Τετάρτη, 18 Φεβρουαρίου 2015

Ο Κυριάκος εξηγεί γιατί δεν ψηφίζει τον Προκόπη Παυλόπουλο!

ΜΠΡΑΒΟ ΚΥΡΙΑΚΟ ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ ΠΡΟΒΑΤΟ 

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης με ανακοίνωσή του γνωστοποιεί πως δεν θα δώσει το παρών στην ψηφοφορία για εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας και παράλληλα εξηγεί τους λόγους που δεν επιθυμεί να τον ψηφίσει.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ εξηγεί τη στάση του και αναφέρει τρεις συγκεκριμένους λόγους που δεν θα δώσει την ψήφο του στον Προκόπη Παυλόπουλο.

Αναλυτικά η ανακοίνωση έχει ως εξής:

«Τιμώ τον κ. Προκόπη Παυλόπουλο ως καθηγητή και ως δάσκαλο. Πρόκειται για εξαίρετο νομικό με βαθιά επιστημονική κατάρτιση.

Δεν έχω πειστεί, όμως, μέσα από την πολιτική του διαδρομή, ότι είναι ο πιο κατάλληλος για Πρόεδρος της Δημοκρατίας για τρείς λόγους: Δεν αντιστάθηκε στις “σειρήνες” του πελατειακού κράτους, χειρίστηκε με ανεπάρκεια μια από τις μεγαλύτερες κρίσεις της σύγχρονης ιστορίας μας, το Δεκέμβριο του 2008, και τέλος δεν εκφράζει τη θέση της Ελλάδας στη ενωμένη Ευρώπη με τον τρόπο που εγώ θα επιθυμούσα.

Πίστευα πάντα ότι στη δεδομένη χρονική συγκυρία ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα ήταν καλύτερο να μην είναι πολιτικό πρόσωπο. Φοβάμαι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχασε μια μεγάλη ευκαιρία να επιλέξει μια σπουδαία Ελληνίδα ή έναν σπουδαίο Έλληνα από την κοινωνία των πολιτών για να σηματοδοτήσει πράγματι την ελπίδα ότι κάτι καινούργιο γεννιέται στην Πατρίδα μας.

Είναι δεδομένο ότι ο κ. Προκόπης Παυλόπουλος θα εκλεγεί Πρόεδρος της Δημοκρατίας. Θα τον συγχαρώ, ελπίζοντας να διαψεύσει τις όποιες αμφιβολίες μου. Εύχομαι πραγματικά να είναι ένας πολύ καλός Πρόεδρος.

Δεν θα προσέλθω στην ψηφοφορία γιατί σε προσωπικό επίπεδο δεν θέλω να τον καταψηφίσω».

Δεν υπάρχουν σχόλια: