ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ: Καμμένος εναντίον Θέμου, «αν το πάνε έτσι, καλύτερα εκλογές ή δημοψήφισμα» φέρεται να λέει ο Τσίπρας (δείτε πρωτοσέλιδο+tweet του υπ. Αμυνας)

Τρίτη, 7 Απριλίου 2015

Καμμένος εναντίον Θέμου, «αν το πάνε έτσι, καλύτερα εκλογές ή δημοψήφισμα» φέρεται να λέει ο Τσίπρας (δείτε πρωτοσέλιδο+tweet του υπ. Αμυνας)


Ο Πάνος Καμμένος με αιχμηρότατο tweet του, το οποίο αφήνει σαφείς αιχμές σε βάρος του Θέμου Αναστασιάδη, απαντά σε πρωτοσέλιδο δημοσίευμα του «Πρώτου Θέματος» το οποίο τον αφορά. Συγκεκριμένα, η εφημερίδα υποστηρίζει πως ο υπουργός Άμυνας, αλλά κι ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας υπόγραψαν απευθείας ανάθεση 500.000.000 δολαρίων για τον εκσυγχρονισμό πέντε πολεμικών αεροπλάνων 35ετίας ύστερα από διακρατική συμφωνία με τις ΗΠΑ.

Ανακοίνωση ΥΠΕΘΑ σχετικά με δημοσίευμα της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα»:

«Σχετικά με δημοσίευμα της εφημερίδας Πρώτο Θέμα αναφέρονται τα εξής:

Η συμφωνία για την αναβάθμιση των αεροσκαφών ναυτικής συνεργασίας P3 είναι διακρατική μέσω FMS. Απαράβατος όρος της ελληνικής πλευράς ήταν οι εργασίες να γίνουν στην Ελλάδα από ελληνική βιομηχανία.

Τα συγκεκριμένα αεροσκάφη χρησιμοποιούν πολλές χώρες ανάμεσα στις οποίες είναι οι ΗΠΑ, η Γερμανία, ο Καναδάς, η Ιαπωνία, η Νορβηγία, η Ν. Κορέα, η Αυστραλία, η Νέα Ζηλανδία, η Βραζιλία. Όλες αυτές οι χώρες τα αναβαθμίζουν και τα διατηρούν στη δύναμη τους.

Η λύση της αναβάθμισης κρίνεται συμφερότερη από την προμήθεια νέων αεροσκαφών για πολλούς λόγους. Ο χρόνος ζωής των αεροσκαφών παρατείνεται για τουλάχιστον 20 χρόνια, διαθέτουμε ήδη ανταλλακτικά για τον συγκεκριμένο τύπο αεροσκάφους, εκπαιδευμένο προσωπικό, οργανωμένη μονάδα υποστήριξης.

Είχε προταθεί η προμήθεια παροπλισμένων αεροσκαφών του αμερικανικού πολεμικού ναυτικού, τα οποία όμως χρειάζονταν τις ίδιες εργασίες αναβάθμισης με μεγαλύτερο κόστος ώστε να είναι διαθέσιμα ενώ όλες οι εργασίες θα γίνονταν στις ΗΠΑ και όχι στην Ελλάδα.

Το ΓΕΝ είχε εισηγηθεί να γίνει επισκευή μέσω FMS και πέρασε ΚΥΣΕΑ από την προηγούμενη κυβέρνηση τον Αύγουστο του 2014. Στη συνέχεια η ίδια συμφωνία προσυπεγράφη και πέρασε ΚΥΣΕΑ με τους ίδιους όρους και την χρηματοδότηση από την σημερινή κυβέρνηση στις 15 Μαρτίου 2015 που ήταν η καταληκτική ημερομηνία».

Στο ίδιο πρωτοσέλιδο, εξάλλου, διαβάζουμε εκμυστηρεύσεις του κ. Τσίπρα, όπως τουλάχιστον τις καταγράφει το «Πρώτο Θέμα, σύμφωνα με τις οποίες δεν πρόκειται να υπογράψει μειώσεις συντάξεων κι εφάπαξ και δεν υποκύπτει σε εκβιασμούς. Ο πρωθυπουργός, μάλιστα, αναφέρει πως η Ανγκελα Μέρκελ τον προέτρεψε να πάρει λεφτά ακόμα κι από τους δήμους προκειμένου η χώρα να πληρώσει τις δόσεις. «Αν το πάνε έτσι, καλύτερα εκλογές ή δημοψήφισμα», φέρεται αν εκμυστηρεύτηκε ο κ. Τσίπρας.


Δεν υπάρχουν σχόλια: