Σάββατο, 7 Μαρτίου 2015

Oι βαλίτσες έκρυβαν εκατομμύριαΡεπορτάζ: Παναγιώτης Βλαχουτσάκος

Νέα ήθη, νέα έθιμα φαίνεται ότι ισχύουν στο μέτωπο της φοροδιαφυγής καθώς αρκετοί είναι πλέον αυτοί που αντί να μεταφέρουν τα χρήματά τους μέσω τραπεζών, προτιμούν να τα... παίρνουν παραμάσχαλα στα ταξίδια τους.

Από τις έρευνες των «ράμπο» του ΣΔΟΕ εντοπίστηκαν 27 περιπτώσεις φορολογουμένων οι οποίοι είχαν κρύψει στις βαλίτσες τους εκατομμύρια ευρώΟ λόγος για 27 φορολογούμενους οι οποίοι επιχείρησαν να μεταφέρουν εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ στριμωγμένα μέσα σε... βαλίτσες ταξιδίων και εν τέλη πιάστηκαν στα δίχτυα του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος.

Πρόκειται για ένα όχι και τόσο νέο φαινόμενο το οποίο παρατηρήθηκε από τη στιγμή που τα στελέχη των ελεγκτικών μηχανισμών άρχισαν να κάνουν φύλλο και φτερό τις κινήσεις εμβασμάτων μέσω τραπεζικών ιδρυμάτων, ρίχνοντας παράλληλα τις πρώτες «καμπάνες» σε φοροφυγάδες.

Όπως εξηγούν στελέχη της Δίωξης, μιλώντας στο zougla.gr, «Πολλοί στην προσπάθεια τους είτε να εισάγουν χρήματα στη χώρα μας, είτε να τα εξάγουν στο εξωτερικό χωρίς να φορολογηθούν τα έκρυβαν σε βαλίτσες ταξιδίων και σφύριζαν αδιάφορα».«Βαποράκια»... φοροδιαφυγής


Δυστυχώς για τα... «βαποράκια» όμως, το Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος είχε ενημερωθεί για τις δραστηριότητες τους με αποτέλεσμα κλιμάκια από στελέχη της υπηρεσίας να έχουν ακροβολιστεί εδώ και αρκετό χρονικό διάστημα σε λιμάνια και αεροδρόμια ελέγχοντας τη διακίνηση ύποπτων κεφαλαίων.

Όπως επισημαίνουν οι ίδιες πηγές μάλιστα, από τις έρευνες των «ράμπο» του ΣΔΟΕ εντοπίστηκαν 27 περιπτώσεις φορολογουμένων οι οποίοι είχαν κρύψει στις βαλίτσες τους εκατομμύρια ευρώ, με αποτέλεσμα να καλούνται τώρα να βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη.

«Από την στιγμή που κάποιος θα εντοπισθεί να κουβαλάει πάνω του πάνω από 10.000 ευρώ στις αποσκευές του, το 25% των χρημάτων κατάσχεται ενώ το υπόλοιπο 75% δεσμεύεται μέχρι να εξεταστεί αν τα χρήματα είναι δηλωμένα» σημειώνουν χαρακτηριστικά.Μετέφερε τα χρήματα εφοπλιστή

Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες της ηλεκτρονικής μας εφημερίδας, προ μερικών μηνών εντοπίστηκε σε αεροδρόμιο άτομο το οποίο μετέφερε ένα μεγάλο χρηματικό ποσό που ξεπερνά τις 600.000 ευρώ.

Σε ερώτηση όμως των ελεγκτών για το ποιος κρύβεται πίσω από τη μεταφορά των χρημάτων, ο ελεγκτέος απάντησε ότι μετέφερε τα χρήματα για λογαριασμό Έλληνα εφοπλιστή...

Κάπου εδώ, η υπόθεση μπήκε στον πάγο, ωστόσο οι ισχυρισμοί του ελέγχονται ώστε να διαπιστωθεί εάν όντως πρόκειται για αχυράνθρωπο ισχυρού προσώπου που έκανε εξυπηρετήσεις με το αζημίωτο....

Δεν υπάρχουν σχόλια: