Παρασκευή, 6 Φεβρουαρίου 2015

Οι «Εφιάλτες» της παράταξης θα χάσουν πάλι


Όποιος σκάβει το λάκκο του αλλουνού, πέφτει ο ίδιος μέσα

Η φράση «κλειδί» του Αντώνη Σαμαρά στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ ήταν αυτή που αναφερόταν στον πόλεμο που βρίσκεται σε εξέλιξη εναντίον του και κατά του κόμματος, με προφανή στόχο να τεθεί η αξιωματική αντιπολίτευση σε κατάσταση κρίσης.

«Χτυπάνε εμένα όπως χτύπησαν και προηγούμενους αρχηγούς της παράταξης. Θέλουν τη ΝΔ σε δίνη αμφισβήτησης. Γιατί αυτό θα δώσει περιθώρια και χρόνο στην κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ να αντιμετωπίσει τις δυσκολίες που έχει να αντιμετωπίσει…», είπε ο πρώην Πρωθυπουργός στη χθεσινή ομιλία του στην Κ.Ο. της ΝΔ και συμπλήρωσε ότι «η διάλυση του πολιτικού συστήματος είναι η συνειδητή επιλογή τους. Γιατί όταν το πολιτικό σύστημα διαλύεται, τότε αναδεικνύονται άλλα παράκεντρα εξουσίας».

Το «παιχνίδι» συγκεκριμένων οικονομικών κέντρων είναι σαφές και πλέον, ότι δεν μπόρεσαν να καταφέρουν επί πέντε χρόνια, δηλ. την ανατροπή του Αντ. Σαμαρά, θα επιχειρήσουν να το πετύχουν αυτή την περίοδο, αξιοποιώντας την ήττα της ΝΔ.

Στην Κ.Ο. της ΝΔ και ευρύτερα στο κόμμα υπάρχουν πολλοί «πρόθυμοι» να συνεργαστούν με διάφορα «παράκεντρα» ώστε να εξουδετερωθεί ο Αντ. Σαμαράς και να βγει από τη μέση…

Μετά την ήττα της ΝΔ εμφανίστηκαν σαν τα…σαλιγκάρια μετά τη βροχή για να διαμορφώσουν κλίμα κατά του Σαμαρά και να ρίξουν νερό στο μύλο της εσωστρέφειας.

Οι «Εφιάλτες» της παράταξης είναι γνωστοί. Η πιάτσα είναι μικρή και πολλά αποκαλύπτονται σε σύντομο χρονικό διάστημα: διαδρομές, επαφές, συνάξεις, μυστικά ραντεβού, δωράκια και περίεργες και ανεξήγητες κολεγιές!

Ωστόσο, οι δελφίνοι και οι βαρόνοι - που κανείς τους δεν υποστήριξε ως όφειλε την κυβερνητική προσπάθεια την περίοδο 2012-2014- μέχρι στιγμής αδυνατούν να τα βρουν μεταξύ τους αφού πρέπει να αποφασίσουν ποιος πρέπει να βγει πρώτος μπροστά. Πολλοί ξεχνάνε ότι όποιος βγει μπροστά θα έχει να αντιμετωπίσει ένα Σαμαρά που θα πάει σε διαδικασία εκλογής από τη βάση της παράταξης, με ότι αυτό σημαίνει για τους επίδοξους δελφίνους και βαρόνους.

Στο παρασκήνιο γίνεται προσπάθεια στο έκτακτο συνέδριο του κόμματος, όποτε αυτό γίνει, να περάσουν μια απόφαση ώστε να αλλάξει το καταστατικό της ΝΔ και η εκλογή να γίνεται πλέον όχι από τη βάση, αλλά από τους συνέδρους. Άρα, μικρό εκλογικό σώμα και εν πολλοίς ελεγχόμενο…

Στο περιβάλλον του Αντ. Σαμαρά παρακολουθούν με προσοχή τις κινήσεις που γίνονται, αλλά εκτιμούν ότι ουδείς είναι σε θέση να τον αμφισβητήσει ευθέως, παρά τις προσπάθειες που θα καταβληθούν. Και όσο η χώρα θα κινδυνεύει να πέσει στο γκρεμό και να οδηγηθεί στη χρεοκοπία, δεν είναι λύση η εσωκομματική αναταραχή.

M.A.

Δεν υπάρχουν σχόλια: