Τετάρτη, 29 Ιουλίου 2015

Ο Τάκης Μπαλτάκος είχε με ακρίβεια προβλέψει από τον Ιούνιο του 2014 τις εξελίξεις στο πολιτικό σκηνικό της χώρας

Σοκάρει η… πρόβλεψη του Μπαλτάκου για τις εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ
Από τον Ιούνιο του 2014 είχε προβλέψει ο Τάκης Μπαλτάκος πως ο ΣΥΡΙΖΑ όταν έρθει στην εξουσία θα υπογράψει νέα συμφωνία της Βάρκιζας.Ανακαλύψαμε και σας παρουσιάζουμε τι έλεγε ο Τάκης Μπαλτάκος σε συνέντευξή του στην εφημερίδα το ΒΗΜΑ τον Ιούνιο του 2014

Διαβάστε λοιπόν και θαυμάστε την ακρίβεια των προβλέψεων ενός δεξιού πολιτικού που εκδιώχθηκε από στελέχη της ΝΔ από την Κυβέρνηση.
Πώς είδε ένας κατά δήλωσή του αντικομμουνιστής το εκλογικό ξέσπασμα της Αριστεράς στην Ελλάδα;

«…Δεν θα τα καταφέρουν όμως. Όπως δεν τα κατάφερε το ΕΑΜ το 1945. Θα έχουμε νέα Συμφωνία της Βάρκιζας. Πάλι θα "παραδώσουν τα όπλα", τηρουμένων βέβαια των αναλογιών ανάμεσα στο 1945 και στο σήμερα».

Τι θέλετε να πείτε;


«Στους κόλπους της ευρύτερης Αριστεράς η αστικοποίηση αργά, μαυλιστικά και ανεπαίσθητα έχει προχωρήσει ως τον μυελό των οστών. Οι ίδιοι δεν το νιώθουν αυτό, αλλά ένας έμπειρος παρατηρητής το βλέπει ξεκάθαρα. Έχουν "μαλακώσει" πολύ, κύριε Χιώτη. Όταν έρθει η στιγμή για κρίσιμες αποφάσεις, θα σαστίσουν. Σαν ταλαντευόμενοι μεσοαστοί θα αντιδράσουν, αφού οι προλετάριοι σπανίζουν στην ηγεσία τους. Πόσοι από αυτούς γεννήθηκαν στα "Κουντουριώτικα"; Είναι μια ιστορική στιγμή, αλλά η Αριστερά θα αποτύχει στην αξιοποίησή της».

Είστε τόσο σίγουρος;


«"Λυπάμαι γιατί άφησα να περάσει ένα πλατύ ποτάμι μέσα από τα δάχτυλά μου χωρίς να πιω ούτε μία στάλα. Τώρα βυθίζομαι στην πέτρα" έγραψε ο Σεφέρης. Και αυτή θα είναι η μοίρα της Αριστεράς. Η κρυφή γοητεία της "αγοράς" είναι ανώτερη από τις υποσυνείδητες δυνατότητές τους. Είναι αποφασισμένοι αλλά όχι σκληραγωγημένοι. Προβλέπω οξύτατη κρίση στους κόλπους τους και φαρμακερή διχόνοια».

Αφιερωμένο στους συντρόφους του Αλέξη Τσίπρα που τους πούλησε για την καρέκλα του Πρωθυπουργού ,και φυσικά για τον μισθουλάκο της δημοσίας υπαλλήλου συντρόφου του Μπέτυς Μπαζιάνα

Δεν υπάρχουν σχόλια: