Τετάρτη, 25 Φεβρουαρίου 2015

Η Λεπέν “χρησιμοποιεί” τον ΣΥΡΙΖΑ για να πείσει τους Γάλλους για “νομισματική ανεξαρτησία”


Σκληρή κριτική στη στάση του ΣΥΡΙΖΑ άσκησε η ηγέτιδα του ακροδεξιού Εθνικού Μετώπου της Γαλλίας, Μαρίν Λεπέν, σημειώνοντας πως επέλεξε την παραμονή στο ευρώ και πρόδωσε τις δεσμεύσεις τις οποίες είχε αναλάβει κατά την προεκλογική του εκστρατεία.

Η υποψήφια πρόεδρος της Γαλλίας το 2017 και ευρωβουλευτίνα κάνει επίσης λόγο για απόλυτη συνθηκολόγηση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ με την Ευρωπαϊκή Ένωση και τη Γερμανία. Η ίδια εκτίμησε ότι η νέα ελληνική κυβέρνηση σύντομα θα χάσει τη δημοτικότητά της.

«Όπως είχαμε αναλύσει από την ημέρα της έλευσης του ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία στην Ελλάδα, η νέα κυβέρνηση βρισκόταν αντιμέτωπη με μία επιλογή: είτε να παραμείνει εντός του ζουρλομανδύα του ευρώ και να προδώσει γρήγορα τις υποσχέσεις της κατά της λιτότητας, είτε να ανακτήσει τη νομισματική ελευθερία για να μπορέσει να αλλάξει πραγματικά πολιτική», τόνισε η Λεπέν.

Στις δηλώσεις της η Λεπέν χρησιμοποίησε το παράδειγμα της Ελλάδας προκειμένου να πείσει τους Γάλλους πολίτες πως πρέπει να κατανοήσουν την ασυμβατότητα του ευρώ με τη δημοκρατία και την ευημερία!

Ακόμη, επιτέθηκε στους ηγέτες της Κεντροδεξιάς, της Κεντροαριστεράς και της Αριστεράς στη Γαλλία, οι οποίοι, κατά την ίδια, είναι «βουτηγμένοι στα ψέματα», καθώς δεν υπερασπίζονται τη νομισματική ανεξαρτησία της χώρας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: