Τρίτη, 17 Φεβρουαρίου 2015

Στο 50% οι πιθανότητες για ένα Grexit, λέει η Commerzbank


Και το Ινστιτούτο Ντελόρ αναφέρεται στην πιθανότητα εξόδου της Ελλάδας από την Ευρωζώνηκαι παρουσιάζει τα τρία σενάρια που σχετίζονται με πιθανό GrexitΑπαντήσεις στα βασικά ερωτήματα που αφορούν στις εξελίξεις στην Ελλάδα προσπαθεί να δώσει η Commerzbank σε νέα της ανάλυση με σημερινή ημερομηνία.
Καθώς βρίσκεται σε εξέλιξη το θρίλερ με τη διαπραγμάτευση με τους εταίρους στις Βρυξέλλες η Commerzbank, σύμφωνα με όσα μεταδίδει σχετικό δημοσίευμα της Handelsblatt, εκτιμά ότι μια ενδεχόμενη έξοδος της Ελλάδας από την ευρωζώνη φτάνει σύμφωνα με τις πιθανότητες το ποσοστό του 50%.

«Την τελευταία εβδομάδα το ρίσκο ενός Grexit άγγιζε το 25%, τώρα οδηγούμαστε σε ένα ποσοστό του 50%», σχολιάζει χαρακτηριστικά το άρθρο.

Η Commerzbank αναφέρει πως δεν μπορεί να αποκλειστεί η πιθανότητα οι διαπραγματεύσεις για ένα νέο πρόγραμμα διάσωσης να καταρρεύσουν και η Ελλάδα να εγκαταλείψει το ευρώ (πιθανότητα 50%).

Στην πιθανότητα Grexit αναφέρεται και το Ινστιτούτο Ντελόρ.

Αρθρο υπό τον τίτλο «Grexit; Προσοχή στις απότομες κλίσεις» διερωτάται κατά πόσον θα ήταν εφικτό μία έξοδος της Ελλάδας από τη ζώνη του ευρώ από νομικής, οικονομικής και πολιτικής άποψης.

Το άρθρο περιλαμβάνει τρία σενάρια:

1. Η Ελλάδα «πηδάει» από μόνη της: Αποφασίζει δηλαδή από μόνη της και υπό την πίεση των ίδιων της των υποσχέσεων να χρησιμοποιήσει ένα νέο παράλληλο νόμισμα.
2. Η Ευρωζώνη και η ΕΚΤ αναγκάζουν την Ελλάδα να βγει από το ευρώ, περιορίζοντας την πρόσβαση στη ρευστότητα.
3. Το ατύχημα: Η μικροπολιτική και από τις δύο πλευρές οδηγεί σε έναν τραπεζικό πανικό και δεν αφήνει καμία εναλλακτική από την εισαγωγή ενός παράλληλου νομίσματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: