ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ: Ο Άγγελος Γιαννακόπουλος επιτέλους στο εδώλιο μετά από 7 χρόνια "θάψιμο" της υπόθεσης

Τρίτη, 31 Μαρτίου 2015

Ο Άγγελος Γιαννακόπουλος επιτέλους στο εδώλιο μετά από 7 χρόνια "θάψιμο" της υπόθεσης


ΟΣΟΙ ΑΚΟΜΑ ΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΤΟΥΣ ΦΟΥΡΝΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΕΝΟΧΟΙ ΤΕΤΟΙΩΝ ΕΓΚΛΗΜΑΤΩΝ 
Για τα μάτια μιας χορεύτριας ρουμανικής καταγωγής, υποστήριξε στους δικαστές, ότι βρέθηκε στον κόσμο της νύχτας στήνοντας ένα από τα μεγαλύτερα κυκλώματα σωματεμπορίας ο 46χρονος Άγγελος Γιαννακόπουλος ιδιοκτήτης του «ΧΩΡΙΑΤΙΚΟΥ» και των «ΑΤΤΙΚΩΝ ΦΟΥΡΝΩΝ», ο οποίος έχει χαρακτηριστεί ως ο «βασιλιάς του στριπτίζ».

Φέρνοντας στην Ελλάδα νεαρές κοπέλες από την ανατολική Ευρώπη τις οποίες εξανάγκαζε να εκδίδονται στα στιπτιζάδικα που διατηρεί στην Αθήνα, ο 46χρονος φέρεται πως ήταν ο εγκέφαλος μιας καλά οργανωμένης εγκληματικής οργάνωσης με θύματα αλλοδαπές γυναίκες.

Σύμφωνα με δικαστικές πηγές του zougla.gr, είχε πετύχει ο ίδιος να μένει πάντα στη σκιά, καθώς η αλυσίδα των φούρνων του αποτελούσε τη «βιτρίνα» για το ξέπλυμα βρώμικου χρήματος.

 Εξάλλου, ο ετήσιος τζίρος από τους περίπου 20 φούρνους που έχει σε όλη τη χώρα ο 46χρονος μαζί με τον αδελφό του, στο όνομα όμως της μητέρας τους, σε συνδυασμό με ένα δίκτυο offshore εταιρειών μπορούσαν να κρύψουν για τα καλά τις «βρώμικες» δουλειές που γίνονταν, κάτω από τη μύτη της Αστυνομίας, στο κέντρο της Αθήνας.

Η αντίστροφη μέτρηση για τα μέλη του κυκλώματος άρχισε το πριν από 7 χρόνια, όταν μία από τις
αλλοδαπές, κακοποιημένη ζήτησε τη βοήθεια των αρχών, φέρνοντας έτσι στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων συνολικά 23 άτομα. 

Εκτός από τα δύο αδέλφια, ιδιοκτήτες της γνωστής αλυσίδας φούρνων, κατηγορούμενοι είναι στενοί συνεργάτες τους, υπάλληλοι σε δύο στριπτιζάδικα αλλά και δύο γυναίκες αλλοδαπές που απασχολούνταν στην πίστα των καταστημάτων ως στριπτιζέζ. 


Οι κατηγορίες σε βάρος τους αφορούν ανά περίπτωση, εγκληματική Οργάνωση, σωματεμπορία» , παράβαση του νόμου που αφορά την είσοδο, διαμονή και κοινωνική επανένταξη υπηκόων τρίτων χωρών καθώς και για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος.

«Για την αγάπη μιας γυναίκας τα έκανα όλα», είπε, απολογούμενος ο 46χρονος ιδιοκτήτης των στριπτιτζάδικων , οποίος αρνήθηκε όσα του αποδίδονται, υποστηρίζοντας πως μία από τις χορεύτριες που δούλευαν στο μαγαζί του ήθελε να τον εκδικηθεί επειδή την έδιωξε.

 Δεν παρέλειψε βέβαια να αναφέρει στην απολογία του από πόσο χαμηλά ξεκίνησε. «Ξεκίνησα να δουλεύω από 15 ετών ως εργάτης σε φούρνους. Ήρθα στην Αθήνα, δούλεψα σκληρά, έκανα οικονομίες και άνοιξα τους φούρνους», είπε.

Το ταξίδι του όμως στη Ρουμανία και ο έρωτάς του μια στρίπερ έγιναν η αφορμή να αλλάξει πορεία και να στραφεί σε πιο επικερδείς τομείς. «Πήγα στη Ρουμανία όπου ερωτεύθηκα μια Ρουμάνα. Την έφερα στην Αθήνα αλλά δεν ήθελε να δουλέψει στους φούρνους. Έτσι, άνοιξα για εκείνην τα μαγαζιά. Για την αγάπη μιας γυναίκας τα έκανα όλα».ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Την offshore γιατί την ανοίξατε;

ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΕΝΟΣ: Γιατί έτσι μου είπε να κάνω ο λογιστής μου.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Οι κοπέλες τι έκαναν στα μαγαζιά σας; Τι είναι το «απλό» και τι το «σπέσιαλ».

ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΕΝΟΣ: Κυρία πρόεδρε, πώς να σας πω…

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Κατηγορούμενε, μη διστάζετε. Είστε ένας επιχειρηματίας της νύχτας. Μη ντρέπεστε. Ένα επάγγελμα είναι κι αυτό.

ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΕΝΟΣ: Το «απλό» σημαίνει ότι χορεύει η κοπέλα ενώ στο «σπέσιαλ» βγάζει και τα ρούχα της.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Ο πελάτης μόνο βλέπει ή αγγίζει κιόλας;

ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΕΝΟΣ: Αυτό είναι στην πρωτοβουλία της κοπέλας

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Πόσες κοπέλες είχατε;

ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΕΝΟΣ: 50 κοπέλες στο κάθε μαγαζί. Την δουλειά αυτή όμως την έχω παρατήσει.

Ο 46χρονος εμφανίστηκε και ως θύμα της εκδικητικότητας μίας από τις χορεύτριες του μαγαζιού. « Την καταγγελία σε βάρος μου την έκανε κοπέλα που εργαζόταν στο μαγαζί και επειδή έπινε πολύ και δημιουργούσε προβλήματα την έδιωξα. Το έκανε από εκδίκηση.

Εισαγγελέας: Μπορεί μια κοπέλα που μεθάει να κάνει τέτοια σκηνικά και να δώσει στις αρχές τέτοιες λεπτομέρειες;

Κατηγορούμενος: Ήταν πικραμένη που την έδιωξα από τη δουλειά...

Το φταίξιμο στις…γυναίκες έριξε στην απολογία του και ο αδερφός του Παναγιώτης Γιαννακόπουλος , ο οποίος όμως τα έριξε και στους ανταγωνιστές τους αρτοποιούς. "Μια χαρά ήταν με τις επιχειρήσεις του στους φούρνους έκανε λάθος που έμπλεξε με αυτά. Πίσω από αυτό το λάθος του αδερφού μου κρύβεται μια γυναίκα".

Όσο για τους υπόλοιπους κατηγορουμένους, όλοι υποστήριξαν πως δεν είδαν, δεν άκουσαν, δεν ξέρουν τίποτα. Δήλωσαν απλοί υπάλληλοι στα μαγαζιά αυτά, σερβιτόροι, χορεύτριες, τσεκαδόροι, παρκαδόροι κλπ. για να εισπράξουν την παρατήρηση της προέδρου της έδρας "τελικά παρθεναγωγείο ήταν".

Νωρίς το πρωί κατέθεσαν οι δύο αστυνομικοί που συμμετείχαν στην επιχείρηση στα στριπτιζάδικα, προσποιούμενοι αρχικά τους πελάτες. ύμφωνα με τους μάρτυρες αστυνομικούς οι κοπέλες προχωρούσαν σε πριβέ στριπτίζ, θώπευαν πελάτες αλλά δεν έδειξαν να είναι κακοποιημένες...Ως μάρτυρας κατέθεσε και μια χορεύτρια που εργαζόταν στα στριπτιζάδικα «Αλκατράζ» και «ΣΤΑΡ» εισπράττοντας πάνω από 50 ευρώ τη βραδιά. Στην ερώτηση πάντως του προέδρου τι χορό έκανε, η γυναίκα απορημένη απάντησε: « στριπτίζ»...

Πρόεδρος: Καλά κυρία μάρτυς, γιατί απορείτε; Εσείς που ασχολείστε με την καλλιτεχνία δεν γνωρίζετε ότι υπάρχουν και άλλα είδη χορού;

Εισαγγελέας: Εδώ ακούστηκε από τους αστυνομικούς για πριβέ χορούς. Ότι δηλαδή τριβόσασταν με τους πελάτες και τους κατεβάζετε το βρακί, γιατί απορείτε;

Το κατηγορητήριο που έχει σχηματιστεί είναι βαρύ για τα μέλη του κυκλώματος τονίζοντας πως ι οι 23 κατηγορούμενοι συγκρότησαν δομημένη εγκληματική οργάνωση, με αρχηγό τον Άγγελο Γ., με διακριτούς ρόλους, και διαρκή δράση, με σκοπό τη διάπραξη πλειόνων κακουργημάτων και συγκεκριμένα την οικονομική και γενετήσια εκμετάλλευση αλλοδαπών γυναικών, από χώρες της Ανατολικής Ευρώπης και των Βαλκανίων.Τις γυναίκες αυτές τις εντόπιζαν μέλη της οργάνωσης στις χώρες προέλευσης και ιδιαίτερα μέσω του γραφείου «ευρέσεως εργασίας», με την επωνυμία “WEST LINE” με ιδιοκτήτρια την ΝΑΓΚΜΠΙΝΑ ΜΑΡΙΝΑ, και εκμεταλλευόμενοι την ευάλωτη οικονομική και κοινωνική τους θέση και με τη χρήση απατηλών μέσων ότι θα μεταβούν στο εξωτερικό, προκειμένου να εργαστούν ως χορεύτριες, αποσπούσαν τη συναίνεση αυτών. Στη συνέχεια αφού τις προμήθευαν με τα απαραίτητα ταξιδιωτικά έγγραφα και εισιτήρια, τις απέστελλαν στη χώρα μας, όπου άλλα μέλη της οργάνωσης, τις παραλάμβαναν από τον Αερολιμένα Αθηνών και τις εγκαθιστούσαν σε διαμερίσματα, που είτε ενοικίαζαν είτε είναι ιδιοκτησίας τους. Τις γυναίκες νομιμοποιούσαν στη χώρα μας, με την έκδοση πλαστών Λιθουανικών διαβατηρίων και αιτήσεων πολιτικού ασύλου, παρακρατώντας τα νόμιμα έγγραφα τους και με τη χρήση βίας, απειλής βίας σε βάρος τους, την προμήθεια ναρκωτικών ουσιών, τις εξανάγκαζαν να προβαίνουν σε ερωτικά ραντεβού και ασελγείς πράξεις, με πελάτες των νυχτερινών κέντρων (strip-tease) «ALCATRAZ» και «STAR», που διατηρούσε η οργάνωση στην περιοχή της Αττικής, εισπράττοντας τα έσοδα της οικονομικής και γενετήσιας εκμετάλλευσης τους. προκειμένου να αποφεύγουν τους ελέγχους των διωκτικών αρχών, είχαν συστήσει την Κυπριακών συμφερόντων offshore εταιρεία «DESENA LIMITED», με έδρα την οδό Ιουλιανού στην Αθήνα, η οποία φαίνεται να εκμεταλλεύεται τα νυχτερινά κέντρα και ως νόμιμους εκπρόσωπους και ιδιοκτήτες αυτών, εμφανίζονταν «αχυράνθρωποι» οι οποίοι ήταν υπό τον πλήρη έλεγχό της εγκληματικής οργάνωσης αυτής.Τα κέρδη από τις παράνομες δραστηριότητες τους, νομιμοποιούνταν – ξεπλένονταν, μέσω της εταιρείας «ΤΟ ΧΩΡΙΑΤΙΚΟ ΑΡΤΟΠΟΙΕΙΑ – ΖΑΧ/ΚΗ ΕΠΕ», που ήταν εκείνη την περίοδο ιδιοκτησίας του αρχηγού της οργάνωσης Άγγελου Γιαννακόπουλου  και του αδελφού του (ενώ σήμερα της μητέρας τους), οι οποίοι τα κέρδη αυτά τα έχουν επενδύσει στη δημιουργία αρτοποιείων και ακινήτων.

Στις 15-6-2008, η υπήκοος Ρωσίας C M, αιτούμενη προστασία και αρωγή από τις αρχές τις Ελλάδος, κατέθεσε ενόρκως ότι από τον Απρίλιο 2008 μέλη της ανωτέρω εγκληματικής οργάνωσης την στρατολόγησαν μέσω του γραφείου ευρέσεως εργασίας στη Ρωσία την εφοδίασαν με τουριστική βίζα και με το τηλέφωνο του στενού συνεργάτου του αρχηγού FLIOSTOR IGOR, που θα κανόνιζε την παραλαβή της από το αεροδρόμιο των Αθηνών, την παρέλαβαν μέλη της οργάνωσης τα οποία την εγκατέστησαν σε διαμέρισμα του 5ου ορόφου στο Καλαμάκι Αττικής, στο οποίο ήδη διέμεναν και άλλες αλλοδαπές γυναίκες. Ενώ τις επόμενες μέρες εργάστηκε στο μαγαζί STAR.

Ο FLIOSTOR IGOR της σύστησε τον Άγγελο Γιαννακόπουλο  ως το αφεντικό. Την εξανάγκαζαν να κάνει ερωτικά ραντεβού (βίζιτες) και τον Ιούνιο 2008 βγήκε από το μαγαζί χωρίς να ενημερώσει και χωρίς συνοδεία τότε την χτύπησαν και την απείλησαν, την μετέφεραν δε σε άλλο διαμέρισμα επί της Ηρακλείου 29 στην Αθήνα. 

Eκεί την επιτηρούσαν και την μετέφεραν από το σπίτι στο μαγαζί (strip-tease) «ALCATRAZ» και αντίστροφα της αφαίρεσαν το κινητό τηλέφωνο, μέχρι που απέδρασε και ζήτησε βοήθεια από τις αρχές.

Ταυτόχρονα γυναίκα πολωνικής καταγωγής επικοινωνώντας με την Πρεσβεία της Πολωνίας ανέφερε ότι γυναίκες εκδίδονται παρά τη θέλησή τους στους δύο οίκους ανοχής και τις μετέφεραν μετά στο σπίτι της Ηρακλείου 29 ένας από το κύκλωμα λέγεται Άγγελος Γιαννακόπουλο.

Η δίκη θα συνεχιστεί στις 20 Απριλίου οπότε και αναμένεται πιθανότατα να εκδοθεί η απόφαση του δικαστηρίου.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΟΛΕΣ ΟΙ ΟΥΚΡΑΝΕΣ ΠΟΥ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΑΛΚΑΤΡΑΖ, FBI KAI STAR ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΝΟΜΙΜΑ ΧΑΡΤΙΑ ΚΑΙ ΕΩΣ ΤΙΣ 02:00 ΚΑΘΟΝΤΑΙ ΣΤΑ ΜΑΓΑΖΙΑ ΑΥΤΑ ΜΕ ΤΑ ΡΟΥΧΑ (ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΤΙΣ ΠΑΕΙ ΜΕΣΑ ΤΟ ΗΘΩΝ) ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΠΕΛΑΤΗΣΕΣ ... ΕΝΩ ΚΑΝΟΥΝ ΚΟΝΣΟΜΑΣΙΟΝ ... ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΙΣ 02:00 ΚΑΝΟΥΝ ΣΕΞ ΕΝΤΟΣ ΤΟΥ ΜΑΓΑΖΙΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΒΓΑΛΟΥΝ ΤΟ ΜΕΡΟΚΑΜΑΤΟ. ΕΤΟΙΜΑΖΟΝΤΑΙ ΝΑ ΑΝΟΙΞΟΥΝ ΣΤΗ ΣΥΓΓΡΟΥ ΧΑΜΗΛΑ ΜΑΓΑΖΙ ΠΟΥ ΘΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΣΑΝ ΣΤΟΥΝΤΙΟ, ΚΑΖΙΝΟ ΚΑΙ ΣΤΡΙΠ ... ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ ... ΑΚΟΥΓΕΤΑΙ ΟΤΙ ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΟΥΚΡΑΝΕΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΕΡΕΙ ΚΟΥΒΑΛΑΝΕ ΗΠΑΤΙΤΙΔΑ !
ΑΠΟ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΠΟΥ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΣΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΜΑΓΑΖΙΑ ΔΙΑΔΙΔΕΤΑΙ ΟΤΙ ΤΟ ΑΦΕΝΤΙΚΟ ΛΑΔΩΣΕ ΤΗΝ ΠΡΟΕΔΡΟ 1.500.000 ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΝΑ ΓΛΥΤΩΣΕΙ ΤΗ ΦΥΛΑΚΗ.

ΤΑ ΑΛΚΑΤΡΑΖ, FBI KAI STAR ΠΑΛΙ ΑΚΟΥΓΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΕΡΙΞ ΤΗΣ ΣΥΜΜΟΡΙΑΣ ΟΤΙ ΕΧΟΥΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΚΥΚΛΩΜΑ ΤΟΥ ΒΛΑΣΤΟΥ ... ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ!

ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΑΠΟ ΟΛΑ ΠΟΥ ΛΕΕΙ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΤΗΣ ΣΥΜΜΟΡΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΤΟ ΑΦΕΝΤΙΚΟ ΜΕ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΤΟΥ ΒΛΑΣΤΟΥ, ΓΙΑ ΝΑ ΤΑ ΞΕΠΛΥΝΕΙ, ... ΑΝΟΙΞΕ ΤΟΥΣ ΦΟΥΡΝΟΥΣ ... ΟΠΟΥ ΠΡΙΝ ΛΙΓΟ ΚΑΙΡΟ ΤΟΥΣ ΠΟΥΛΗΣΕ ΚΑΙ ΕΤΟΙΜΑΖΕΤΑΙ ΓΙΑ ΝΕΑ ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΑ ΚΟΛΠΑ !!!

ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΡΕΖΙΛΙΚΙΑ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΤΟΥ ΔΙΝΕΙ ΚΑΙ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΔΕΙΑ ΛΟΤΤΑΡΙΑΣ ΚΑΙ Ο ΤΥΠΟΣ ΘΑ ΑΝΟΙΞΕΙ ΚΑΤΙ ΜΕΤΑΞΥ ΛΟΤΤΑΡΙΑΣ, ΣΤΟΥΝΤΙΟ ΚΑΙ ΣΤΡΙΠ ΧΑΜΗΛΑ ΣΤΗ ΣΥΓΓΡΟΥ ΣΥΝΤΟΜΑ ! ΝΑ ΧΑΙΡΕΣΤΕ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΚΑΘΙΚΙΑ !!!!!!!!!!!!!!!