ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ: Ο Σαμαράς θέλει να σηκώσει τους «γαλάζιους» από τον… καναπέ

Πέμπτη, 15 Ιανουαρίου 2015

Ο Σαμαράς θέλει να σηκώσει τους «γαλάζιους» από τον… καναπέΓράφει ο Τάκης Χατζής

Οι δημοσκοπήσεις επιμένουν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ προηγείται με απόσταση ασφαλείας, αλλά στο Μέγαρο Μαξίμου, ο Αντώνης Σαμαράς και οι στενοί του συνεργάτες όχι μόνον δεν το βάζουν κάτω, αλλά συνεχίζουν να πιστεύουν ότι τίποτα δεν έχει κριθεί και ότι το κλίμα μπορεί να αναστραφεί.

Μεγάλη «δεξαμενή» ψηφοφόρων για τη ΝΔ αποτελούν οι αναποφάσιστοι, από τους οποίους εκτιμάται ότι μπορεί να κερδίσει τη μερίδα του λέοντος- στο θέμα έχουμε αναφερθεί διεξοδικά την περασμένη Δευτέρα.

Εκτός όμως από τους αναποφάσιστους, υπάρχουν και οι παλιοί ψηφοφόροι της ΝΔ, που στις τελευταίες αναμετρήσεις προτιμούν τον… καναπέ. Που δεν πηγαίνουν καν να ψηφίσουν. Αυτοί, δεν είναι λίγοι. Κάθε άλλο θα λέγαμε. Και αυτούς θέλει να πείσει ώστε να σπεύσουν στις κάλπες ο Αντώνης Σαμαράς.

Αν ανατρέξει κανείς προς τα πίσω, θα διαπιστώσει ότι η συμμετοχή στις εθνικές εκλογές βαίνει συνεχώς μειούμενη. Τον Μάιο του 2012 ψήφισαν 6.476.818 , ποσοστό 65,12 % και τον Ιούνιο 6.216.798 ποσοστό 62,49 % επί των εγγεγραμμένων. Στις εκλογές του 2009 είχαν ψηφίσει 7.044. 606 (70.95%) και το 2007, το νούμερο έφτανε στα 7.355.026 ψηφοφόρους και το ποσοστό στο 74.15 %. Μιλάμε δηλαδή για μια διαφορά που ξεπερνάει το 1.100.000 ψηφοφόρους!

Συνεργάτες του Πρωθυπουργού, εκφράζουν την εκτίμηση ότι η μεγάλη πλειοψηφία αυτών που προτιμούν να μείνουν στο σπίτι τους, είναι πολίτες που κατά το παρελθόν έχουν ψηφίσει ΝΔκαι (για πολλούς και ποικίλους λόγους) έχουν απογοητευτεί και πλέον απέχουν. Αντιθέτως εκτιμούν ότι μεταξύ αυτών δεν είναι δυνατόν να βρίσκονται πολλοί ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑκαθώς τα ποσοστά του άρχισαν να ανεβαίνουν από τον Μάιο του 2012, οπότε και τα ποσοστά συμμετοχής άρχισαν να πέφτουν θεαματικά.

Το ζητούμενο (για τους επιτελείς του Σαμαρά) είναι όλοι αυτοί (ή οι περισσότεροι από αυτούς) να πεισθούν και να φτάσουν ως τις κάλπες για να ψηφίσουν. 

Για τον λόγο αυτό, θεωρούν ότι είναι αναγκαίο να συνεχιστεί η ενημέρωση των πολιτών για τους κινδύνους που (κατά τη γνώμη τους) προδιαγράφονται από την πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ και ταυτοχρόνως να αναδειχθούν οι προοπτικές που υπάρχουν αν συνεχιστεί η πορεία απεξάρτησης από τα μνημόνια, την οποία εγγυάται η ΝΔ.

Το θέμα είναι να δούμε πόσοι θα πεισθούν να σηκωθούν από τον καναπέ…

Δεν υπάρχουν σχόλια: