικός συνεργάτης της Κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ για 3 έτη στο γραφείο του Γ. Δραγασάκη. Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Κέντρου Έρευνας και Τεκμηρίωσης, μέχρι και την διάλυσή του.
Ενεργοποιήθηκε συνδικαλιστικά σε διάφορες θέσεις ευθύνης. Πρόεδρος του Συλλόγου Εφοριακών Αττικής και Κυκλάδων και μέλος του Γενικού Συμβουλίου της Ομοσπονδίας Εφοριακών.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Στις 22 Ιουλίου η βουλή επανέρχεται για την τελευταία πράξη του τρίτου Μνημονίου. Είναι η καθοριστική ψηφοφορία για την...
τροποποίηση του κώδικα πολιτικής δικονομίας που θα πετάξει έξω από τα σπίτια όλους τους οφειλέτες. «Βουβές δίκες» – Δίκες χωρίς μάρτυρες.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ ΤΟ. Είναι η ελάχιστη αντίδραση.

Επανακαθορίζεται το σύνολο των ρυθμίσεων, αλλά και της όλης φιλοσοφίας της διαδικασίας αναγκαστικής εκτέλεσης, με δραματική φαλκίδευση των δικαιωμάτων των οφειλετών των Τραπεζών, ιδίως αναφορικά με τα ζητήματα πλειστηριασμών ακινήτων και την ενίσχυση των προνομίων των Τραπεζών και τον περιορισμό των εν γένει δικαιωμάτων εργαζομένων, δημοσίων υπαλλήλων, ασφαλιστικών οργανισμών, εγχειρόγραφων δανειστών, υπέρ των προνομίων των εμπραγμάτων προνομιούχων, ήτοι των χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων.

Πρόκειται για ρυθμίσεις που δεν είχαν τολμήσει να φέρουν οι κυβερνήσεις ΝΔ-ΠΑΣΟΚ & φέρνει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ σε συνέχεια σειράς βαρύτατα δυσμενών μέτρων κατά της μικρής και μεσαίας τάξης ή της μικρής ιδιοκτησίας.

Ο προτεινόμενος επανακαθορισμός της σειράς κατάταξης των δανειστών στον πίνακα γενικών προνομίων και η κατάργηση της ισχύουσας πρόβλεψης για τη διαίρεση του πλειστηριάσματος σε ποσοστά μετά την ικανοποίηση της τρίτης τάξης αυτών ευνοεί αποκλειστικά τις Τράπεζες, σε βάρος κάθε άλλου δανειστή, συμπεριλαμβανομένου του Δημοσίου και των φορέων κοινωνικής ασφάλισης.