Κυριακή, 5 Απριλίου 2015

Η επιστολή 9χρονης στον Ομπάμα και η απάντησή του... ένα χρόνο μετά!Τι απάντησε ο Αμερικανός πρόεδρος με καθυστέρηση ενός έτους - Την προσκάλεσε στο Λευκό Οίκο για το κυνήγι των αυγών του Πάσχα


Η 9χρονη Σοφία απέστειλε ένα γράμμα στον πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών, Μπαράκ Ομπάμα, ρωτώντας τον «Γιατί δεν υπάρχουν γυναίκες στα κέρματα και τα χαρτονομίσματά μας;». 


Η Σοφία έστειλε το γράμμα πριν από περίπου ένα χρόνο, όμως ο Αμερικανός πρόεδρος τώρα φαίνεται πως διάβασε το γράμμα της μικρής και αποφάσισε να της απαντήσει, προσκαλώντας τη μάλιστα στο Λευκό Οίκο για το κυνήγι των αυγών του Πάσχα!

«Διάβαζα στο σχολείο για την Αν Χάτσινσον, η οποία αγωνίστηκε για τα δικαιώματα των γυναικών. Και πάνω σε μια εργασία που κάναμε στο σχολείο παρατήρησα ότι δεν υπάρχει κανένα χαρτονόμισμα ή κέρμα με το πορτρέτο κάποια σημαντικής γυναίκας της χώρας μας. Επιστρέφοντας στο σπίτι είπα στη μαμά: Ξέρω τι πρέπει να κάνω. Να γράψω ένα γράμμα στον πρόεδρο», αφηγείται η μαθήτρια δημοτικού. Ο καιρός περνούσε χωρίς απάντηση από τον Λευκό Οίκο και μέχρι και η 9χρονη Σοφία είχε ξεχάσει το γράμμα.Τότε ο πατέρας της, της είπε ότι ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών ανέφερε το όνομά της και το γράμμα της σε ομιλία του δηλώνοντας ότι είναι «εξαιρετική ιδέα» η έκδοση ενός καινούργιου δολαρίου με το πορτρέτο κάποιας διάσημης γυναίκας. «Ενθουσιάστηκα και πίστεψα ότι η ιδέα μου θα υλοποιούνταν». Ακολούθησε μια διαδικτυακή δημοσκόπηση για το ποια γυναίκα θα ήθελα οι Αμερικανοί να δουν τυπωμένη σε ένα καινούργιο 20δόλαρο. Περισσότεροι από 200.000 Αμερικανοί πήραν μέρος στη δημοσκόπηση. Η ίδια η Σοφία ζήτησε την Ρόζα Παρκς, η οποία αντιστάθηκε στην πολιτική του φυλετικού διαχωρισμού στις ΗΠΑ.

Τελικά η Σοφία πριν από ένα μήνα πήρε απάντηση από το Λευκό Οίκο. «Μου έστειλες μια εντυπωσιακή λίστα γυναικών. Και πρέπει να πω ότι με έχεις γενικά εντυπωσιάσει. Χρέος μου είναι κάνω ό,τι μπορώ για να μεγαλώσεις σε μια κοινωνία χωρίς ανισότητες, σε μια κοινωνία που δίνει ίσες ευκαιρίες σε άνδρες και γυναίκες. Ελπίζω να συνεχίσεις να ασχολείσαι με τέτοια θέματα. Μελετώντας για το σχολείο και βοηθώντας τους συμπολίτες σου είμαι βέβαιος ότι μπορείς να πετύχεις πολλά στη ζωή σου», έγραψε ο Ομπάμα απαντώντας στην 9χρονη.Ο Σοφία έχει και μια συμβουλή για όλα τα παιδιά της ηλικίας της: «Όταν θέλετε κάτι πολύ, γράψτε ένα γράμμα σε κάποιο σημαντικό πρόσωπο γιατί έχει τη δύναμη να κάνει τη διαφορά και να αλλάξει τα πράγματα».

Δεν υπάρχουν σχόλια: