Τετάρτη, 14 Ιανουαρίου 2015

Κλιμάκωση της εκστρατείας με πρώτο βιολί ΣαμαράΓράφει ο Τάσος Τσιφόρος

Σε αλλαγή των σχεδιασμών του για εξαντλητικές περιοδείες ανά την Ελλάδα μέχρι και τη 12η ώρα πριν τις κάλπες προχωρά ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, στοχεύοντας πλέον στα ευρύτερα κοινά. Με άλλα λόγια, η ώρα της τηλεοπτικής μάχης έφτασε, με τον Πρωθυπουργό να επιδιώκει, μέσα από την τηλεοπτική αρένα, να βγει νικητής στη μονομαχία του με τον Αλέξη Τσίπρα.

Μετά το σημερινό, διεθνές «διάλειμμα» της συνάντησης με τον Ισπανό Πρωθυπουργό κ. Μαριάννο Ραχόι, με τον οποίο άλλωστε τους συνδέει κοινή αγωνία (τον μεν για τον ΣΥΡΙΖΑ, τον δε για τους Podemos), μόνες δεδομένες ομιλίες του κ. Σαμαρά είναι αυτές στη Θεσσαλονίκη, στις 21 Ιανουαρίου, και στην Αθήνα, την Παρασκευή 23 του μηνός, τελευταία ημέρα της προεκλογικής περιόδου.

Στο προεκλογικό πρόγραμμα του Αντώνη Σαμαρά περιλαμβάνονται πολλές προτάσεις για επισκέψεις, παρουσιάσεις και δημόσιες παρεμβάσεις, οι οποίες προφανώς και θα υλοποιηθούν εν μέρει, ωστόσο είναι σαφές ότι εφεξής το βάρος θα πέσει στις τοποθετήσεις του μέσω εφημερίδων και, κυρίως, τηλεοπτικών σταθμών. Το Μαξίμου έχει γίνει αποδέκτης αιτημάτων από το σύνολο των τηλεοπτικών σταθμών εθνικής εμβέλειας (Mega, Ant1, Alpha, Σκάι, Star ενώ ερωτηματικό αποτελεί εάν ο κ. Σαμαράς θα αποδεχθεί την πρόσκληση της κρατικής ΝΕΡΙΤ).

Σε πλήρη εξέλιξη είναι και η διαμάχη των καναλιών για την πρώτη συνέντευξη Σαμαρά. Ωστόσο, δεδομένου ότι αντίστοιχες παρεμβάσεις θα υπάρξουν, παράλληλα, τόσο από τον Αλέξη Τσίπρα όσο και από τους υπόλοιπους πολιτικούς αρχηγούς, δεν είναι λίγοι όσοι κάνουν λόγο για ένα επικείμενο τηλεοπτικό debate, προφανώς με τους αρχηγούς σε διαφορετικά... studio.
Κλιμάκωση της εκστρατείας με πρώτο βιολί Σαμαρά

Οι τηλεοπτικές παρεμβάσεις του κ. Σαμαρά θα σηματοδοτήσουν και την κλιμάκωση της προεκλογικής καμπάνιας της Ν.Δ. καθώς βασική επιδίωξη θα είναι να ενισχυθεί το δίλημμα επί του οποίου θα κληθούν να απαντήσουν οι πολίτες στην κάλπη. Αυτό, όπως ήδη διαφαίνεται από τις ομιλίες του κ. Σαμαρά προχθές στα Ιωάννινα και χθες στο Αγρίνιο θα αφορά τόσο στο πρόσωπο του επόμενου Πρωθυπουργού -οι δημοσκοπήσεις δείχνουν τον κ. Σαμαρά να προηγείται του κ. Τσίπρα στα περισσότερα ποιοτικά στοιχεία- όσο και στην πορεία της χώρας, αν αυτή δηλαδή θα είναι ευθύγραμμη μέσα σε μία Ευρώπη που αλλάζει ή σε τροχιά σύγκρουσης με τους εταίρους με άγνωστες συνέπειες.

Ο κ. Σαμαράς, συνεπώς, θα είναι όχι μόνον το πρώτο βιολί της προεκλογικής εκστρατείαςαλλά και το κεντρικό πρόσωπο επί του οποίου δομείται αυτή. Το στοιχείο του φόβου, όχι όμως και χωρίς προτάσεις για την επόμενη ημέρα αλλά και εξαγγελίες για ελάφρυνση των πολιτών και ενίσχυση των ασθενεστέρων, θα είναι επίσης βασικό στο λόγο που θα αρθρώνει η Ν.Δ. στην τελική ευθεία πριν την κάλπη, καθώς ήδη τα πρώτα στοιχεία των ερευνών δείχνουν σημαντική μερίδα πολιτών να να προβληματίζεται για τις τύχες της χώρας. Αξίζει, πάντως, να σημειωθεί ότι από τη συγκεκριμένη στρατηγική λαμβάνουν αποστάσεις αρκετοί εκ των γαλάζιων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: