Παρασκευή, 5 Ιουνίου 2015

Ναι κύριε Ασωνίτη υποψήφιε δημοτικέ σύμβουλε του Βαλασόπουλου δεν κάναμε καλό ρεπορτάζ....

ΑΡΑΓΕ ΠΟΣΕΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΕΥΡΩ ΕΧΟΥΜΕ "ΧΑΣΕΙ" ΑΠΟ ΤΙΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΕΣ ΠΙΝΑΚΙΔΕΣ ΣΤΟΥΣ ΑΘΛΗΤΙΚΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΜΑΣ;

Διαμαρτυρήθηκε ο Πρόεδρος του Φωστήρα κ. Σπύρος Ασωνίτης σε ανάρτηση μας στις 8/5/2015 για την έλλειψη καθαριότητας στο Β' Αθλητικό Κέντρο Ηλιούπολης.

Διαβάστε σχετικά κάνοντας κλικ εδώ και δείτε το σχόλιό του.

Μάλιστα μας είπε πως τα έσοδα από τις διαφημιστικές πινακίδες δεν τα παίρνει οΔήμος Ηλιούπολης αλλά τα σωματεία Φωστήρα και Διάνα, και πως είναι λίγα για να καλύψουν τις ανάγκες τους.

Μας επέπληξε τότε πως σας λέγαμε ψέματα και πως ο Δήμος δεν έχει σχέση με τα έσοδα από τις διαφημιστικές πινακίδες.

Τότε δεν γνωρίζαμε πως ο κ. Ασωνίτης ήταν υποψήφιος με την δημοτική παράταξη του κ. Βαλασόπουλου.

Επομένως όντως δεν κάναμε καλό ρεπορτάζ, και δεν αντιληφθήκαμε για ποιο λόγο ένας ιδιώτης έγραφε καλά λόγια για την δημοτική αρχή.

Θεωρήσαμε πως απλώς συμπαθούσε την νυν δημοτική αρχή λόγω πράσινων πολιτικών πεποιθήσεων.

Άλλωστε η παρούσα δημοτική αρχή δεν μας είχε συνηθίσει σε παραχωρήσεις σε ιδιώτες δομών του Δήμου μας με αδιαφανείς διαδικασίες.

Ανακαλύψαμε με την βοήθεια καλού φίλου και υποψηφίου δημοτικής παράταξης πως στο δημοτικό συμβούλιο της 22 Οκτωβρίου 2014 ορίζεται με ΑΠΟΛΥΤΗ ΣΑΦΗΝΕΙΑ, στην απόφαση με αριθμό 262/2014 πως τα έσοδα από διαφημίσεις εισπράτονται από την ταμειακή υπηρεσία του Δήμου πλην της Δ' κατηγορίας που πληρώνονται στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων ή στις ΔΟΥ.

Αναφέρει ακόμα πως τα τέλη για διαφημίσεις που γίνονται σε αθλητικούς χώρους είναι1,03 ευρώ /τ.μ/όψη/ εβδομάδα.

Λίγα μας φαίνονται ,αλλά αφού έτσι αποφάσισε το δημοτικό συμβούλιο εμείς τι να πούμε.

Άμα ήταν δικός τους ο χώρος θα έδιναν τέτοια φθηνή διαφήμιση;

Αλλά δεν είναι αυτό το ζητούμενο, είναι το γεγονός πως οι δημοτικοί σύμβουλοι των άλλων δημοτικών παρατάξεων έχουν ΧΡΕΟΣ απέναντι στους δημότες που τους εξέλεξαν, να ελέγχουν την δημοτική αρχή και όχι να "κοιμούνται" στα δημοτικά συμβούλια που λαμβάνονται αποφάσεις οικονομικής φύσεως.

Έπρεπε έστω και ένας να έχει φέρει το θέμα σε δημοτικό συμβούλιο και όχι να αναγκαζόμαστε εμείς να ψάχνουμε τώρα πόσα χρήματα έχουν "χαθεί" από αυτές τις διαφημιστικές πινακίδες.

Και να το ψάξουμε και παλιότερα εάν νομίζει κάποιος πως έχουμε πολιτικά ή κομματικά κίνητρα.

Άλλωστε όσοι μας διαβάζουν γνωρίζουν πως δεν έχουμε πένα εξαρτημένη ή στην περίπτωση μας πληκτρολόγιο αλλά δρούμε πραγματικά ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ και για αυτό γινόμαστε ανεξέλεκτοι.

Πουθενά δεν αναφέρεται πως έχει παραχωρηθεί η εκμετάλλευση της διαφήμισης στα ιδιωτικά σωματεία και αναμένουμε με ποιο ιδιωτικό συμφωνητικό και πότε παραχώρησε η Δημοτική Αρχή αυτή την πηγή εσόδων σε ΙΔΙΩΤΕΣ.

Και φυσικά θα ενημερώσουμε και τις Δικαστικές Αρχές εάν τα σωματεία που εισέπραξαν έχουν δηλώσει αυτά τα έσοδα στις φορολογικές τους δηλώσεις.

Εάν κόβουν αποδείξεις στους διαφημιζόμενους και κυρίως εάν διαφημίζουν κάποιους ΔΩΡΕΑΝ επειδή είναι ομοϊδεάτες τους ή φίλοι.

Άλλωστε πως να μην είμαστε καχύποπτοι όταν τα σκάνδαλα στο Δήμο μας ΚΕΔΗΛ , ΕΥΩΝΥΜΟΣ οδεύουν προς τις δικαστικές αίθουσες, παρά την ΟΜΕΡΤΑ που υπάρχει από ορισμένες δημοτικές παρατάξεις.

Γιατί ουδείς Ηλιουπολίτης πιστεύει πλέον πως με ΑΔΙΑΦΑΝΕΙΣ διαδικασίες μπορεί να προχωρήσει άλλο το πράγμα.

Αναμένουμε λοιπόν απαντήσεις .

Πρώτον ποια χρονιά ο Δήμος έκανε δώρο σε ιδιωτικά σωματεία δικά του διαφημιστικά έσοδα;

Άρα δικά μας έσοδα αφού εμείς οι Δημότες είμαστε ο Δήμος

Δεύτερον τι εισπράττουν κάθε μήνα από αυτά τα αθλητικά σωματεία ΔΙΑΝΑ καιΦΩΣΤΗΡΑΣ.

Τρίτον εάν είναι σε θέση να αποδείξουν πως έχουν φορολογηθεί για αυτά τους ταΕΣΟΔΑ.

Αφού τα έσοδα πηγαίνουν; στην Ταμειακή Υπηρεσία του Δήμου με ποιον τρόπο μοιράζονται μετά στα σωματεία;

Αυτά είναι η αρχή ενός ρεπορτάζ που θα σταματήσει μάλλον όταν η Δικαιοσύνη θα αποφανθεί για την τιμιότητα ή την παραβατικότητα όσων έκριναν πως εμείς εδώ δεν κάνουμε σωστό ρεπορτάζ.

Για την ιστορία να γράψουμε πως ο Ασωνίτης Σπυρίδων του Βασιλείου τιμήθηκε με μόλις 144 ψήφους από τους ψηφοφόρους της παράταξης ΠΡΩΤΑ Η ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ του κ. Βαλασόπουλου.

Και το γράφουμε αυτό για όσους αμφισβητούν το ΓΕΓΟΝΟΣ πως ήταν υποψήφιος , γιατί δυστυχώς σε αυτή την Πόλη είναι πολλοί αυτοί που δεν βλέπουν σκάνδαλα , που αγιοποιούν πρώην Δημάρχους και που ονειρεύονται την επιβολή αυταρχικών καθεστώτων που θα σώσουν τάχα την δύσμοιρη πατρίδα μας.

Η Δημοκρατία μπορεί να είναι ένα ατελές πολιτικό σύστημα αφού δυστυχώς οι ΑΡΙΣΤΟΙ δεν επιβραβεύονται, αλλά εξακολουθεί να είναι προτιμότερο από οποιαδήποτε μορφή δικτατορίας.

Δεν είναι τυχαίο το σχόλιο μας αυτό , έχει να κάνει για το επόμενο ρεπορτάζ μας εδώ.

ΥΓ: Έχουμε μετρήσει πάνω από 40 διαφημιστικές πινακίδες σε αθλητικούς χώρους της Πόλης μας, και αναρωτιόμαστε πραγματικά ποιον δουλεύουν όσοι ισχυρίζονται πως είναι στο ΤΖΑΜΠΑ όλοι και λεφτά-γιοκ.

Αλήθεια γιατί δεν μας παραχωρούν σε μια διαφημιστική εταιρεία την εκμετάλλευση να τους φέρει ζεστό χρήμα στα ταμεία του Δήμου αφού αυτοί δεν τα καταφέρνουν;

Σ.Μ

Δεν υπάρχουν σχόλια: