ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ: Η μαφία της διπλανής πόρτας

Τετάρτη, 1 Απριλίου 2015

Η μαφία της διπλανής πόρταςΠορνεία, διαδρομές μαύρου χρήματος και... μία γυναίκα συνθέτουν το σκηνικό της πολύκροτης υπόθεσης σωματεμπορίας που πήρε τον δρόμο της δικαιοσύνης.

Έχοντας ως «βιτρίνα» τις αλυσίδες αρτοποιείων «Χωριάτικο» και «Αττικοί Φούρνοι», ο αποκαλούμενος ως «ο βασιλιάς του στριπτίζ»... έβγαζε το ψωμί του μέσω ενός δικτύου στριπτιζάδικων που είχε δημιουργήσει στην Αθήνα.

Μάλιστα, ο 46χρονος, ο οποίος φέρεται να έφερνε στην Ελλάδα νεαρές κοπέλες από την ανατολική Ευρώπη, κατάφερνε να ξεπλένει τα χρήματα που αποκόμιζε από τις έκνομες δραστηριότητές του, μέσω εταιρειών offshore που είχε ιδρύσει.

Συγκλονιστική λεπτομέρεια... Ο πανταχού παρών Παναγιώτης Βλαστός ενδιαφερόταν να επενδύσει μέρος των χρημάτων που του απέφερε η απαγωγή Παναγόπουλου στην εξαγορά φούρνου της εταιρείας «Xωριάτικο».


Για όλα φταίει ο έρωτας


Και επειδή κάθε αμαρτωλή ιστορία... κρύβει μία Σαλώμη, που με τον γοητευτικό της χορό σαγηνεύει, ο46χρονος ισχυρίστηκε τα μάτια μιας χορεύτριας από τη Ρουμανία αποτέλεσαν το... διαβατήριό του για τον κόσμο της νύχτας.

Όπως υποστήριξε, το μοιραίο ταξίδι του στη Ρουμανία και ο έρωτάς του μια στρίπερ έγιναν η αφορμή να αλλάξει πορεία και να στραφεί σε πιο επικερδείς -πλην όμως παράνομους- τομείς. «Πήγα στη Ρουμανία όπου ερωτεύθηκα μια Ρουμάνα. Την έφερα στην Αθήνα αλλά δεν ήθελε να δουλέψει στους φούρνους. Έτσι, άνοιξα για εκείνην τα μαγαζιά. Για την αγάπη μιας γυναίκας τα έκανα όλα».

Η αρχή του τέλους για την 23μελή οργάνωση

Η αντίστροφη μέτρηση για τα μέλη του κυκλώματος άρχισε το πριν από 7 χρόνια, όταν μία από τις αλλοδαπές, κακοποιημένη ζήτησε τη βοήθεια των αρχών, φέρνοντας έτσι στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων συνολικά 23 άτομα.

Εκτός από τα δύο αδέλφια, ιδιοκτήτες της γνωστής αλυσίδας φούρνων, κατηγορούμενοι είναι στενοί συνεργάτες τους, υπάλληλοι σε δύο στριπτιζάδικα αλλά και δύο γυναίκες αλλοδαπές που απασχολούνταν στην πίστα των καταστημάτων ως στριπτιζέζ.

Τις ευθύνες στις… γυναίκες έριξε στην απολογία του και ο αδερφός του αρχηγού του κυκλώματος, Π.Γ. ο οποίος όμως έβαλε στο κάδρο της «σκευωρίας» και ανταγωνιστές τους αρτοποιούς. «Μια χαρά ήταν με τις επιχειρήσεις του στους φούρνους έκανε λάθος που έμπλεξε με αυτά. Πίσω από αυτό το λάθος του αδερφού μου κρύβεται μια γυναίκα».

Όσο για τους υπόλοιπους κατηγορουμένους, όλοι υποστήριξαν πως δεν είδαν, δεν άκουσαν, δεν ξέρουν... Δήλωσαν απλοί υπάλληλοι στα μαγαζιά αυτά, σερβιτόροι, χορεύτριες, τσεκαδόροι, παρκαδόροι κλπ. για να εισπράξουν την παρατήρηση της προέδρου της έδρας «τελικά παρθεναγωγείο ήταν».

Οι κατηγορίες σε βάρος τους αφορούν ανά περίπτωση, εγκληματική Οργάνωση, σωματεμπορία» , παράβαση του νόμου που αφορά την είσοδο, διαμονή και κοινωνική επανένταξη υπηκόων τρίτων χωρών καθώς και για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος.

Η offshore και το διαμέρισμα στο Καλαμάκι


Τις γυναίκες αυτές τις εντόπιζαν μέλη της οργάνωσης στις χώρες προέλευσης και ιδιαίτερα μέσω του γραφείου «ευρέσεως εργασίας», με την επωνυμία “WEST LINE” με ιδιοκτήτρια την ΝΑΓΚΜΠΙΝΑ ΜΑΡΙΝΑ, και εκμεταλλευόμενοι την ευάλωτη οικονομική και κοινωνική τους θέση και με τη χρήση απατηλών μέσων ότι θα μεταβούν στο εξωτερικό, προκειμένου να εργαστούν ως χορεύτριες, αποσπούσαν τη συναίνεση αυτών.

Στη συνέχεια, αφού τις προμήθευαν με τα απαραίτητα ταξιδιωτικά έγγραφα και εισιτήρια, τις απέστελλαν στη χώρα μας, όπου άλλα μέλη της οργάνωσης, τις παραλάμβαναν από τον Αερολιμένα Αθηνών και τις εγκαθιστούσαν σε διαμερίσματα, που είτε ενοικίαζαν είτε είναι ιδιοκτησίας τους.

Τις γυναίκες νομιμοποιούσαν στη χώρα μας, με την έκδοση πλαστών Λιθουανικών διαβατηρίων και αιτήσεων πολιτικού ασύλου, παρακρατώντας τα νόμιμα έγγραφα τους και με τη χρήση βίας, απειλής βίας σε βάρος τους, την προμήθεια ναρκωτικών ουσιών, τις εξανάγκαζαν να προβαίνουν σε ερωτικά ραντεβού και ασελγείς πράξεις, με πελάτες των νυχτερινών κέντρων (strip-tease) «ALCATRAZ» και «STAR», που διατηρούσε η οργάνωση στην περιοχή της Αττικής, εισπράττοντας τα έσοδα της οικονομικής και γενετήσιας εκμετάλλευσης τους. προκειμένου να αποφεύγουν τους ελέγχους των διωκτικών Αρχών, είχαν συστήσει την Κυπριακών συμφερόντων offshore εταιρεία «DESENA LIMITED», με έδρα την οδό Ιουλιανού στην Αθήνα, η οποία φαίνεται να εκμεταλλεύεται τα νυχτερινά κέντρα και ως νόμιμους εκπρόσωπους και ιδιοκτήτες αυτών, εμφανίζονταν «αχυράνθρωποι» οι οποίοι ήταν υπό τον πλήρη έλεγχό της εγκληματικής οργάνωσης αυτής.Το σπίτι στο Καλαμάκι
Τα κέρδη από τις παράνομες δραστηριότητες τους, νομιμοποιούνταν – ξεπλένονταν, μέσω της εταιρείας «ΤΟ ΧΩΡΙΑΤΙΚΟ ΑΡΤΟΠΟΙΕΙΑ – ΖΑΧ/ΚΗ ΕΠΕ», που ήταν εκείνη την περίοδο ιδιοκτησίας του αρχηγού της οργάνωσης Α.Γ. και του αδελφού του (ενώ σήμερα της μητέρας τους), οι οποίοι τα κέρδη αυτά τα έχουν επενδύσει στη δημιουργία αρτοποιείων και ακινήτων.

Στις 15-6-2008, η υπήκοος Ρωσίας  MARIA, αιτούμενη προστασία και αρωγή από τις Αρχές τις Ελλάδος, κατέθεσε ενόρκως ότι από τον Απρίλιο 2008 μέλη της ανωτέρω εγκληματικής οργάνωσης την στρατολόγησαν μέσω του γραφείου ευρέσεως εργασίας στη Ρωσία την εφοδίασαν με τουριστική βίζα και με το τηλέφωνο του στενού συνεργάτου του αρχηγού FLIOSTOR IGOR, που θα κανόνιζε την παραλαβή της από το αεροδρόμιο των Αθηνών, την παρέλαβαν μέλη της οργάνωσης τα οποία την εγκατέστησαν σε διαμέρισμα του 5ου ορόφου στο Καλαμάκι Αττικής, στο οποίο ήδη διέμεναν και άλλες αλλοδαπές γυναίκες.Έκρυβαν τις κοπέλες σε διαμέρισμα 5ου ορόφουΣε αυτό το κτήριο φέρεται να είχε έδρα η offshoreΈδρα της offshore η οδός Ιουλιανού

Ο FLIOSTOR IGOR της σύστησε τον Άγγελο Γιαννακόπουλο ως το αφεντικό. Την εξανάγκαζαν να κάνει ερωτικά ραντεβού (βίζιτες) και τον Ιούνιο 2008 βγήκε από το μαγαζί χωρίς να ενημερώσει και χωρίς συνοδεία τότε την χτύπησαν και την απείλησαν, την μετέφεραν δε σε άλλο διαμέρισμα επί της Ηρακλείου 29 στην Αθήνα. Eκεί την επιτηρούσαν και την μετέφεραν από το σπίτι στο μαγαζί (strip-tease) «ALCATRAZ» και αντίστροφα της αφαίρεσαν το κινητό τηλέφωνο, μέχρι που απέδρασε και ζήτησε βοήθεια από τις αρχές.

Δεν υπάρχουν σχόλια: