Τετάρτη, 1 Ιουλίου 2015

Ουρές "αξιοπρέπειας" η τιμωρία των δανειστών μας

Εικόνες ντροπής: Ουρές και λιποθυμίες συνταξιούχων για 120 ευρώ
Τα ΜΜΕ προβάλλουν -και καλά κάνουν- τις ουρές στις τράπεζες από τους ταλαίπωρους συνταξιούχους που δεν θα πάρουν τελικά την σύνταξή τους αυτό το μήνα.
Μόλις 120 ευρώ έκαστος θα πάρουν. Οι εικόνες μιλάνε από μόνες τους ,αλλά το θέμα είναι ποιος φταίει για αυτή την κατάντια.

Η κυβέρνηση θα πουν φταίει που δεν υπέγραψε νέο μνημόνιο και δεν εξασφάλισε την χρηματοδότηση των Τραπεζών από τον ELA.

Δηλαδή ή υπογράφουμε μνημόνιο με μέτρα ύψους 11 δις για 2 χρόνια ή μας κόβουν την ρευστότητα και έχουμε αυτές τις εικόνες.

Η "πολιτισμένη" και "δημοκρατική" Ευρώπη αποφάσισε λοιπόν αφού έληξε το πρόγραμμά μας να δημιουργήσει αυτές τις εικόνες.

Δεν έδωσε παράταση του προγράμματος ,παρόλλο που αυτά τα πέντε μνημονιακά χρόνια η Πατρίδα μας έχει πληρώσει 80 δις τόκους και χρεωλύσια στους "σωτήρες" μας.

Περιμένουν λοιπόν την Κυριακή οι δανειστές μας να πάμε να πούμε ναι στους εκβιασμούς τους και τα τελεσίγραφα  τους ή αλλιώς να αποχωρήσουμε από την Ευρωζώνη και την Ε.Ε.

Είναι τόσο σίγουροι πως θα λυγίσουμε ,τώρα που μας άφησαν άφραγκους που θα διεκδικήσουν και άλλες περικοπές σε μισθούς και συντάξεις και άλλες απολύσεις στο Δημόσιο τομέα στο επόμενο μνημόνιο που θα χρειαστούμε.

Αναρωτιέμαι εάν τα κόμματα της αντιπολίτευσης που προτείνουν το ΝΑΙ έχουν βάλει καμιά κόκκινη γραμμή ή θα υπογράψουν τα ΠΑΝΤΑ προκειμένου να δουν και πάλι τα ΑΤΜ να λειτουργούν.

Φοβάμαι πως όχι , δεν τους ενδιαφέρει ούτε για τις συντάξεις , ούτε για τις απολύσεις , αλλά ούτε και για την Πατρίδα.

Λένε πως θέλουν να μας σώσουν όπως έκαναν επί μια πενταετία. Δυστυχώς κάποιοι συμπολίτες μας δεν άντεξαν αυτό το "σώσιμο" και αυτοκτόνησαν.

Αυτή η Ε.Ε είναι ανάξια όχι μόνο να μας έχει μέλη αλλά και να έχει καλές διπλωματικές επαφές μαζί μας.

Ο λαός σε τρεις μέρες από σήμερα θα επιλέξει εάν θέλει να ζει σκλαβωμένος για καμιά εκατοστή χρόνια στους δανειστές-βασανιστές του, ή θα αυτοκτονήσει χρεοκοπώντας εντός ευρωζώνης.

Γιατί με την οικονομική ασφυξία μόνοι μας θα ζητήσουμε τελικά να φύγουμε από την ευρωζώνη.

Υπάρχουν βέβαια πολλά κράτη-μέλη της Ε.Ε που δεν μπήκαν ποτέ(στην ευρωζώνη) εάν και είχαν ισχυρότερες οικονομίες από εμάς.

Για τον λόγο αυτό θα πρέπει να αναζητηθούν ευθύνες σε όσους μας έβαλαν σε αυτή την περιπέτεια και πρωτίστος στον πρώην Πρωθυπουργό Κ. Σημίτη που μας έβαλε.

Γιατί δηλαδή Άγγλοι , Σουηδοί , Δανοί που είναι μέλη της Ε.Ε έχουν το δικό τους νόμισμα;

Γιατί δεν έτρεξαν να μπουν στην ευρωζώνη ;

Και για να τελειώνουμε όταν Σημίτης , Γιωργάκης , Μαρινάκης , Αλαφούζος , Σαμαράς , Βενιζέλος μιλάνε για την Ευρωπαϊκή μας πορεία και κάνουν τα αδύνατα-δυνατά  για να ακυρωθεί το δημοψήφισμα το αποτέλεσμα του είναι ήδη γνωστό.

Ο λαός έχει αποφασίσει να ψηφίσει ένα μεγάλο ΟΧΙ σε όσους υποτιμούν μέσω των ΜΜΕ την νοημοσύνη του, και σε όσους εδώ και πέντε χρόνια τον ταπεινώνουν συστηματικά.

Σήμερα στις ουρές , μεθαύριο σε θέσεις μάχης εναντίον όλων αυτών που μας έκαναν να παρακαλάμε για να ζήσουμε.

Η Δημοκρατία δεν εκβιάζεται , οι ολιγάρχες δεν θα αποφασίσουν και πάλι , ο λαός αυτή την φορά θα αποφασίσει για την ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ του.

Άλλωστε οι νενέκοι δεν έμειναν ποτέ στην λαμπρή Ιστορία μας παρά ως παραδείγματα προς αποφυγείν.

Πέντε μήνες πριν αυτός ο λαός είπε όχι στα μνημόνια τώρα γιατί ελπίζουν πως θα κάνει πίσω;

Όσο δεν έχουμε την δυνατότητα να τυπώνουμε δικό μας νόμισμα αυτά θα συμβαίνουν. Γιατί ποια κυβέρνηση θα άφηνε αυτές τις εικόνες να κάνουν τον γύρο του κόσμου εάν μπορούσε να τυπώσει και να μοιράσει; (έστω υποτιμημένα χαρτονομίσματα ευτελής αξίας)

Την Δευτέρα με κλειστές και πάλι τις Τράπεζες και με Αξιωματικούς (ήδη στο στράτευμα έχουν αρχίσει να σηκώνουν κεφάλι τα "σταγονίδια") να θέλουν να επιβάλλουν τις διαθέσεις και τα γούστα των δανειστών μας ,δεν ξέρω ειλικρινά πόσο μπορεί να αντέξει μια δημοκρατική  κυβέρνηση.

Μας οδηγούν σε εκτροπή και τα δήθεν δημοκρατικά κόμματα της αντιπολίτευσης είναι περισσότερο αντιδημοκρατικά από την Χρυσή Αυγή.

Δεν θέλουν το δημοψήφισμα γιατί ποτέ δεν θέλησαν ο λαός να αποφασίσει για το μέλλον του.

Λαθραία και με πλαστά στοιχεία μας έβαλαν στην Ευρωζώνη , με εκβιασμούς θέλουν να μας κρατήσουν.

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΤΩΝ ΕΚΒΙΑΣΤΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ  ΤΟΚΟΓΛΥΦΩΝ 
Λέμε ΝΑΙ στο μέλλον μας , αφήνουμε πίσω μας τους νοσταλγούς της δικτατορίας.

ΟΧΙ ΣΤΗ ΧΟΥΝΤΑ ΤΩΝ ΒΡΥΞΕΛΛΩΝ ΚΑΙ ΣΤΑ ΕΔΩ ΦΕΡΕΦΩΝΑ ΤΟΥΣ 

Δεν υπάρχουν σχόλια: