Τρίτη, 10 Μαρτίου 2015

Τσίπρας: Ζητάμε να εκπληρωθούν στο ακέραιο οι ανεκπλήρωτες υποχρεώσεις προς τον ελληνικό λαόΗ Ευρώπη δεν πρέπει να κάνει τα ίδια λάθη με αυτά που οδήγησαν στον Β΄ Παγκόσμιο ΠόλεμοΙστορική χαρακτήρισε τη συνεδρίαση ο πρωθυπουργός λέγοντας ότι πήρε το λόγο όχι μόνο για λόγους συμβολικούς αλλά και για λόγους ουσιαστικούς. «Για να αποτίσω φόρο τιμής στα θύματα του Β΄ Παγκόσμιου Πολέμου αλλά και τους αγωνιστές της εθνικής αντίστασης» εξήγησε ο Αλέξης Τσίπρας.«Όταν τη θέση του διαλόγου μεταξύ των λαών παίρνει η θέση της υπεροχής και τους ιστορικού πεπρωμένου τότε αυτό που κυριαρχεί είναι ο πόλεμος και το σκοτάδι και η Ευρώπη το γνώρισε αυτό το σκοτάδι, το έζησε, το μίσησε» συμπλήρωσε ο κ. Τσίπρας.

«Αυτός ήταν ένας λόγος που εκκινήθηκαν οι διαδικασίες για να μην ηχήσουν ξανά οι σειρήνες του πολέμου» συνέχισε ο πρωθυπουργός και έστειλε το μήνυμα ότι «η Ευρώπη δεν πρέπει να κάνει σήμερα τα ίδια λάθη».

Η σύζητηση αφορά την πρόταση της Προέδρου της Βουλής Ζωής Κωνσταντοπούλου για την επανασύσταση, επανασυγκρότηση και αναβάθμιση της Διακομματικής Επιτροπής της Βουλής για τη διεκδίκηση των γερμανικών επανορθώσεων και αποζημιώσεων, την αποπληρωμή του κατοχικού δανείου και την επιστροφή των κλεμμένων αρχαιολογικών θησαυρών.

Σύμφωνα με την ενημέρωση από το Μέγαρο Μαξίμου η έναρξη της συνεδρίασης έχει προγραμματιστεί για τις 19:30.

1 σχόλιο:

ΣΑΛΟΝΙΚΙΟΣ είπε...

ΝΑ ΣΑΣ ΠΩ ΚΑΤΙ? ΕΓΩ ΟΥΤΕ ΣΥΡΙΖΑΙΟΣ ΕΙΜΑΙ ΟΥΤΕ ΣΥΡΙΖΑ ΨΗΦΙΣΑ. ΑΝ ΟΜΩΣ ΞΑΝΑΓΙΝΟΥΝ ΕΚΛΟΓΕΣ (ΑΥΡΙΟ) ΘΑ ΨΗΦΙΣΩ ΣΙΓΟΥΡΑ ΣΥΡΙΖΑ! ΑΥΤΟ ΟΧΙ ΓΙΑΤΙ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΘΑ ΑΛΛΑΞΟΥΝ ΠΟΛΛΑ ΜΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΑΛΛΑ ΔΙΟΤΙ ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΣΤΗΝ ΖΩΗ ΜΟΥ (ΕΙΜΑΙ 53) ΠΟΥ ΒΛΕΠΩ ΚΑΠΟΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΝΑ ΜΕ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΥΕΙ ΜΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΣΗΜΑΣΙΑ ΤΗΣ ΛΕΞΗΣ. ΜΙΛΑΕΙ..... ΣΤΗΝ ΚΥΡΙΟΛΕΞΙΑ..... ΜΕ ΤΟ ΣΤΟΜΑ ΜΟΥ!!