ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ: Προβάδισμα 61% (!) Τσίπρα απέναντι σε Σαμαρά στην πρωθυπουργική καταλληλότητα

Κυριακή, 22 Φεβρουαρίου 2015

Προβάδισμα 61% (!) Τσίπρα απέναντι σε Σαμαρά στην πρωθυπουργική καταλληλότητα


Στο 73% βρίσκεται η πρωθυπουργική καταλληλότητα του Αλέξη Τσίπρα, σύμφωνα με τα ευρήματα δημοσκόπησης της Public Issue για την “Αυγή της Κυριακής”, με τον Αντώνη Σαμαρά να έχει διολισθήσει στο 12%.

Δηλαδή, η διαφορά των δυο σε πρωθυπουργική καταλληλότητα βρίσκεται στο χαώδες 61%.

Αναφορικά με τη δημοφιλία τους, ο Αλέξης Τσίπρας βρίσκεται στο 87%, και ο Αντώνης Σαμαράς στο 24%, δηλαδή η διαφορά τους κινείται στα επίπεδα του 63%.

Τους χειρισμούς της κυβέρνησης στη διαπραγμάτευση με τους Ευρωπαίους εταίρους εγκρίνει το 80% των πολιτών.

Επιπροσθέτως, το 64% θεωρεί ότι η χώρα κινείται πλέον προς τη σωστή κατεύθυνση, ενώ το 86% δηλώνουν εθνικά υπερήφανοι.

Συνολικά, η δημοσκόπηση περιλαμβάνει ευρήματα-σοκ για τη Νέα Δημοκρατία, με τα συμπεράσματα να είναι ακόμη ακόμη χειρότερα για τον Αντώνη Σαμαρά.

Όπως δείχνει η μέτρηση, οι αρνητικές γνώμες για τον Αντώνη Σαμαρά “χτυπούν κόκκινο”, στο 74%, ενώ η δημοφιλία του πρώην πρωθυπουργού έχει υποχωρήσει στο 24%, χάνοντας 19% μετά τις εκλογές.

Σύμφωνα με τα ευρήματα της μέτρησης, η κυβέρνηση απολαμβάνει μεγάλης αποδοχής των πολιτών, το χειρότερο ωστόσο για τη Νέα Δημοκρατία είναι ότι το κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης έχει διολισθήσει στο ιστορικό αρνητικό του 74% στις αρνητικές γνώμες των πολιτών.

Δηλαδή, περισσότεροι από 7 στους 10 πολίτες προσεγγίζουν αρνητικά τους χειρισμούς της ηγεσίας του Αντώνη Σαμαρά μετά τη βαριά ήττα στις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου, καθώς και τη στάση που κρατάει η Νέα Δημοκρατία απέναντι στην κυβέρνηση.

Αξίζει να σημειωθεί ότι της συγκεκριμένης δημοσκόπησης της Public Issue είχε προηγηθεί  αντίστοιχη της Marc για τον τηλεοπτικό σταθμό Alpha, που έδειξε τη Νέα Δημοκρατία να έχει διολισθήσει στο ιστορικό χαμηλό του 18%  στην πρόθεση ψήφου, και τη διαφορά υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ να έχει εκτοξευτεί στο αδιανόητο 27%.

Δεν υπάρχουν σχόλια: