Τρίτη, 24 Φεβρουαρίου 2015

Βαρουφάκης στο CNN: Το εκλογικό σώμα είναι ενθουσιασμένο με την συμφωνία


ΦΩΤΟ - ΑΡΧΕΙΟΥ

Λίγες ώρες πριν την αποστολή της τελικής λίστας μεταρρυθμίσεων από την ελληνική κυβέρνηση στους ευρωπαίους εταίρους, ο Γιάνης Βαρουφάκης παραχώρησε συνέντευξη στο CNN, στην οποία εξέφρασε την αισιοδοξία του για την έγκρισή της.Η τελική λίστα των μεταρρυθμίσεων που πρέπει να αποστείλει... προς έγκριση η ελληνική κυβέρνηση στους δανειστές, είναι ακόμη υπό επεξεργασία από το κυβερνητικό επιτελείο.

Οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν πως στην τελική της μορφή θα σταλεί το πρωί της Τρίτης, ενώ το απόγευμα της ίδιας ημέρας θα γίνει τηλεδιάσκεψη με τους εκπροσώπους των ευρωπαίων εταίρων, για να συζητηθεί το περιεχόμενο της λίστας.

Μέχρι τότε, ο υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης, παραχώρησε συνέντευξη στο CNN και την δημοσιογράφο Κριστιάν Αμανπούρ.

Μάλιστα η ίδια η δημοσιογράφος φρόντισε να προαναγγείλλει την συνέντευξη αυτή, στον προσωπικό της λογαριασμό στο twitter.

Αισιοδοξία Βαρουφάκη

Στην συνέντευξη αυτή, ο "τσάρος" της ελληνικής Οικονομίας, τόνισε πως η Ελλάδα παραδίδει μια ευσύνοπτη και περιεκτική λίστα μεταρρυθμίσεων στους εταίρους μας, η οποία θεωρεί ότι θα εγκριθεί.


Βαρουφάκης: Πιστεύω ότι οι διαπραγματεύσεις για τις επόμενες φάσεις και για το πρόγραμμα μετά το πρόγραμμα - γέφυρα θα ευοδωθούν
Δήλωσε ακόμη πως δίνεται "χώρος και χρόνος ανάσας στην Ελλάδα, ώστε να μπορεί να περάσει στην επόμενη φάση της διαπραγμάτευσης για την αναδιάρθωση του χρέους, αλλά και της διαπραγμάτευσης σχετικά με τα «ασφυκτικά», πρωτογενή πλεονάσματα, που είχαν διαπραγματευτεί οι προηγούμενες κυβερνήσεις".

Στην ερώτηση της δημοσιογράφου, Κριστιάν Αμανπούρ, σχετικά με τα προβλήματα που θα έχει στην εκλογική βάση του ΣΥΡΙΖΑ και στους Έλληνες πολίτες το γεγονός ότι γίνεται επέκταση του παρόντος προγράμματος, ο Έλληνας ΥΠΟΙΚ εμφανίστηκε σίγουρος.

Συγκεκριμένα απάντησε ότι "το εκλογικό σώμα στην Ελλάδα είναι ενθουσιασμένο με την ανάκτηση της αξιοπρέπειας και της σχέσης ισοτιμίας που έχει πετύχει η νέα διαπραγματευτική ομάδα της Ελλάδας, στις συζητήσεις του με τους θεσμούς".

Δεν υπάρχουν σχόλια: