Κυριακή, 8 Μαρτίου 2015

Tης συνιστώσας το Κάγκελο...

Πολύ νωρίς έχουμε την αίσθηση οτι ξεφούσκωσε το καλό κλίμα για την κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα!Τα επικοινωνιακά τρικ των πρώτων ημερών διαδέχθηκαν τον φόβο και φτάσαμε στο σημερινό δημοσίευμα της έγκριτης εφημερίδας Καθημερινής το οποίο επισημαίνει τον κίνδυνο εσωτερικής πτώχευσης ο οποίος ειναι προ των πυλών! Την ίδια ώρα πόυ η αντιπολίτευση προσπαθεί να ξεφύγει απο τα εσωτερικά της προβλήματα η κυβέρνηση μοιράζει δηλώσεις. Ο ένας Υπουργός λέει πως αν η Ελλάδα πέσει θα γεμίσει η Ευρώπη Τσιχαντζιστές , η άλλη Υπουργός λέει θα ενοικιάσει διαμερίσματα για τους μετανάστες

και ο Βαρουφάκης λέει δημοψήφισμα ή εκλογές τον Ιούνιο!
Το πρωί λένε θα κατργήσουν τα ΤΕΙ και θα ενσωματωθούν απο τα ΑΕΙ και τα ΙΕΚ και το βράδυ λένε δεν πειράζουν τίποτα!
Αυτά ειναι μόνο λίγα απο τα πολλά δείγματα της πολυφωνίας των συνιστωσών που εμφιλοχωρούν στο κυβερνών κόμμα την ώρα που η Ευρώπη και οι εταίροι μας ακούνε το Γιάνη με το ενα Ν να προτείνει μεταρυθμίσεις με τις οποίες εκτός απο όλες τις πέτρες της Ευρώπης τα χαχανιτά έχουν φτάσει και σε άλλες Ηπείρους! Μα... ναι...!! Θα κυκλοφορούν αναμεσά μας... !! Τώρα , πως θα γινεται με τη βερμούδα, τη σαγιονάρα και το αμάνικο καλοκαιριάτικα , να μην φένονται οι ...καλωδιώσεις, θα είναι ένα μεγάλο ζητούμενο που δεν θα το μάθουμε ποτέ ( ήπαμε δημιουργική ασάφεια) γιατί θα είναι απόρρητο ώστε να μην αποκαλύπτονται οι .... Onlookers του VAT Evasion-Fighting Scheme - Μόνο που το ακούς , σου βγαίνει ένα ... Ουάαοου ! 

Ο Σύριζα προσλαμβάνει αναρχικούς μπαχαλάκηδες για να κατασκοπεύει δεξιούς μαγαζάτορες και κάπως έτσι η ΕΛΠΙΔΑ ηρθε!!! Πρώτη φορά Αριστερά ... Πρώτη φορά Ρουφιανιά θα μπορούσε να “βαφτίσει” αλλιώς την μεταρρυθμιστική αυτη πρόταση ένας αδέκαστος πολίτης !!!!!!! 


Αυτο το πρώτη φορά αριστερά δεν μπορώ μέρα παρά μέρα να το καταλάβω! Λεφτά δεν έχουν και λεφτά μοιράζουν! Το πρωί ανακοινώνουν κάτι , το μεσημέρι το ανασκευάζουν και το βράδυ το ξαναπαίρνουν πίσω βαφτίζοντας το προπαγάνδα! Κόβουν συντάξεις χηρείας κλπ αλλά καταθέτουν και ανθρωπιστικό νομοσχέδιο! 

Κάνουν αυξήσεις στους υψηλόβαθμους της ΔΕΗ ενώ ο Υπουργός δεν το ξέρει και το μαθαίνει απο το Χατζηνικολάου! Βαφτίζουν το κρέας ψάρι και λένε την Τροικα θεσμούς και δεν την εμφανίζουν στη χώρα αλλά μιλάει απο το skype ο Βαρουφάκης μαζί τους μέρα παρα μέρα! 

Και το χειρότερο το κρατάνε για το τέλος θα ψηφίσουν το μνημόνιο στην έναρξη της καλοκαιρινής περιόδου και οι τρυγμοί στο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι τέτοιοι που αν δεν πέσουν στην καλύτερη θα πάνε σε εκλογές με ορατό το κίνδυνο χρεωκοπίας και την ίδια στιγμή απο τώρα ακυρώνονται οι κρατήσεις τουριστών για τη φετινή περίοδο!

Και θα τινάξουν τον τουρισμό στον αέρα και θα πέσουν! Ωστόσο μπορεί να μην έχουν να πληρώσουν μισθούς και συντάξεις αλλά θα μείνουν στο γραφείο του Πρωθυπουργού καινούρια έπιπλα για τα οποία διέθεσαν μάλλον απο το πρωτογενές πλεόνασμα που κόψανε φέτος απο τους ασθενέστερους οικονομικά!
Μαθαίνω...ότι γίνεται κατάληψη στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στην Κουμουνδούρου...από συντρόφια αντιεξουσιαστές...για την άμεση κατάργηση των φυλακών υψίστης ασφαλείας....σου λενε τα συντρόφια ...τους λαθρο τους έβγαλες...τους τρομοκράτες ποτέ θα τους αμολήσεις?....βλεπω την Δευτέρα να κλείνουν οι φυλακές και να τους αμολάνε έξω με την δικαιολογία ότι είναι άθλιες οι συνθήκες...

Το χειρότερο από όλα είναι ότι ακόμα και σήμερα μετά από όλα αυτά υπάρχει κόσμος που θεωρεί ότι το μνημόνιο φταίει για την κατάστασή μας και τα δεινά που περνάμε και δεν λέει να καταλάβει ότι αυτό είναι απλά το αποτέλεσμα του προβλήματος , είναι απλά μια πίστωση χρόνου για να εφαρμόσουμε επιτέλους τα αυτονόητα και να μην καταστραφούμε ολοσχερώς. 

Δυστυχώς υπάρχουν πολλοί που επιμένουν αντιμνημονιακά (κοινός επιθυμούν άμεση κατάρρευση). Δεν με τρομάζει ο ΣΥΡΙΖΑ με τρομάζει ο κόσμος που τον στηρίζει και η άγνοια κινδύνου που έχει. Το μόνο που απομένει πλέον είναι προσωπικά ο κάθε σώφρον από εμάς να ψάξει εναλλακτικές για τον ίδιο και την οικογένειά του, αυτό κάνω κι εγώ και λυπάμαι που το λέω αλλά η μετανάστευση έχει αρχίσει όλο και πιο πολύ να διαφαίνεται ως μονοσήμαντη λύση.

N.M.

Δεν υπάρχουν σχόλια: