Κυριακή, 29 Μαρτίου 2015

Η Ντόρα κατέθεσε πλατφόρμα για μια… μη φοβική ΝΔ. Με αλλαγή ηγεσίας


Ο λόγος της υπήρξε πάντοτε γεμάτος γωνίες, χωρίς… στρογγυλοποιήσεις. Γι’ αυτό άλλωστε και στο σύνολο της προσωπικής πολιτικής διαδρομής της, η Ντόρα Μπακογιάννη δημιούργησε φανατικούς φίλους και εξίσου φανατικούς εχθρούς.

Ειδικά στη σημερινή συγκυρία, με τη Νέα Δημοκρατία να έχει διολισθήσει στα χειρότερα ποσοστά της ιστορίας της, και να βρίσκεται στο περιθώριο της δημόσιας σφαίρας, χωρίς ο λόγος της να ακούγεται, και με την απήχησή της να έχει συρρικνωθεί όπως ποτέ άλλοτε στο παρελθόν, φωνές σαν της Ντόρας Μπακογιάννη είναι εξαιρετικά χρήσιμες για να ταραχθούν τα λιμνάζοντα νερά.

Και να αφυπνιστεί η συνείδηση της Κεντροδεξιάς από τη… σάστιση στην οποία έχει βυθιστεί μετά τις εκλογές, με συμπεριφορές, στρατηγική και ρητορική που καμία σχέση δεν έχουν με την Παράταξη την οποία ίδρυσε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής, και τις αρχές της τίμησαν οι επόμενοι αρχηγοί της.

Η Νέα Δημοκρατία έχει χαρίσει στον ΣΥΡΙΖΑ την προσδοκία, όπως προεκλογικά του είχε χαρίσει την ελπίδα. Τότε, επενδύοντας στη στρατηγική του φόβου. Σήμερα, στην προοπτική αποτυχίας της κυβέρνησης, που θα συνεπάγεται φυσικά τη χρεοκοπία της Ελλάδας.

Γι’ αυτό και οι δημοσκοπήσεις εμφανίζουν πρωτοφανή ποσοστά αναξιοπιστίας για τη Νέα Δημοκρατία.

Και γι’ αυτό, αποκτά μεγαλύτερη σημασία η πλατφόρμα την οποία κατέθεσε η Ντόρα Μπακογιάννη στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, σήμερα το πρωί, μιλώντας για μια… μη φοβική Νέα Δημοκρατία. Και επισημαίνοντας την αναγκαιότητα αλλαγής ηγεσίας, για να γυρίσει η ΝΔ σελίδα.

Ακολουθούν τα κυριότερα αποσπάσματα από τη συνέντευξη της Ντόρας Μπακογιάννη στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ.

“Δεν κάνεις διάλογο με τρομοκράτες. Δεν κάνεις νομοσχέδιο που θέλει να τους βγάλει έξω από τις φυλακές. Κρούω τον κώδωνα του κινδύνου.

Ο λαός έδωσε εντολή στον ΣΥΡΙΖΑ για διαπραγμάτευση, όχι για ρήξη, ειδάλλως θα ψήφιζε άλλα κόμματα.
Θα σταθώ στην πρωτοπορία για την αλλαγή σελίδας στη Νέα Δημοκρατία.
Δεν μπορούμε να βρούμε λεφτά από πουθενά, παρά μόνο από τους εταίρους.
Ο κ. Παρασκευόπουλος αυτή τη στιμή κάνει διάλογο με τρομοκράτες.
Αν υπάρξει ανάγκη για οικουμενική κυβέρνηση, θα έχουμε πέσει στα βράχια.
Ο κ. Τσίπρας δεν πήρε εντολή για ρήξη.
Οι εκλογές αυτή τη στιγμή είναι καταστροφή”.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

και μόνη σου να τρέξεις πάλι δεύτερη θα έρθεις