Δευτέρα, 5 Ιανουαρίου 2015

Γιάφκα Αναβύσσου: Πρώτη φορά βρέθηκε τόσο βαρύς και εξελιγμένος οπλισμός


Σύγκρουση ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ και για την τρομοκρατία - Ούτε ένα «μπράβο» για την επιτυχία της Αστυνομίας από την Κουμουνδούρου, γιατί άραγε;Αποφασισμένος για όλα φαίνεται ότι ήταν ο Χριστόδουλος Ξηρός καθώς μέσα στο σπίτι της Αναβύσσου οι αστυνομικοί της Αντιτρομοκρατικής βρήκαν ένα μικρό οπλοστάσιο με όπλα και εκρηκτικά που θα μπορούσαν να σκορπίσουν τον όλεθρο.

Δεδομένου ότι στόχος του ήταν η «καρδιά» του σοφρωνιστικού συστήματος, οι Φυλακές Κορυδαλλού και πιο συγκεκριμένα οι γυναικείες φυλακές οπου κρατούνται μέλη των Πυρήνων της Φωτιάς ο «Μανώλης» της 17 Νοέμβρη, το μέγεθος και ο είδος του οπλισμού φανερώνουν ένα σχέδιο με στόχο με πολλά θύματα.

Ενδεικτικό είναι το γεγονός ότι οι αστυνομικοί που συνεχίζουν να κάνουν φύλλο και φτερό το 300 τετραγωνικών οίκημα έχουν μέχρι στιγμής εντοπίσει όλα τα κομμάτια του RPG, τρεις ρουκέτες και οχτώ καλάσνικοφ, τα δύο εκ των οποίων εφοδιασμένα με λέιζερ προκειμένου οι βολές τους να έχουν μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα. Παράλληλα βρέθηκαν δύο σακιά με συνολικά 12 κιλά αμμωνιοδυναμίτιδα που θα χρησιμοποιούνταν για την υπερβόμβα που θα τοποθετούσαν στον τοίχο των φυλακών.

Αναλυτικά στη γιάφκα βρέθηκαν:

οκτώ (8) Kalashnikov, εκ των οποίων στα δύο ήταν προσαρμοσμένο σκοπευτικό λέιζερ,
πλήθος από γεμιστήρες συνδεδεμένες μεταξύ τους ανά δύο ή ανά τέσσερις,
πάρα πολλά φυσίγγια του ιδίου όπλου των οποίων δεν έχει τελειώσει η καταμέτρηση,
τρία πιστόλια εύχρηστα με φυσίγγια και γεμιστήρες πλήρεις φυσιγγίων,
μεγάλος αριθμός φυσιγγίων των 9mm,
ένα (1) ρουκετοβόλο εύχρηστο,
τρία (3) βλήματα RPG,
δύο (2) χειροβομβίδες αμυντικού τύπου,
δύο (2) κινητά, μεταποιημένα με καλώδιο,
είκοσι τρεις (23) κοινοί πυροκροτητές, εκ των οποίων οι δεκατρείς (13) με προσαρμοσμένα φυτίλια,
οκτώ (8) ηλεκτρικοί πυροκροτητές,
πάρα πολλά μέτρα βραδύκαυστου φυτιλιού,
δύο (2) κουλούρες NONEL (φυτίλι νέας τεχνολογίας),
τρεις (3) κουλούρες πλαστικού καλωδίου, το οποίο κατέληγε σε κοινό πυροκροτητή,
πολλές νάιλον σακούλες που περιείχαν, μεταξύ άλλων, ποσότητα μασουριών και ποσότητες άγνωστης ουσίας, ποσότητες άγνωστης κοκκώδους ύλης, λευκού χρώματος,
έξι (6) πλαστικά μπουκάλια αναψυκτικού, περιτυλιγμένα ανά τρία μεταξύ τους με χαρτοταινία, ενώ το καθένα φέρει οπή στον πυθμένα του,
πέντε (5) κοινοί πυροκροτητές διπλής συνδέσεως,
επτά (7) μεγάλες σακούλες, περίπου 10 κιλά η καθεμία με εκρηκτική ύλη, πιθανόν ANFO,
ένας (1) μηχανισμός «κουμπατάν» (μηχανικός χρονοδιακόπτης),
φλοιός δέντρου πιθανόν πεύκου (πρώτη ύλη για κατασκευή πυρίτιδας),
πλήθος από τηλεκάρτες,
μία (1) σακούλα με νιτρική αμμωνία,
ένας (1) σιγαστήρας πιστολιού,
μία γυναικεία τσάντα με δώδεκα (12) θήκες – συνδετήρες με δέκα (10) φυσίγγια Kalashnikov ο καθένας,
δεκατρείς (13) θήκες – συνδετήρες φυσιγγίων,
ρελέδες, μπαταρίες, λαμπάκια, κατσαβιδάκια, μπανάνες (βύσματα), μπόρνες, θερμοσυστελόμενα, μονωτικές ταινίες, αλεσμένες σπιρτοκεφαλές, διακόπτες πιέσεως, διακόπτες on/off, λαμπάκια, λάμπα καμμένη με προσαρμοσμένο βραδύκαυστο, πυραγωγό σχοίνιο, βαζάκι με πυρίτιδα, μανταλάκι πλαστικό,
δύο (2) σακούλες με περίπου έξι (6) κιλά έκαστη, με εκρηκτική ύλη πιθανόν αμμωνιοδυναμίτιδα,
ένα (1) βαρέλι μεταλλικό, κοίλο, χωρητικότητας περίπου εκατό (100) λίτρων, το οποίο είχε τσιμέντο στα τοιχώματά του σε σχήμα κώνου.

ΝΔ: Ντροπή του κ. Τσίπρα, που ακόμα δεν έχει συγχαρεί την ΕΛΑΣ για τον Ξηρό


Η σύλληψη του Χριστόδουλου Ξηρού πυροδότησε και άλλο ένα πεδίο κόντρας ανάμεσα σε ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή την στάση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης για την υπόθεση.

«Είναι ντροπή που ο κ. Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχουν συγχαρεί ακόμα την Ελληνική Αστυνομία για τη σύλληψη του Χριστόδουλου Ξηρού», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, «για τη σιωπή του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με τη σύλληψη του Χριστόδουλου Ξηρού».

«Ο καθένας βγάζει τα συμπεράσματά του» καταλήγει η ανακοίνωση.

Στο ζήτημα επανήλθε η εκπρόσωπος τύπου της ΝΔ, Μαρία Σπυράκη, δηλώνοντας ότι «ο κ. Τσίπρας, 24 ώρες μετά τη σύλληψη του δολοφόνου, Χριστόδουλου Ξηρού, αρνείται ακόμα να συγχαρεί την Ελληνική Αστυνομία για τη μεγάλη επιτυχία».

«Μήπως γιατί μάρτυρες υπεράσπισής του στη δίκη της 17Ν ήταν τέσσερα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ; Ή μήπως γιατί στο επίσημο καταστατικό του προβλέπεται ότι ο ΣΥΡΙΖΑ συγκροτείται από "αγωνιστές και αγωνίστριες από τον επαναστατικό και ελευθεριακό χώρο";», ανέφερε η κα Σπυράκη.

Άμεση ήταν η απάντηση από το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ:

«Η κ. Σπυράκη εξακολουθεί να βγάζει ανακοινώσεις ανάξιες πολιτικού σχολιασμού. Η ελληνική αστυνομία πράττει το αυτονόητο. Εκείνο που δεν είναι αυτονόητο είναι να εμπλέκει η Ν.Δ. την αστυνομία στον προεκλογικό της σχεδιασμό. Μήπως με αυτόν τον τρόπο θέλει να καλύψει το γεγονός ότι δεν έχει καμία πολιτική πρόταση για το μέλλον της χώρας - εκτός από τις μνημονιακές της δεσμεύσεις;».

Δεν υπάρχουν σχόλια: