Τρίτη, 3 Μαρτίου 2015

Ο «πόνος» του Γιάνη Βαρουφάκη: «Έχασα το παιδί μου»!Ο Γιάνης Βαρουφάκης σε πρόσφατη συνέντευξή του άνοιξε την καρδιά του και μίλησε για τον χωρισμό του από την πρώτη του σύζυγο, αλλά και για την μονάκριβη κόρη του.

«Τρεις κομβικές στιγμές ξεχωρίζω στη ζωή μου. Η πρώτη ήταν η απόφαση που πήρα μετά τις βασικές σπουδές μου να ακολουθήσω πανεπιστημιακή καριέρα. Η δεύτερη είναι ότι έχασα ουσιαστικά την κόρη μου, την Ξένια. Ξέρετε, η κόρη μου είναι προϊόν μια κατάστασης για την οποία πάντα επέκρινα τα ζευγάρια που, αν και βρίσκονταν προ του χωρισμού, έκαναν παιδί. Το έβρισκα επαίσχυντο αυτό.. Μέχρι που μου έτυχε κι εμένα... Με τη σύζυγο μου είχαμε αποφασίσει να χωρίσουμε μετά από 10 χρόνια, όταν ξαφνικά έμεινε έγκυος. Προσπαθήσαμε να πειραματιστούμε με την πιθανότητα να είμαστε μαζί για το καλό του παιδιού. Μείναμε μαζί για έναν χρόνο στην Αθήνα μάλιστα, όμως δεν λειτούργησε. Η μητέρα της -που είναι ελληνικής καταγωγής, αλλά με περισσότερες ρίζες στην Αυστραλία- αποφάσισε να πάρει, την Ξένια και να επιστρέψει στην Αυστραλία.
Εκείνη την περίοδο, που έχασα το παιδί, η τελευταία στιγμή στο αεροδρόμιο ήταν καθοριστική για εμένα.Έχω ένα παιδί στο Σύδνεϋ και βρίσκομαι σε συνεχή ετεροτοπία: είμαι εδώ και εκεί ταυτόχρονα. Μιλάω καθημερινά μαζί της βέβαια -χθες μιλούσαμε 1 ώρα και 40 λεπτά στο skype, με κατηγορεί ότι πάσχω από λογοδιάρροια. Αρνείται προς το παρόν να μάθει ελληνικά - κάποια στιγμή με είχε πάρει τηλέφωνο, θυμωμένη με τους Πέρσες, που ήταν αρκετά ανόητοι για να αφήσουν τον Αλέξανδρο να τους νικήσει. Γιατί; Επειδή τώρα είναι υποχρεωμένη να κάνει μαθήματα ελληνικών κάθε Δευτέρα και Παρασκευή.» είπε ο Υπουργός Οικονομικών στο Ciao.

Αν και η απόφαση της Μαργαρίτας Πούλος - που είναι καθηγήτρια στο Σύδνεϋ- να επιστρέψει στην Αυστραλία να κόστισε πολύ στον Γιάνη Βαρουφάκη, όμως η σχέση που διατηρεί με την πρώην σύζυγο του είναι πολύ καλή. Η ίδια τον εκτιμά πολύ και δηλώνει μεταξύ άλλων: «Η θαυμάσια προσωπικότητα του συναγωνιζόταν τη δική μου».


Δεν υπάρχουν σχόλια: